Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι


Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα για τη Ζακυνθούλα μας, αφού γιορτάζει ο Άγιος Διονύσιος! Οι Ζακυνθινοί του έχουν μεγάλη αδυναμία και τον μελετούν πολύ συχνά (“μα τον Άγιο, αλήθεια σας λέω!”). Τα σχολειά είναι κλειστά και η food blogger βρίσκει ευκαιρία να χαθεί μέσα στην κουζίνα της κ τις μαγειρικές της περιπλανήσεις! Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει σήμερα…


Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι

Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας! Και τι συνταγούλα!Σήμερα συνεχίζουμε τις προτάσεις μας για το χριστουγεννιάτικο μενού Υπέροχη σοκολατένια τούρτα με φουντούκια χωρίς καθόλου ζωικά παράγωγα, αλλά με ΠΟΛΛΗ γεύση! Την φτιάξαμε μαζί με την αδερφούλα μου, τη Δήμητρα (δηλ. την άλλη Veggie Sister) που είχε έρθει για επίσκεψη στο νησί και άπαντες κατενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα! Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύουμε παρέα, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει σπάνια, αφού αυτή ζει στην Πάτρα κι εγώ στη Ζάκυνθο…Τρώγοντάς πάντως αυτή την τούρτα έχεις την αίσθηση ότι τρως πραγματικό γλυκό! Σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Σας συμβουλεύουμε να την φτιάξετε τουλάχιστον μια μέρα πριν. Δένουν καλύτερα οι γεύσεις κ τα υλικά όσο μένουν. Είμαστε σίγουρες ότι θα κάνει σουξέ αυτό το γλυκάκι!

Σας φιλάμε γλυκά!




Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι

Υλικά(8-10 κομμάτια):
για τη βάση:
1 φλ. ωμά φουντούκια
1 φλ. χουρμάδες, ψιλοκομμένοι κ μουλιασμένοι για 10 λεπτά
1 φλ. βρώμη
1 κ.σ. γάλα (σόγιας)
4 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου




Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι

για τη γέμιση:
400 γρ. ωμά φουντούκια
, μουλιασμένα για 30 λεπτά
250 ml γάλα σόγιας
1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου
200 γρ. σοκολάτα
1 κ.σ. κρέμα καρύδας


Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι

για την επικάλυψη:
250 ml κρέμα καρύδας
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
50 γρ. κοπανισμένα φουντούκια


Εκτέλεση:

Για τη βάση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα φουντούκια. Προσθέτω τη βρώμη. Μετά τους χουρμάδες κ ανακατεύω. Στο τέλος προσθέτω το κακάο, το γάλα, το σιρόπι κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζω ένα τσέρκι σε μια πιατέλα και απλώνω το μείγμα πάνω. Με τα δάχτυλα το ανοίγω κ το πατικώνω ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία βάση. Τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει.
Για τη γέμιση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα φουντούκια ώσπου να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το γάλα κ το σιρόπι κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αν είναι μικρό, κ’αντε τη διαδικασία σε δόσεις! Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κ προσθέτω την κρέμα καρύδας. Χύνω τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με τα φουντούκια κ ανακατεύω καλά. Απλώνω τη γέμιση πάνω στην παγωμένη πια βάση κ ξαναβάζω στο ψυγείο.
για την επικάλυψη:
Χτυπώ σε ένα μπολ όλα τα υλικά κ περιχύνω με αυτό το μείγμα την τούρτα μου. Με μια σπάτουλα το απλώνω καλά κ γαρνίρω με τα φουντούκια. Βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο να σφίξει κ κάνω υπομονή μέχρι την επόμενη ημέρα για να δοκιμάσω. Καλή σας απόλαυση!
Προσαρμοσμένη από εδώ
http://theveggiesisters.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου