Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για να διατηρείτε το ψυγείο σας καθαρό



Πιό συχνά πιο συχνά από ό, τι κάνετε τώρα, αυτό είναι σίγουρο.
Δημοσιεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2020, στις 5:46 μ.μ.

Lani Furbank
BuzzFeed Contributor

Να είστε ένας από τους πρώτους που θα σχολιάσουν


Το ψυγείο είναι αναμφίβολα η πιο σκληρή συσκευή σε ολόκληρη την κουζίνα σας, αλλά θυμάστε την τελευταία φορά που την καθαρίσατε; Πιθανώς όχι. Οι μετρητές και τα μαγειρικά σκεύη παίρνουν όλη την προσοχή, ενώ το κακό σας ψυγείο αφήνεται έξω στο κρύο (συγγνώμη).

Alexa Fishman / BuzzFeed


Όταν το σκέφτεστε, είναι αρκετά ακατάλληλο να τρώτε από κάτι που δεν έχει καθαριστεί βαθιά από την απογοήτευση της αποψίλωσης της γαλοπούλας της προηγούμενης χρονιάς. Υπάρχει επίσης ένας πολύ συναρπαστικός επιστημονικός λόγος που το ψυγείο σας αξίζει περισσότερο από λίγο TLC: Listeria monocytogenes , το πιο κοινό διατροφικό παθογόνο της Listeria . Σε αντίθεση με τα περισσότερα βακτήρια, μπορεί να αναπτυχθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες και να οδηγήσει σε τροφική ασθένεια.

Πότε να καθαρίσετε το ψυγείο

Κολομβία Εικόνες / Via giphy.com


Για να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβίων και την αλλοίωση των τροφίμων, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το ψυγείο σας. Ακριβώς πόσο συχνά εξαρτάται από το ποιος χρησιμοποιεί το εν λόγω ψυγείο . "Γενικά, τα μικρά παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, οι ηλικιωμένοι 65 και άνω, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με ανοσοκαταστολή έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν τροφική ασθένεια", εξηγεί ο Shauna Henley, εκπαιδευτικός της οικογένειας και των καταναλωτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Maryland Επέκταση.

Στις περιπτώσεις αυτές, ο Henley προτείνει ότι οι εβδομαδιαίοι καθαρισμοί θα ήταν συνετός. Διαφορετικά, θα μπορούσατε πιθανώς να ξεφύγετε με καθαρισμό μηνιαία, εφ 'όσον είστε επιμελής σχετικά με τη συντήρηση μεταξύ.

Αν αυτό ακούγεται απογοητευτικό, η Henley συμβουλεύει να την ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας. "Ένα ευκολότερο σημείο για τους ανθρώπους να καθαρίσουν το ψυγείο τους μπορεί να είναι σωστό πριν πάνε ψώνια παντοπωλείων, έτσι ώστε να γνωρίζουν τι έχουν στη διάθεσή τους και τι μπορεί να χρειαστεί να πετάξουν ή να αγοράσουν", λέει.

Φυσικά, ο καθαρισμός των χυτών αμέσως είναι το πιο σημαντικό πράγμα, ειδικά όταν προέρχεται από το deli, το νωπό κρέας και τα πουλερικά ή τα νωπά γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά είναι τα προϊόντα που συνηθέστερα συνδέονται με την Listeria . Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας μέσα στο συνιστώμενο παράθυρο από 32ºF έως 40ºF, πράγμα που βοηθά στην αποτροπή της αλλοίωσης των τροφίμων και της ανάπτυξης μικροβίων.

Πώς να καθαρίσετε το ψυγείο

20th Century Fox Τηλεόραση / Via giphy.com


Όταν το ψυγείο σας οφείλεται σε βαθύ καθαρισμό, ξεκινήστε βγάζοντας όλα τα είδη διατροφής και τοποθετώντας τα σε μια καθαρή επιφάνεια. "Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αρκετό χρόνο για να καθαρίσετε το ψυγείο σας χωρίς διακοπές", λέει ο Henley. "Δεν θα θέλατε να έχετε το φθαρτό σας φαγητό να κάθεται στα μετρητά σας για πάνω από δύο ώρες."

Στη συνέχεια, "αφαιρέστε όλα όσα είναι αφαιρούμενα", λέει. "Οι διαφορετικοί δίσκοι, τα εμπορευματοκιβώτια, τα ράφια." Πλύντε τα με το χέρι στο νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι , στη συνέχεια ξεπλύνετε. Εάν έχετε ράφια από γυαλί με συγκόλληση, βεβαιωθείτε ότι έχουν ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα χρησιμοποιήσετε με ζεστό νερό για να αποφύγετε τη δημιουργία ρωγμών.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή νέο σφουγγάρι για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση , λέει ο Henley. Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα ή το σφουγγάρι δεν είναι λειαντικό για να αποφύγετε την καταστροφή των επιφανειών.

Στη συνέχεια, καθαρίστε το εσωτερικό. Πλύνετε όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των ράφια στην πόρτα, με ζεστό σαπουνόνερο. Ξεπλύνετε τις επιφάνειες με νερό και ένα καθαρό πανί ή νέο σφουγγάρι. Αφού πλύνετε και ξεπλύνετε τα πάντα, αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα ή να το στεγνώσει με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα.

Για τις εξωτερικές πόρτες, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό ύφασμα και σαπούνι πιάτων, ακολουθούμενο από ένα γυαλιστικό εάν έχετε μια συσκευή ανοξείδωτου χάλυβα. Για πιο εξειδικευμένα ή ευαίσθητα μέρη των διανομέων νερού ή των οθονών αφής με ψυγεία - ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή.

Όσον αφορά τους καταψύκτες, το περιβάλλον τους είναι λιγότερο ευνοϊκό για τους παθογόνους παράγοντες, επειδή η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη (-20ºF έως 0ºF). Διατηρώντας την κατάλληλη θερμοκρασία και σκουπίζοντας τα ψίχουλα και τα συντρίμμια θα αρκούσε εδώ.

Πώς να καθαρίσετε το ψυγείο

Amblin Διασκέδαση / Via giphy.com


Τώρα που όλα είναι καθαρά, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε . "Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο καθαρισμός και η εξυγίανση θα είναι το ίδιο πράγμα, όπου ο καθαρισμός απλά αφαιρεί οτιδήποτε βρώμικο ή λερωμένο", εξηγεί ο Henley. "Το απολυμαντικό θα χρησιμοποιεί πραγματικά θερμότητα ή κάποιο είδος χημικής ουσίας που θα σκοτώσει κάποια από τα μικρόβια".

Οι πιο απλός και αποτελεσματικός απολυμαντικά είναι άοσμο λευκαντικό χλωρίου (5,25% σε 8,25% υποχλωριώδες νάτριο, αραιωμένο σε αναλογία 1 κουταλάκι του γλυκού σε 1 λίτρο νερό), υπεροξείδιο του υδρογόνου (3%) θερμάνθηκε στους 130ºF, ή αποσταγμένο λευκό vinega r (5 %) θερμαίνεται στους 130 ° F. Ψεκάστε μία από αυτές τις λύσεις στις επιφάνειες και τα αφαιρούμενα αντικείμενα στο ψυγείο (ή στον καταψύκτη), αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί ή πετσέτα.

Καλή τύχη, Listeria !

Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, επικοινωνήστε με τις τοπικές υπηρεσίες επέκτασης .

https://www.buzzfeed.com/lanifurbank/clean-my-refrigerator?utm_source=dynamic&utm_campaign=bffbbuzzfeedtasty&ref=bffbbuzzfeedtasty&fbclid=IwAR0vCFOSCku7NxSU6oPUgHo5un

Λαγάνα στο πι και φι από τον παππού Τάσο (engl. sub.)

Η πιο εύκολη & πετυχημένη Λαγάνα - Greek Lagana Bread