Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!







Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκιά, σχεδόν με κίνδυνο να χαρακτηριστεί υγιεινή, είναι μία τάρτα που θα μας δροσίσει ευχάριστα και δεν θα μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες!
Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ.
Για τη βάση
450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο


Για την κρέμα
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
2 κουταλιές μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γραμμ. (1 φακελάκι) τρούφα σοκολάτας






Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο ακόμα.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.
Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
Το ξεφορμάτουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ:THEONEWITHALLTHETASTES.COM// WWW.ATHENSMAGAZINE.GR


ΣΧΟΛΙΑ

http://be2news.gr/


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Βαθμός δυσκολίαςΑπό τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο



Ημέρα προβολής 23/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

8-10 φρέσκα φύλλα κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
400 γρ. ζάχαρη
70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
2 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο Lurpak (για επάλειψη)


Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
50 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, τη βανίλια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ακόμη, μέχρι να αρχίσει η κρέμα να δένει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να σφίξει, για περίπου 10-15 λεπτά.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Διπλώνουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Απλώνουμε άλλα δύο φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε.
Απλώνουμε άλλα 5 φύλλα από πάνω. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και κόβουμε περιμετρικά τα φύλλα που περισσεύουν.
Χαράζουμε επιφανειακά το γαλακτομπούρεκο και το ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο, ζεστό από τον φούρνο, με κρύο σιρόπι.

http://chefonair.gr/syntages/