Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Συνταγή με κεφτεδάκια κολοκυθάκια



Γεια σε όλους! Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή κεφτεδάκια κολοκυθιών μου!
 Αυτά είναι μια εναλλακτική λύση για τα κανονικά κεφτεδάκια, αντικαθιστώντας
 το κρέας με κολοκυθάκια για να δημιουργήσετε κεφτεδάκια κολοκυθιών.
 Παρόλο που δεν υπάρχει κρέας σε αυτά τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια, είναι 
ακόμα τόσο νόστιμα και νόστιμα. Παρακολουθήστε το πλήρες βίντεο για να
 ακολουθήσετε καθώς μαγειρεύω αυτήν τη συνταγή βήμα προς βήμα ή συνεχίζω
 να μετακινείστε για τη γραπτή συνταγή.

Συστατικά:
Κάνει 20 μικρά κεφτεδάκια κολοκυθάκια.
4 μέτρια κολοκύθια, τα άκρα αφαιρούνται και τεμαχίζονται
1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, κιμά
3/4 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο, τριμμένο
2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού
2 αυγα
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τεμαχισμένη
χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
φυστικέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι, για γεύση
μαύρο πιπέρι, για γεύση

Μετά τον τεμαχισμό των κολοκυθιών, τυλίξτε με ένα πανί ή ένα τυρί και πιέστε την περίσσεια νερού. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, σπρώξτε το πανί και στη συνέχεια τοποθετήστε τα κολοκύθια πίσω στο πανί και επαναλάβετε μία ή δύο ακόμη φορές μέχρι να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού.
Σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου δύο λεπτά σε μια μέτρια / χαμηλή φλόγα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει σε ένα πιάτο.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης, προσθέστε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα αυγά, το τυρί πεκορίνο, 3/4 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού, μαϊντανό, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα ανακατέψετε. Επιλέξτε το μέγεθος που θέλετε να φτιάξετε τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια σας και ξεκινήστε να τα κυλάτε όλα. Τοποθετήστε σε μια ξύλινη σανίδα.


Βυθίστε τον αντίχειρά σας σε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια πιέστε στο κέντρο κάθε κεφτεδάκι κολοκυθιών. Γεμίστε το κέντρο με λίγο τυρί μοτσαρέλα και στη συνέχεια ρίξτε ξανά τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια κλειστά.

Καλύψτε ένα πιάτο με ψίχουλα ψωμιού. Τυλίξτε τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια πάνω από τις φρυγανιές μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως.
Γεμίστε μια βαθιά κατσαρόλα με αρκετό φυστικέλαιο για να καλύψετε τα κεφτεδάκια κολοκυθιών. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι πολύ ζεστό πριν τηγανίσετε τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας ένα στο λάδι και τηγανίστε για περίπου 5 λεπτά, φροντίζοντας να συνεχίζετε συνεχώς τα κεφτεδάκια έτσι ώστε να μαγειρεύουν ομοιόμορφα.
Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο που καλύπτεται από μια χαρτοπετσέτα για να μουλιάσετε την περίσσεια λαδιού. Σερβίρετε με μια πλευρά της σάλτσας μαρινάρα και απολαύστε! Χαιρετισμός και cin cin!

Συνταγή με κεφτεδάκια κολοκυθάκια
Pasquale Sciarappa

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή κεφτεδάκια κολοκυθιών μου! Αυτά είναι μια εναλλακτική λύση για τα κανονικά κεφτεδάκια, αντικαθιστώντας το κρέας με κολοκυθάκια για να δημιουργήσετε κεφτεδάκια κολοκυθιών. Παρόλο που δεν υπάρχει κρέας σε αυτά τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια, είναι ακόμα τόσο νόστιμα και νόστιμα. 


http://orsararecipes.net/zucchini-meatballs-recipe?fbclid=IwAR1kSYCh6yOml06Us1BJlPeR9Qc27kC4aoE1zm6_IMu-jmr3wMq6DZzscqY
4,8 από 5 ψήφους

Ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά το 2020 σε πόλη της Αλάσκας

21 ώρες ago filoitexnisfilosofias


Ένα φαινόμενο μοναδικό! (Βίντεο)
Η «πολική νύχτα» άρχισε και ο ήλιος θα φανεί ξανά στις 22 Ιανουαρίου!



Το 2021 θα δουν ξανά τον ήλιο σε πόλη της Αλάσκας, αφού ξεκίνησε η πολική νύχτα!


Σε εμάς φαίνεται απίστευτο, απόκοσμο, εξωπραγματικό.

Για τη βορειότερη πόλη των ΗΠΑ στην Αλάσκα, όμως, είναι πολύ φυσιολογικό…

Στο Utqiagvik ή αλλιώς ”Barrow”, δηλαδή «Οχυρό», ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά μέσα στο 2020 και θα ανατείλει ξανά μετά από περισσότερους από δύο μήνες (66 μέρες), καθώς ξεκίνησε η περίοδος της περίφημης «πολικής νύχτας».

Ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά στο Utqiagvik την περασμένη Τετάρτη (18/11), με τους 4.000, περίπου, κατοίκους της πόλης να πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2021 για να τον ξαναδούν! Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Fairbanks, ωστόσο, για κάποιες ώρες της ημέρας θα υπάρχει περιορισμένο φωs

Πάντως, όπως είπαμε, για τους ανθρώπους της πόλης η έλλειψη του ηλιακού φωτός έχει γίνει μια συνήθεια και η καθημερινότητά τους συνεχίζεται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του φαινομένου.

Να σημειωθεί ότι λόγω της απουσίας του ήλιου οι άνθρωποι εκεί καταναλώνουν βιταμίνες D.


Πηγή: gazzetta

https://filoitexnisfilosofias.com/24104-2/?fbclid=IwAR3jspvDemsl1nn5jkCVU2Z6LFVgYvVSW65Q1TTpdPpbQOCcKWW2QI6XEZk

Πολυτελές καταφύγιο στην Ουκρανία: Δίνει τη δυνατότητα στους ενοίκους να διατηρήσουν τις αξίες και τα χόμπι τους


«Μας απασχολούσε εάν θα είναι δυνατόν με τη βοήθεια αρχιτεκτονικών λύσεων να δώσουμε τη δυνατότητα στους ενοίκους να έχουν μια πλήρη ζωή για πολύ καιρό υπόγεια. Το Underground House Plan B εκτός από το ότι μπορεί να τους προστατέψει από τυχόν κατακλυσμούς και ιούς, τους δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσουν τις αξίες και τα χόμπι τους».

Το πάνω μέρος του υπόγειου σπιτιού θα περιλαμβάνει δύο τεμνόμενους όγκους από σκυρόδεμα – ένα υλικό που έχει επιλεγεί ειδικά για την ικανότητά του να είναι αξιόπιστο και ταυτόχρονα αισθητικά ελκυστικό.

Ένας από τους όγκους θα έχει σχήμα ανάποδου κώνου, με την επίπεδη κορυφή να λειτουργεί ως ελικοδρόμιο. Ο άλλος όγκος θα είναι ευθύγραμμος, μερικώς κομμένος ώστε να σχηματίζει μια καμπύλη είσοδο.

Πολυτελές καταφύγιο στην Ουκρανία: Το πρώτο στρώμα βρίσκεται 15 μέτρα κάτω από το έδαφος

Μια σπειροειδής σκάλα θα οδηγεί στο υπόγειο τμήμα του σπιτιού που το γραφείο έχει φανταστεί ως μια σειρά κυκλικών στρωμάτων. Το πρώτο στρώμα, το οποίο θα βρίσκεται 15 μέτρα κάτω από το έδαφος, φιλοξενεί μια σειρά από χώρους διαβίωσης που έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν άνετα δύο ή τρεις οικογένειες.

Σε αυτούς τους χώρους θα περιλαμβάνεται ένα ευρύχωρο σαλόνι που θα βρίσκεται μεταξύ δύο τεράστιων καμπυλωτών τοίχων. Ο ένας τοίχος θα είναι επενδυμένος με ράφια πλήρους ύψους για να σχηματίσει μια βιβλιοθήκη, ενώ στον άλλον θα βρίσκεται ένας τεράστιος καναπές με μαξιλάρια και το σημείο αυτό θα λειτουργεί και ως home cinema.

Στο κέντρο του σαλονιού θα υπάρχει ένα κυλινδρικό φως, με οπίσθιο φωτισμό, ώστε να δίνει την αίσθηση του ήλιου, το οποίο θα φωτίζει ένα ψεύτικο δέντρο. Ένα πάνελ απομίμησης πρασίνου θα διακοσμεί επίσης την κοινόχρηστη τραπεζαρία του σπιτιού.

«Μας ενδιέφερε να πειραματιστούμε με τον υπόγειο χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε πάνω από την επιφάνεια – σαν να μπορούσες να κοιτάξεις έξω από το παράθυρο και να δεις τον γαλάζιο ουρανό. Οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να είναι ελεύθεροι και να μην ζουν με περιορισμούς» δήλωσε ο αρχιτέκτονας του στούντιο, Ihor Havrylenko. «Η ζωή σε ένα κρησφύγετο, ακόμη και άνετη, είναι μια ζωή μέσα σε όρια κι έτσι προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε τον χώρο έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τα αισθάνονται ελάχιστα».



Οι ψευδαισθήσεις κυριαρχούν επίσης στα υπνοδωμάτια του σπιτιού. Ένα από τα κύρια υπνοδωμάτια έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη από το δάπεδο μέχρι την οροφή, στη θέση ενός παραθύρου, που θα μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζει διαφορετικές σκηνές, όπως χιονισμένα βουνά ή έναν δρόμο στο Κίεβο. Μια άλλη κρεβατοκάμαρα θα είναι διακοσμημένη με κισσό.

Το γραφείο αποφάσισε επίσης να συμπεριλάβει μια κουζίνα επαγγελματικής ποιότητας με ατσάλινα ντουλάπια και πάγκους, για την περίπτωση που οι υποτιθέμενοι κάτοικοι επιλέγουν το μαγείρεμα ως χόμπι περιμένοντας να ανακάμψει ο έξω κόσμος.
Πολυτελές καταφύγιο στην Ουκρανία: Διαθέτει αίθουσα καλλιέργειας φρέσκων φρούτων και λαχανικών και δωμάτιο βόλτας κατοικίδιων

Θα υπήρχε επίσης μια αίθουσα κηπουρικής αφιερωμένη στην καλλιέργεια φρέσκων λαχανικών και φρούτων, καθώς και ένα ιατρικό δωμάτιο, ένα δωμάτιο με φυτά για να πηγαίνουν βόλτα τα κατοικίδια και μια δεξαμενή απολύμανσης.

Για να διατηρηθούν σε φόρμα, οι κάτοικοι θα μπορούν να πάνε στο γυμναστήριο του σπιτιού. Το σπίτι θα περιλαμβάνει μια εξαιρετικά λιτή αίθουσα διαλογισμού και μια πισίνα, φωτισμένη με πράσινα φώτα για να κάνει τους χρήστες να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε σπηλιά ή στον ωκεανό αντί για «μια άψυχη αθλητική πισίνα»


Πολυτελές καταφύγιο στην Ουκρανία: Περιβάλλεται από έναν δακτύλιο εκκένωσης

Όλο το Underground House Plan B θα περιβάλλεται από έναν «δακτύλιο εκκένωσης», ο οποίος θα είναι προσβάσιμος από σχεδόν κάθε δωμάτιο, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για εκκένωση του κτιρίου.

Ακόμα πιο χαμηλά στο έδαφος θα υπάρχει μια περιοχή αφιερωμένη σε συστήματα επεξεργασίας νερού και γεννήτριες, με ένα πηγάδι για την παροχή νερού.

«Αυτό το έργο αντικατοπτρίζει τη συνέχιση της ανθρώπινης ζωής υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και μια προσπάθεια απάντησης στο ερώτημα αν η αρχιτεκτονική μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση της ζωής στην επιφάνεια ενώ βρίσκεται στα έγκατα της γης» κατέληξε ο αρχιτέκτονας του στούντιο, Serhii Makhno.









Visual design: Ihor Havrylenko

https://filoitexnisfilosofias.com/24104-2/?fbclid=IwAR3jspvDemsl1nn5jkCVU2Z6LFVgYvVSW65Q1TTpdPpbQOCcKWW2QI6XEZk