Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

35 UNBELIEVABLE COOKING HACKS

Κέικ πεντανόστιμο και αφράτο χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα! όσο μένει γίνεται πιο νόστιμο!

Κέικ πεντανόστιμο και αφράτο χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα! όσο μένει γίνεται πιο νόστιμο!



Τι χρειαζόμαστε:
1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο
1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 1/2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα γκαζόζα
1 φακελάκι baking powder (20 γραμμάρια)

Πώς το κάνουμε:
Σε μπολ ανακατεύω με αυγοδάρτη το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνει μια κρέμα.
Προσθέτω το πορτοκάλι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Ρίχνω το ξύσμα, το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύω
Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking και τα προσθέτω σιγά-σιγά ενώ ανακατεύω με το σύρμα.

Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα, βάζω βιτάμ σε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ 24 εκατοστών και την αλείφω πολύ καλά.
Στη συνέχεια την αλευρώνω επίσης καλά και την γυρίζω ανάποδα να φύγει το περιττό αλεύρι.



Αδειάζω το μίγμα και ψήνω σε φούρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180 στις αντιστάσεις γύρω στα 50 λεπτά. Για να δω αν είναι έτοιμο μπήγω μετά τα 50 λεπτά ένα μαχαίρι στο γλυκό και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο. Αν όχι, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο.
Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα. Το αναποδογυρίζω προσεκτικά σε πιατέλα.
Αν θέλω κοσκινίζω λίγη άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι.

Ανακατεύω και ανάλογα με το πόσο πυκνό η αραιό θέλω το γλάσο βάζω αντίστοιχα άχνη ή χυμό πορτοκάλι.
Τέλος ρίχνω λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα, ανακατεύω καλά και περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχει υπερβολικό βάθος.Να έχει ύψος γύρω στα 9 εκατοστά.Το κέικ έτσι φουσκώνει και ξεπερνάει τα τοιχώματα ελαφρώς και ψήνεται καλύτερα.Κατά τη γνώμη μου οι φόρμες αλουμινίου ψήνουν ιδανικά τα κέικ.
Προτιμώ τη γκαζόζα Χανίων Γεράνι… δεν κάνω διαφήμιση απλά δίνει τέλεια γεύση και άρωμα σαν μπανάνα


http://www.athenstimes.eu

Δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου


Υλικά

Για τη βάση μπισκότου

110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. τριμμένα φουντούκια
50 γρ. τρούφα σοκολάτας

Για τη γέμιση

2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
Ποσότητα γάλατος για τις κρέμες στιγμής [σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία]
220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 φύλλο ζελατίνης *

Για το γλάσο καραμέλας

1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα βαθύ ταψάκι 24 εκ., τοποθετούμε μέσα, και στα τοιχώματα, μεμβράνη ή λαδόχαρτο, βουτυρώνουμε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βάση:Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν [όχι τελείως] σκόνη, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο , προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια και τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε πάλι να ομογεοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου στο ταψάκι. Το απλώνουμε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη γέμιση: Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε τη ζελατίνη μέσα στις κρέμες και ανακατέυουμε αφού την έχουμε διαλύσει σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό. [Βλέπε παρατήρηση]*

Σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας στιγμής, προσθέτουμε και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση μας και το αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.

Για το γλάσο καραμέλας:Βάζουμε σε κατσαρόλι ή σε τηγάνι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει η πρώτη δόση για να προσθέσουμε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, το περιχύνουμε πάνω στη κρέμα, στο κρύο πλέον γλυκό μας, το ισιώνουμε με μια μαρίζ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και το γλάσο καραμέλας. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

*Πώς χρησιμοποιούμε τη ζελατίνη αν είναι σε μορφή φύλλων:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό. Το νερό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο (ακόμα καλύτερα αν περιέχει παγάκια).

Τα αφήνουμε για 3-5 λεπτά να μαλακώσουν και να γίνουν σαν μεμβράνη.Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, για να απομακρύνουμε τα νερά.

Τα προσθέτουμε στο μείγμα που θέλουμε να πήξουμε, ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν εντελώς.

Το μείγμα αυτό θα πρέπει να είναι ζεστό (να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς). Αν η συνταγή μας δεν προβλέπει ζεστό μείγμα, τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό (περίπου 3/4 φλυτζάνι του καφέ) και ανακατεύουμε να διαλυθούν ή τα λιώνουμε σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ με νερό που έχουμε στερεώσει πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει).

Προσοχή: Δεν λιώνουμε ποτέ τη ζελατίνη μόνη της σε μπρίκι, γιατί, αν καεί, αποκτά άσχημη γεύση.

Για να πήξει το μείγμα μας, πρέπει στη συνέχεια να το αφήσουμε για κάποια ώρα στο ψυγείο


http://www.athenstimes.eu/

Υπέροχο και δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κομπόστα ροδάκινο, ζελέ και γιαούρτι!



Υπέροχο και δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κομπόστα ροδάκινο, ζελέ και γιαούρτι


Τι χρειαζόμαστε:



1/2 κιλό γιαούρτι
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 μεσαία κομπόστα ροδάκινο
1 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
3/4 φλ. βούτυρο λιωμένο

Πώς το κάνουμε:

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Περιχύνουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μια μάζα και τα στρώνουμε στον πάτο του σκεύους, πατικώνοντάς τα.

Διαλύουμε τα 2 φακελάκια ζελέ σε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Προσθέτουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι της κομπόστας.

Αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα τα οποία έχουμε κόψει μικρά κομμάτια.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει και χωρίς τα μπισκότα

.http://www.athenstimes.eu