Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σουλτανίνα γλυκό του κουταλιού








Μία κλασική συνταγή από τα παιδικά μας χρόνια


Η σουλτανίνα είναι το πιο εύκολο φρούτο για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού. Είναι το τέλειο γλυκό για τις τεμπέλες νοικοκυρές. Ο γενικός κανόνας αναλογιών που ισχύει εδώ είναι 1 μέρος ζάχαρη, 2 μέρη φρούτο

~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
2 κιλά μεγάλες ρώγες από σταφύλι σταφίδα
1 κιλά ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλάκια του γλυκού essence βανίλιας Μαδαγασκάρης
​2-3 κλαράκια αρμπαρόριζας
100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Βάζουμε τις ρώγες μέσα σε μεγάλη και ψηλή κατσαρόλα και τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά να βγάλουν τα ζουμάκια τους ανακατεύοντας συχνά.
Σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη να καλυφτούν οι ρώγες, σκεπάζουμε κι αφήνουμε ολοβραδίς να ποτίσει.
Την άλλη μέρα βράζουμε, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει, έως ότου το γλυκό δέσει.
Προσθέτουμε προς το τέλος την αρμπαρόριζα, την βανίλια, τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού.
Όταν κάπως κρυώσει, τοποθετούμε το γλυκό σε στεγνά αποστειρωμένα βαζάκια.
Tips

Μπορείτε αντί για βάμμα/essence να βάλετε μισό φασόλι βανίλιας την ώρα που βράζετε το γλυκό.

Πηγή - gourmed.gr
http://cooktime.gr/