Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Λικέρ σταφύλι




Υλικά

750 γρ. ρώγες από σταφύλι κατά προτίμηση ροζακί
750 ml τσίπουρο
1 κιλό ζάχαρη
750 ml νερό

Εκτέλεση


Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε τις φλούδες από τα σταφύλια. Τις ρίχνετε σε βάζο μαζί με το τσίπουρο, τα κλείνετε και τα αφήνετε για 1 μήνα περίπου.


Όταν περάσει ο καιρός, φτιάχνετε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.


Φιλτράρετε το τσίπουρο με σουρωτήρι και απομακρύνετε τις φλούδες. Ανακατεύετε το φιλτραρισμένο τσίπουρο με το κρύο σιρόπι. Το βάζετε σε μπουκάλι και είναι έτοιμο

 http://www.icookgreek.com/

Κέϊκ αμυγδάλου με ελαιόλαδο και γλάσο με φιλέ αμυγδάλου Οκτωβρίου 12, 2015




Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέϊκ αμυγδάλου με ελαιόλαδογλασαρισμένο με γλάσο και φιλέ αμυγδάλου. Νόστιμο, εύκολο στη παρασκευή του ευκολοφάγωτο όλες τις ώρες, απ” όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ:
1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
3 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. έξτρα ελαιόλαδο
1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα
1/2 πορτοκαλιού το χυμό
Για το γλάσο:
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου


Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή ένα κοινό ταψί ίδιων διαστάσεων το οποίο στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.
Για το κέϊκ αμυγδάλου: Θρυμματίζετε σε σκόνη την αμυγδαλόψιχα στο multi και τη τοποθετείτε σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μπολ στην άκρη.
Ρίχνετε τα αυγά σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 1 λ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, χαμηλώνετε στο χαμηλό τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε να ενσωματωθεί και πήξει ελαφρώς το μείγμα. Ρίχνετε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε για 1/2 λ ακόμα να ενσωματωθούν.
Τέλος προσθέτετε το μείγμα αλευριού-σκόνης αμυγδαλόψιχας και χτυπάτε πάντα σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα μόνο, απλώς για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου.
Όταν πιέσετε το κέντρο του κέϊκ και αυτό ξαναφουσκώσει και επίσης οι άκρες του κέϊκ θα τραβηχτούν προς τα μέσα και δεν θα ακουμπούν το ταψί, το κέϊκ σας είναι έτοιμο. Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο και το αφήνετε για 10 λ μέσα στο ταψί να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το γλάσο: Βάζετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το βούτυρο να σιγοβράσει, ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Σβήνετε τη φωτιά, βγάζετε τη κατσαρολίτσα από το μάτι και αφήνετε το βούτυρο να “καθίσει” και να μισοκρυώσει για μερικά λεπτά.
Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνετε και το γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά και το βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού, όσες χρειάζονται για να ισορροπήσετε τη γλυκύτητα.
Ρίχνετε μέσα στο μπολ και φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Βάζετε το κέϊκ αμυγδάλου σε πιατέλα σερβιρίσματος και το περιχύνετε με το γλάσο [και τα αμύγδαλα]. Το αφήνετε για 10-15 λ να “σταθεί” το γλάσο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.





πηγη sintayes.gr

Σουμάδα


ΓλυκίσματαΣουμάδα








http://www.icookgreek.com/


Υλικά
650 γρ. αμύγδαλα
20 πικραμύγδαλα
1 κιλό ζάχαρη
7 φλιτζάνια νερό


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάτε τα αμύγδαλα για 2'-3' τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζετε.

Τα ρίχνετε στο μπλέντερ, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως. Στραγγίζετε το μείγμα σε ένα μπωλ με ένα τουλπάνι ή άλλη μαλακή γάζα για να πάρετε το γαλακτώδες υγρό.


Βράζετε τη ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το μείγμα αμυγδάλων. Ανακατεύετε, μεταφέρετε σε μπουκάλια και διατηρείτε τη σουμάδα στο ψυγείο. Για να τη σερβίρετε ρίχνετε σε ποτήρι 1-2 δάχτυλα σουμάδα και προσθέτετε το υπόλοιπο με κρύο νερό.

Λικέρ μελιού




http://www.icookgreek.com/

Υλικά
600 γρ. μέλι θυμαρισιό
750 ml τσίπουρο ή ρακί
200 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλλας
2 -3 γαρύφαλλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση


Βράζετε το νερό και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο βάζο ρίχνετε το τσίπουρο ή τη ρακή, τα μπαχαρικά, το νερό, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Σφραγίζετε καλά το μπουκάλι και το ανακατεύετε.


Αποθηκεύετε το βάζο σε σκιερό μέρος για 10-15 μέρες και ανά 2 μέρες το ανακατεύτε καλά. Σουρώνετε το λικέρ και το τοποθετείτε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Ζύμη για λαζάνια με αυγά


Ζύμη για λαζάνια με αυγά







Υλικά

Υλικά για μισό κιλό ζυμαρικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Ρίχνετε το αλεύρι μέσα σε μπολ, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και βάζετε εκεί τα αυγά, το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνετε μέχρις ότου αποκτήσετε μια ζύμη λεία και ελαστική σε σχήμα μπάλας.
Καλύπτετε το μπολ με ένα καθαρό πανί και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και την κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια σαν λαζάνια 8x16 εκ.


Πώς θα μαγειρέψετε τα σπιτικά λαζάνια

Βάζετε σε κάθε ορθογώνιο μία λωρίδα γέμιση της αρεσκείας σας, τυλίγετε σε κύλινδρο σαν κανελόνια (ή αν θέλετε να τα βράσετε, κολλάτε τις άκρες τους πιέζοντας με βρεγμένα δάκτυλα για να κλείσετε μέσα καλά τη γέμιση και να μην ανοίξουν). Ακουμπάτε τα γεμιστά λαζάνια σε αλευρωμένη πετσέτα μέχρι να τελειώσετε τη διαδικασία της προετοιμασίας τους (χρησιμοποιώντας όλα τα λαζάνια και τα υλικά της γέμισης) και τα τοποθετείτε σε ταψί. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα της επιλογής σας (ντομάτα, μπεσαμέλ, κρέμα γάλακτος) και τα ψήνετε για 50’-55’ στους 200°C.
http://www.icookgreek.com/

Tagsζυμαρικά

ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ & ΒΟΥΤΥΡΟ

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015





ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ- ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ!




SUPER





Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο έτοιμη σαντιγί (και τα 2 φακελάκια που περιέχει)
1 πακέτο ζελέ φράουλα (και τα 2 φακελάκια που περιεχει)
1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι (όχι ξινό, στραγγιστό)
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 πακετο σαβαγιαρ
Πώς το κάνουμε:
Απλώνουμε τα σαβαγιάρ σε ταψάκι και ετοιμάζουμε τον ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ρίχνουμε τον ζελέ ρευστό πάνω απο τα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγείες και ρίχνουμε και το γιαούρτι και την άχνη και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μίγμα πάνω απο τον ζελέ (πρέπει να έχει πήξει!)
Αραιώνουμε την μαρμελάδα με λίγο νεράκι και την βάζουμε απο πάνω απο το γλυκό μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά απολαμβάνουμε!


http://frappetime.gr/

ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ, ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΡΕΥΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;


Πήγατε εκδρομή και δεν πήρατε μαζί σας ηλεκτρικές συσκευές, γιατί είστε ευσυνείδητοι και θέλετε να προστατέψετε το περιβάλλον από κάποια…

Καλά κάνατε! Και αν ανησυχείτε για το τι θα φάτε, μην αγχώνεστε. Δε χρειάζεστε καν ρεύμα για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο χωριάτικο ψωμί!
Τι θα χρειαστείτε:
μια γλάστρα ελαιόλαδο αλουμινόχαρτο αλεύρι μαγιά αλάτι
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2-4 ώρες πριν ξεκινήσετε.
Βήμα 1: Προετοιμασία γλάστρας


Ξεπλύνετε καλά με νερό και μόλις στεγνώσει απλώστε αρκετό ελαιόλαδο σε ολόκληρο το εσωτερικό της. Επειδή όμως θα απορροφηθεί αμέσως, περάστε και μια δεύτερη στρώση.
Βήμα 2


Καλύψτε την τρύπα που βρίσκεται στον πάτο της με το αλουμινόχαρτο και βάλτε και πάνω από αυτό ελαιόλαδο.
Βήμα 3


Βάλτε τη ζύμη στη γλάστρα – αφήνοντας 1/3 κενό πάνω – και προσθέστε ελαιόλαδο.
Βήμα 4


Καλύψτε τη γλάστρα με αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα μικρό θόλο στο επάνω μέρος, για να χωρέσει το ψωμί όταν φουσκώσει.
Βήμα 5: Ψήσιμο





Βάλτε τη γλάστρα πάνω στα καuτά κάρβουνα (είτε είστε στην εξοχή είτε στην αυλή του σπιτιού σας δεν έχει σημασία). Σε περίπου 20 λεπτά – ανάλογα με τη φωτιά σας – που θα μυρίσετε το ψωμί, είναι έτοιμο!
Βήμα 6


Βγάλτε τη γλάστρα από τη φωτιά με προσοχή όμως για να μην καείτε και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και θα δείτε τη χρυσαφένια κρούστα του ψωμιού σας. Αν είστε πολύ ανυπόμονοι και αποφασίσετε να το βγάλετε αμέσως, θα κολλήσει στη γλάστρα. Απλά περιμένετε να κρυώσει και θα ξεκολλήσει από μόνο του.
Έτοιμο!







Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !http://frappetime.gr/

ΠΙΕΖΕΙ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ!






Έχουμε συνηθίσει να βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο γάλα μας, όμως με την παρακάτω συνταγή της Dominique Ansel δε θα χρειαστεί να το ξανακάνουμε αυτό!
Εκτός από τις φορμίτσες και το αντικολλητικό σπρέυ, θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο κρόκο αυγού
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
1 φλιτζάνι λιωμένη σοκολάτα γάλα

Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη για τα μπισκότα, τοποθετήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήστε στα φορμάκια για 20 λεπτά.

Τα υπόλοιπα στο βίντεο που ακολουθεί!
http://frappetime.gr

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΑΥΓΟ!(ΒΙΝΤΕΟ)





0 (0 votes)
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!


Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν να σπάνε τα αυγά το Πάσχα αλλά δεν τους αρέσει τόσο πολύ να τα τρώνε ειδικά όταν είναι βρασμένα.

Κόψτε τα αυγά στην μέση και φτιάξτε το πιο παιχνιδιάρικο μεζεδάκι που θα τα ξετρελάνει!Θα χρειαστείτε μουστάρδα, καρότα, μαγιονέζα, κόκκους πιπεριού,αλάτι και φυσικά βραστά αυγά!

Δείτε πως φτιάχνεται στο παρακάτω βίντεο:

http://frappetime.gr/

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ «ΣΠΙΤΙΚΗ» ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ;






Πώς φτιάχνουμε «σπιτική» δροσιστική λεμονάδα ;

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 15 λεπτά, μερικά λεμόνια, ζάχαρη και νερό, και λίγα φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ.

Τι χρειαζόμαστε (για 1,5 λίτρο λεμονάδας):

500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

500 γραμμ. ζάχαρη

200 ml νερό

Τι θα κάνουμε: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.

Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια και φύλλα δυόσμου.



babyradio.grhttp://frappetime.gr/

ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!


ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαρτίου 25, 2015 - Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σπιτικές λαχταριστές γκοφρέτες σοκολάτας!

0 (0 votes)
ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ


Τα παιδιά τρελαίνονται για σοκολατένιες γκοφρέτες, εμείς όμως αποφεύγουμε να τους αγοράζουμε έτοιμες λόγω των συντηρητικών. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή που θα την φτιάξετε μόνες σας σε ελάχιστο χρόνο, ώστε το παιδί σας να τρώει άφοβα την αγαπημένη του γκοφρέτα, αφού τα υλικά θα τα έχετε διαλέξει εσείς.



Υλικά
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη (η βούτυρο αν προτιμάτε, αλλά θα γίνουν πιο βαριές)

3 κουταλιές σούπας μέλι

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

1 φλιτζάνι νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)

1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη

300 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη). Μπορείτε αν θέλετε να γίνουν πιο γλυκές να επιλέξετε κουβερτούρα γάλακτος.

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα

Προσθέτουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ που έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει

Αναποδογυρίζουμε το γλυκό στο πάγκο κοπής,αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε με μαχαίρι τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια

Βουτάμε το κάθε κομμάτι στην λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν.

fanpage.gr/http:/

/frappetime.gr/

Η ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!






Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκιά, σχεδόν με κίνδυνο να χαρακτηριστεί υγιεινή, είναι μία τάρτα που θα μας δροσίσει ευχάριστα και δεν θα μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες!

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ.

Για τη βάση
450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
2 κουταλιές μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γραμμ. (1 φακελάκι) τρούφα σοκολάτας

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο ακόμα.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.
Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
Το ξεφορμάτουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.

http://frappetime.gr/i-pio-nostimi-ke-efkoli-tourta-choris-thermides

Η ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ!!!

meli-karidia





Ο συνδυασμός περιέχει .. μέλι , καρύδια και κανέλα και είναι ένα πραγματικό θαύμα . Η συνταγή είναι πολύ απλή και αποτελεσματική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών .

Για να την προετοιμάσετε χρειάζεστε:
– 100 γραμμάρια καρύδια

– 300 γραμμάρια μέλι

– 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα



Τρίβουμε καλά τα καρυδιά και τα ανακατεύουμε με μέλι και κανέλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. (βλ.φώτο)

Για το ανοσοποιητικό σύστημα : φάτε 1 κουταλάκι του γλυκού καθημερινά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα .

Για φλεγμονή της ουροδόχου κύστης: αραιώστε 2 κουταλάκια του γλυκού αυτού του μίγματος σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε ένα ποτήρι την ημέρα για 7 ημέρες.

Για την πρόληψη και τη θεραπεία καρδιακής νόσου: ένα κουταλάκι το πρωί με άδειο στομάχι και μία το βράδυ πριν τον ύπνο (3-4 μήνες ανά έτος).

Για την τόνωση της μνήμης: τρώτε τρία κουταλάκια του γλυκού την ημέρα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ (συνιστάται ιδιαίτερα κατά την διάρκεια εξετάσεων).

Για τη μείωση της χοληστερόλης: τρώτε 4-5 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα,σε συνδυασμό φυσικά με μια ελαφριά δίαιτα ,και το πολύ σε ένα μήνα, τα επίπεδα χοληστερόλης θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό.

Για τη θεραπεία της γαστρίτιδας και έλκους: φάτε ένα κουταλάκι το πρωί με άδειο στομάχι για μια περίοδο 30 ημερών .

Επιμέλεια :Ελένη Μιχαλάκη / newsitamea.gr

http://frappetime.gr/i-nostimi-ke-igiini-sintagi-pou-anasteni-pethamenous/

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΜΕ ΥΓΡΗ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ)


Τι χρειαζόμαστε:

200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε ώστε να δέσουν καλά όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, βουτηρώνουμε και αλευρώνουμε (ελαφρά) τη φόρμα για κέικ, ή τα ατομικά φορμάκια (αυτό εξαρτάται από δική σας επιλογή).
Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα/τα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τέλος, βγάζουμε τη φόρμα/τα φορμάκια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
Απολαύστε!


Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά προτιμώ την κουβερτούρα Παυλίδης.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μην γυρίσετε τη φόρμα ανάποδα, ή βγάλετε τα σουφλέ από τα φορμάκια τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το σχήμα τους.
Τα κομμάτια σερβίρονται ζεστά. Μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα ή κάποιο σιρόπι.
Αν θέλετε, αποθηκεύετε το γλυκό στο ψυγείο σας. Καλή απόλαυση!
http://frappetime.gr/soufle-sokolatas-me-igri-apolafstiki-gemisi

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ MALTESERS






Ανάλαφρο γλύκισμα ψυγείου με Maltesers, τραγανό rice kreispies και κάλυψη λευκής σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχες δροσερές μπουκίτσες που θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά

•200 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια

•80 γρ. βούτυρο

•2 κ.σ. μέλι

•185 γρ. Maltesers

•60 γρ. δημητριακά Rice Krispies [Kelloggs]

Για την επικάλυψη:

•200 γρ. λευκή σοκολάτα [*]

•45 γρ. Maltesers

Εκτέλεση

1.Καλύψτε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

2.Λιώνετε μεγάλο μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, σε μπεν μαρί το κομματάκια σοκολάτας γάλακτος μαζί με το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

3.Χοντροθρυμματίζετε τα 185 γρ. Maltesers στο μούλτι ή βάλτε τα σε μια σακούλα και χτυπήστε τα με ένα πλάστη. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα Maltesers και τα 60 γρ. δημητριακά στο λιωμένο σε μπεν μαρί μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.

4.Ρίχνετε το μείγμα στα ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά να κρυώσει.

5.Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. (Μπορείτε πάντα να λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμμάτων, αλλά αυτό απαιτεί μεγάλη πείρα και δεξιότητα επειδή η σοκολάτα καίγεται πολύ εύκολα. Αν είστε απολύτως εξοικειωμένες/νοι χρησιμοποιήστε τον).

6.Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στη στο γλυκό που ήδη έχει κρυώσει και την απλώνετε παντού με τη βοήθεια ενός βρεγμένου μαχαιριού. Ανασηκώνετε λίγο το ταψί, και το αφήνετε να πέσει [όχι από πολύ ψηλά] στο πάγκο εργασίας σας. Αυτό θα βοηθήσει να εξαφανιστούν οι “φυσαλίδες” αέρα που τυχόν δημιουργήθηκαν.

7.Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα 45 γρ. Maltesers ή τοποθετώντας τα πάνω από τη λευκή σοκολάτα ή ολόκληρα ή τα θρυμματίζετε και πασπαλίζετε τη λευκή σοκολάτα με τρίμμα Maltesers. Βάζετε ξανά το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει και να πήξει η σοκολάτα για 20 λ περίπου. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε.

[*] Αν δεν προτιμάτε τη λευκή σοκολάτα για επικάλυψη, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λευκή σοκολάτα με μαύρη γάλακτος ή κουβερτούρα.

Πηγή:sintayes.gr

http://frappetime.gr/lachtaristes-mpoukitses-maltesers

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ









Για τους λάτρεις των πιο ξινών γεύσεων, τα σοκολατάκια με το λεμόνι και την αμυγδαλόψιχα, τυλιγμένα σε λευκή σοκολάτα, είναι μια πανδαισία.

350 γρ. αμύγδαλα χτυπημένα στο μούλτι να γίνουν σκόνη

100 γρ. ζάχαρη άχνη

60 γρ. λεμόνι στυμμένο

Το ξύσμα από μισό λεμόνι

Για τη σοκολάτα:

200 γρ. λευκή κουβερτούρα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε να γίνει μια ωραία ζύμη.

Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί και στην συνέχεια την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Βουτάμε τα μπαλάκια της ζύμης μέσα στη σοκολάτα και μετά τα περνάμε γρήγορα από την άχνη ζάχαρη.

Τα τοποθετούμε σε επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


!http://frappetime.gr/sokolatakia-me-aroma-lemoniou/

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ




Ιδού η πιο απλή συνταγή για τον απολαυστικότατο χαλβά Φαρσάλων!

Τι χρειαζόμαστε:
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη



Πώς το κάνουμε:



1)Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.






2)Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.






3)Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.






4)Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.






5)Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.



ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ

Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά εμένα μου αρέσουν τα πολύ ψημένα γλυκά! Πηγή φυσικά είναι η μανούλα μου




http://frappetime.gr/avti-ine-i-afthentiki-sintagi-chalvas-farsalon/.

ΑΝΑΚΑΤΕΨΕ ΝΟΥΤΕΛΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ! ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ; ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ…


ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αυγούστου 17, 2015 -



Για εσάς που έχετε και μια προτίμηση στο cheese cake έχουμε μια πρόταση που θα σας ξετρελάνει! Ένα cheese cake διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ένας cheese cake σοκολάτας.

Και το καλύτερο; Δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κατσαρόλες χάνοντας χρόνο με την προετοιμασία αλλά αποφεύγοντας και ένα γεμάτο νεροχύτη. Είμαι σίγουρη πως τώρα πειστήκατε αν είχατε έστω και μια μικρή αμφιβολία!
Οι προσευχές σας εισακούστηκαν και ιδού η συνταγή.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι λίγο χρόνο και τα παρακάτω υλικά:
1βαζο Nutella
1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης (250 γρμ)
100 γρμ. βούτυρο
500γρμ τυρί κρέμα
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με μια κουταλιά της σούπας Nutella και λιώστε το είτε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό είτε σε μπεν μαρι. Σε ένα μπολ προσθέστε τα μείγμα που ετοιμάσατε μαζί με τα μπισκότα τα οποία θα έχετε απέχει πρώτα. Έπειτα στον κάδο του μίξερ ρίξτε το τυρί κρέμα ,τη ζάχαρη άχνη κι την υπόλοιπη Nutella.

Χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ έως ότου γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζύμη που δημιουργήθηκε από τα μπισκότα σε ένα ταψί και αφού την απλώσετε ρίξτε από πάνω την κρέμα Nutella. Τοποθετήστε το σκεύος στο ψυγείο για 4-5 ώρες και ύστερα απολαύατε χωρίς τύψεις!

Για περισσότερη διευκόλυνση προσθέσαμε το βίντεο που ακολουθεί σας δείχνει βήμα βήμα την συνταγή… Και καλή όρεξη!



Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !http://frappetime.gr/terms