Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σουμάδα


ΓλυκίσματαΣουμάδα








http://www.icookgreek.com/


Υλικά
650 γρ. αμύγδαλα
20 πικραμύγδαλα
1 κιλό ζάχαρη
7 φλιτζάνια νερό


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάτε τα αμύγδαλα για 2'-3' τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζετε.

Τα ρίχνετε στο μπλέντερ, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως. Στραγγίζετε το μείγμα σε ένα μπωλ με ένα τουλπάνι ή άλλη μαλακή γάζα για να πάρετε το γαλακτώδες υγρό.


Βράζετε τη ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το μείγμα αμυγδάλων. Ανακατεύετε, μεταφέρετε σε μπουκάλια και διατηρείτε τη σουμάδα στο ψυγείο. Για να τη σερβίρετε ρίχνετε σε ποτήρι 1-2 δάχτυλα σουμάδα και προσθέτετε το υπόλοιπο με κρύο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου