Αρχική
Πίτες αλμυρές
Υλικά Συνταγής
700γρ +100 αλεύρι γοχ η
μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε εσείς ακόμα και μίξη
500γρ νερό (χλυαρο μεχρι 40 βαθμους)
2 φακελάκια ξερή μαγιά η 50γρ νωπή
40γρ ζάχαρη,,15γρ αλάτι,
500γρ νερό (χλυαρο μεχρι 40 βαθμους)
2 φακελάκια ξερή μαγιά η 50γρ νωπή
40γρ ζάχαρη,,15γρ αλάτι,
Πασπάλισμα 300γρ σουσάμι,,1κ.σ ζάχαρη,200γρ νερό
ποιο ευκολη συνταγη απο αυτη δεν υπαρχει!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Λαγάνα χωρίς ζύμωμα
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 700γρ αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά
ανακατεύουμε και αφήνουμε για 45-50 λεπτά να διπλασιαστεί
(μπορείτε να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα και να το
βάλετε ψυγείο). Μετα τα 50 λεπτά απλώνετε τα 100γρ αλεύρι
στον πάγκο και ρίχνετε το ζυμάρι
κάνετε διπλώματα μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια
(ανάλογα το αλεύρι μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
χωρίζετε το ζυμάρι στην μέση και δίνετε σχήμα επάνω
σε μια λαδόκολλα.
Μεταφέρετε την λαδόκολλα σε ταψί αλείφετε με την ζάχαρη
και το νερό και ρίχνετε το σουσάμι να κολλήσει.
Αφήνετε 20 λεπτά και ανάβετε τον φούρνο στους 200-220
βαθμούς αντιστάσεις πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο
θα πατήσετε με τα δάχτυλα σας το ζυμάρι ώστε να κολλήσει
το κάτω με το επάνω μέρος. Ο χρόνος ψησίματος είναι 15-20
λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Κατηγορία:
Αρτοσκευάσματα, Ψωμί, Νηστίσιμα Φαγητά
Ετικέτες:
TAGS: Λαγάνα χωρίς ζύμωμαhttps://www.mageirikesapolauseis.gr/component/joomrecipe/sintagi/1242-lagana-xoris-zymoma
Κατηγορία:
Αρτοσκευάσματα, Ψωμί, Νηστίσιμα Φαγητά
Ετικέτες:
TAGS: Λαγάνα χωρίς ζύμωμαhttps://www.mageirikesapolauseis.gr/component/joomrecipe/sintagi/1242-lagana-xoris-zymoma