Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Συνταγή για Σπιτικά Λουκούμια! 100% επιτυχία.


by toftiaxa.grπριν 5 μήνες11kViews 0Comments



Υπέροχα σπιτικά λουκούμια. Μετά από αρκετή έρευνα συνταγών και βίντεο σε Ελληνικά και ξένα site, και μετά από πολλές δοκιμές, διότι οι περισσότερες συνταγές ήταν αποτυχία, η κατάληξη ήταν η παρακάτω συνταγή. 100% επιτυχία, δοκιμάστε την!



Απαραίτητα εργαλεία:
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
1 θερμόμετρο ζάχαρης
1 γερή ξύλινη κουτάλα
1 σύρμα χειρός
ανάλογο ταψάκι, ή καλούπι
Υλικά:
2 κιλά ζάχαρη
2 λίτρα νερό
2 γρ. ξινό
300 γρ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
άρωμα, λίγες σταγόνες μαστιχέλαιο, ή 5 κουτ. σ. ροδόνερο, μέντα, κ.λ.π
8-10 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για άρωμα τριαντάφυλλο, ή κίτρινο για άρωμα μαστίχας, πράσινο για μέντα, κ.λ.π.

Για το άχνισμα:
400 γρμ. ζάχαρη άχνη
50 γρμ. κορν φλάουρ


Λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο !

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το ξινό, να φτάσει στους 105-107 βαθμούς C.
Διαλύουμε σε λίγο νερό το κορν φλάουρ, και αφού το σιρόπι έχει φτάσει στους 105-107 βαθμούς C. το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο σιρόπι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα. Το μείγμα θα αρχίσει να πήζει, και σιγά-σιγά να σφίγγει αρκετά.
Βράζουμε στο μεγάλο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια έως δυνατή φωτιά, (1-9 στο 8) έως ότου το μείγμα να φτάσει στους 122-125 βαθμούς, ανακατεύοντας συνέχεια και απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην μας κολλήσει το μείγμα και καεί. Θέλει περίπου 1 ώρα, αν δεν φτάσει στους 120 βαθμούς, δεν το κατεβάζουμε με τίποτα.
Αφού λοιπόν φτάσει στους 122-125 βαθμούς C. σβήνουμε τη φωτιά, δεν το κατεβάζουμε ακόμα, και ρίχνουμε το άρωμα που επιθυμούμε, και το χρώμα. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε και τα αμύγδαλα, (αν θέλουμε, μπορούμε να τα κάνουμε και χωρίς).
Ανακατεύουμε πολύ καλά, και το αδειάζουμε σε καλούπι, ή σε ένα ταψάκι λαδωμένο ελαφρώς, και πασπαλισμένο με αρκετό κορν φλάουρ, ή καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Διαστάσεις καλουπιού περίπου 25×37 εκ. πρέπει να έχει πάχος το λουκούμι μας 2,5 έως 3 εκ. το πολύ.
Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια του λουκουμιού αρκετό κορν φλάουρ, να καλυφθεί καλά, και το αφήνουμε για 10-12 ώρες να κρυώσει και να σφίξει. Κατάλληλος χρόνος, μια νύχτα.
Μετά τις 10-12 ώρες…
Κοσκινίζουμε μαζί τα 400 γρμ. ζάχαρη άχνη με τα 50 γρμ. κορν φλάουρ σε ένα μεγάλο μπολ, ή ταψάκι.
Ξεσκονίζουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια του λουκουμιού από το κορν φλάουρ, και το αναποδογυρίζουμε σε μια ξύλινη επιφάνεια, ή στο ξύλο κοπής, πασπαλισμένο με αρκετό από το μείγμα ζάχαρη άχνη-κορν φλάουρ. (Αν δεν μπορούμε να το ξεκαλουπώσουμε όλο μαζί, το κόβουμε στη μέση, και με μια σπάτουλα παίρνουμε το μισό κομμάτι, και μετά το άλλο μισό).
Ξεσκονίζουμε και την άλλη πλευρά από το κορν φλάουρ, (αυτή που πάταγε στο καλούπι), πασπαλίζουμε μπόλικο μείγμα ζάχαρη άχνη-κορν φλάουρ, θέλει αρκετό για να κόβεται εύκολα, και χρησιμοποιώντας έναν κόφτη πίτσας, (ροδάκι) ή μια σπάτουλα, ή ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το λουκούμι σε λωρίδες 2,5 – 3 εκ. φάρδος, και κατόπιν σε τετράγωνα μικρά κομμάτια.
Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα ζάχαρη άχνη-κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε καλά ώστε να κολλήσει η άχνη ζάχαρη, και να καλυφθούν καλά.
Αποθηκεύουμε τα λουκούμια σε ένα σφραγισμένο κουτί, σε δροσερό και σκιερό μέρος, με αρκετό μείγμα ζάχαρη άχνη-κορν φλάουρ.
Δεν τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

https://toftiaxa.gr/2019/03/syntagi-spitika-loukoumia.html?fbclid=IwAR0xO6MNSvbu6JRFPdKz04bUBxDPOHTtvULpk2ZKEwPl01WCIhr4cnMaM0g

Η Λευκάδα (μας) κέρδισε το καλοκαίρι


https://www.mylefkada.gr/alles-eidiseis/diafora/i-leykada-mas-kerdise-to-kalokairi-161260/




Η επίσκεψη στο πανέμορφο Νησί του Ιονίου μας έμεινε αξέχαστη!



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μπιάνκα Ταταρασάνου

Οι μέρες των φετινών καλοκαιρινών διακοπών λιγοστεύουν.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου ή το Σεπτέμβρη.

Για όσους λοιπόν δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τον επόμενο καλοκαιρινό προορισμό, προτείνουμε ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου πελάγους, την Λευκάδα!

Αυτό που μετουσιώνει τη Λευκάδα σε έναν αληθινό παράδεισο και θα σε κάνει να την ονειρεύεσαι για καιρό μετά την αναχώρησή σου είναι τα πεντακάθαρα, σμαραγδένια νερά, το απέραντο πράσινο που εκτείνεται σε όλο το νησί, οι βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης, η καλλιτεχνική αύρα που περιβάλλει την πόλη της Λευκάδας και τα νόστιμα, τοπικά ή gourmet, εδέσματα στα οποία θα παραδοθείς με την πρώτη δαγκωνιά.

Έξτρα μπόνους το γεγονός ότι, το ίδιο και με την Εύβοια, η Λευκάδα είναι προσβάσιμη οδικώς.

Ένα ταξιδιωτικό κείμενο της Μπιάνκας Ταταρασάνου

ΠαραλίεςΠαραλία Κάστρο (1)

Μόλις φτάσατε στο «στεριανό» νησί; Πρώτος σταθμός η παραλία του Κάστρου: Βρίσκεται στα δεξιά της γέφυρας της Λευκάδας και μόλις πέντε λεπτά με το αμάξι από την πόλη. Αποτελεί συνέχεια της παραλίας Γύρα και είναι εύκολα προσβάσιμη τόσο με τα πόδια όσο και με το αμάξι, ενώ διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης.

Τα καθαρά κρυστάλλινα νερά της, η ιριδίζουσα λευκή και χρυσή άμμος της και η ησυχία που επικρατεί θα σας προσφέρουν απέραντη γαλήνη. Η περιοχή χρειάζεται σίγουρα αναβάθμιση, αλλά καμία άλλη παραλία της Λευκάδας που επισκεφθήκαμε δεν διέθετε τόσο πλούσια ιστορία. Το κάστρο της Αγίας Μαύρας, ο παραδοσιακός φάρος, η γέφυρα της Λευκάδας και το πρώην εργοστάσιο ΤΑΟΛ (Ταμείο Αμύνης Οινοπαραγωγών Λευκάδας), ως απομεινάρια της πολύπλευρης ιστορικής ταυτότητας του νησιού μπορούν εύκολα να γίνουν αντιληπτά από εκεί. Η παραλία επιλέγεται κυρίως από ντόπιους προσφέροντας τους μια ανάσα δροσιάς από την καθημερινότητα, ενώ δεν εκλείπουν και οι τουρίστες.Παραλία Κάστρο (2)

Σε κοντινή απόσταση από την πόλη βρίσκεται και η αμμουδερή παραλία Μύλοι και συγκεκριμένα στα δέκα λεπτά με το αμάξι. Κατά μήκος της δεσπόζουν πέντε ανεμόμυλοι από τους οποίους οι δύο έχουν αναπαλαιωθεί και λειτουργούν ως beach bar αποτελώντας και το μόνο οργανωμένο κομμάτι της. Λόγω των δυνατών ανέμων θεωρείται ιδανική από τους λάτρεις των windsurfing και kitesurfing που συρρέουν εκεί από όλον τον πλανήτη. Πρόταση μας -με προσοχή πάντα στα βράχια- να επισκεφτείτε το ανοργάνωτο κομμάτι της για ένα πρωινό μπάνιο και το μεσημέρι που αρχίζουν να συγκεντρώνονται οι οπαδοί των θαλάσσιων σπορ να τους θαυμάσετε και να τους αποθανατίσετε από απόσταση.Μύλοι (1)Μύλοι (2)

Ιδιαίτερα δημοφιλής στους διαδικτυακούς ιστότοπους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύεται η παραλία Κάθισμα την οποία δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε. Σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων από την πόλη, η πανοραμική θέα των τιρκουάζ νερών θα σας προκαλέσει ένα έντονο αίσθημα αγαλλίασης και θα σας εντείνει την επιθυμία για την πρώτη σας βουτιά. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη με αυτοκίνητο ή λεωφορείο, ενώ η διαδρομή μέσα από τον καταπράσινο ορίζοντα που καταλήγει στη θάλασσα θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη διαθέτοντας ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, beach bar και εστιατόρια. Αν και είναι ιδανική για όσους προτιμούν την πολυκοσμία και τη δυνατή μουσική, τη θέση τους στις «άκρες» μπορούν να βρουν και εκείνοι που αναζητούν την ηρεμία και τις πιο ιδιωτικές στιγμές. Επειδή η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους θα σας προτρέψουμε να ξεκινήσετε νωρίς για τον προορισμό σας προκειμένου να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα και να βρείτε εύκολα parking.



Τα πιο έντονα γαλαζοπράσινα νερά τα συναντήσαμε σε μια καλά κρυμμένη παραλία, τον Μύλο. Αφού αφήσετε το αμάξι σας στο χωριό του Αγίου Νικήτα, μπορείτε να πάρετε το θαλάσσιο ταξί από την παραλία και μετά από μια διαδρομή πέντε λεπτών να βρεθείτε σε αυτή την ονειρική παραλία. Για τους περισσότερο περιπετειώδεις ενδείκνυται η επιλογή της πεζοπορία από ένα στενό μονοπάτι που αρχίζει από το χωριό και καταλήγει στην παραλία μέσα από ένα θαμνώδες τοπίο. Η μόνη ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτή την παρθένα παραλία σπάνιας ομορφιάς είναι η καντίνα που υψώνεται από πάνω της. Για αυτό το λόγο καλό θα είναι να έχετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα, ειδικά αν αποφασίσετε να παραμείνετε εκεί για ώρες.Μύλος (1)Μύλος (2)

Άλλος αγαπημένος σταθμός μας η παραλία Αβάλι κοντά στο χωριό Καλαμίτσι. Μετά από μία διαδρομή περίπου σαράντα πέντε λεπτών της οποίας τα τελευταία 4,5 χιλιόμετρα αποτελούνται από έναν δυσπρόσιτο στενό και γεμάτο στροφές δρόμο φτάνεις στην ομώνυμη καντίνα όπου υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης. Εναλλακτικά μπορείς να αφήσεις το αμάξι σου στην άκρη του δρόμου. Η διαδρομή αναμφισβήτητα δεν είναι η ευκολότερη, αλλά στο τέλος της θα αντικρίσεις έναν επίγειο παράδεισο.



Μια ξύλινη βεράντα από όπου μπορείς να ατενίσεις το γαλάζιο του Ιονίου ή την παραλία-κόσμημα μέσα από καταπράσινα φύλλα μπανανιάς. Η πλούσια βλάστηση σε συνδυασμό με τους ήχους της reggae και την ειδυλλιακή, φιλόξενη ατμόσφαιρα σε μεταφέρουν σε εξωτικούς προορισμούς.Αβάλι (1)

Αβάλι (2)

Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη λεμονάδα με μέλι ή τα δροσερά κοκτέιλ.Το μενού στο Αβάλι cantine, όπως μας ενημέρωσε η Νεφέλη, η ιδιοκτήτρια, ανανεώνεται καθημερινά ανάλογα με τη φρέσκια λεία που τους προμηθεύει ο ψαράς. Εμείς δοκιμάσαμε τις γαρίδες με τηγανητές πατάτες και τις μπρουσκέτες με το κατσικίσιο τυρί, τη ντομάτα και την κάπαρη, πιάτα που έχουν σφραγιστεί στη μνήμη μας για τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα τους. Μέσα από την πλούσια βλάστηση θα κατεβείτε τα λιγοστά σκαλιά και θα βρεθείτε σε μια παραλία άγριας παρθένας ομορφιάς που χαρακτηρίζεται από χοντρή άμμο, μικροσκοπικά λευκά βότσαλα και τις ποικίλες αποχρώσεις του γαλάζιου
.

Αβάλι (3)Αβάλι (4)

Αβάλι (5)

Συμβουλές!

Εφόσον οι παραπάνω παραλίες είναι επί το πλείστον μη οργανωμένες θα ήταν θεμιτό να έχετε μαζί σας ομπρέλα, μπόλικο κρύο νερό και κάποια σνακ, ενώ τα παπούτσια θαλάσσης θα σας βοηθήσουν να μετακινήστε με άνεση και ασφάλεια. Στην περίπτωση που θέλετε μεν να δροσιστείτε δε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό υπάρχει η επιλογή των καταρρακτών του Δημοσάρι κοντά στο Νυδρί.Καταρράκτες στο Νυδρί (1)

Αφού αφήσετε το αμάξι σας στο χώρο στάθμευσης και έχοντας εφοδιαστεί με αθλητικά υποδήματα, θα περπατήσετε κάτω από πλατάνια, ανάμεσα από βράχια και πυκνή βλάστηση υπό τους ήχους των τρεχούμενων νερών. Η διαδρομή των δεκαπέντε λεπτών περίπου είναι ιδιαίτερα ευχάριστη φέρνοντας σε κοντά στη φύση. Ο πρώτος καταρράκτης που ονομάζεται Ρονιές είναι ο μικρότερος από τους δύο που θα συναντήσετε και σχηματίζει μια γαλαζοπράσινη λίμνη όπου μπορείτε να δροσιστείτε. Περισσότερο εντυπωσιακός φαντάζει ο δεύτερος καταρράκτης ύψους 12 μέτρων, καθώς ο ήχος του τρεχούμενου νερού και τα πελώρια βράχια συνθέτουν ένα σκηνικό δέους, ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που το νερό λιγοστεύει.
Καταρράκτες στο Νυδρί (2)

Η Λευκάδα παρέχει στον ταξιδιώτη μια τεράστια πληθώρα παραλιών. Συμβουλή μας διαλέξτε αυτές που συνάδουν με τις δικές σας ανάγκες και το δικό σας αισθητικό κριτήριο και αφεθείτε ελεύθεροι να ανακαλύψετε και να δημιουργήσετε μοναδικές εμπειρίες.

Χώρα, Διαδρομές, Φαγητό, ποτό

Πόλη Λευκάδα (1)

Σίγουρα χορτάσατε βουτιές!

Επιστροφή στην πόλη της Λευκάδας με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ιονίων νήσων και μια γεύση από το Burano της Ιταλίας. Άπειρες οι διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς προκειμένου να την εξερευνήσει. Ένας περίπατος στην πεζογέφυρα και τη περιοχή της λιμνοθάλασσας την ώρα του δειλινού που ο ήλιος «βουτά» στα πορτοκαλιά νερά επιβάλλεται.Πόλη Λευκάδας (2)Πόλη Λευκάδας (3)

Εκτός από την Μαρίνα και τον κεντρικό πεζόδρομο, μη διστάζετε να ανακαλύψετε «νερά αχαρτογράφητα» περπατώντας σε σοκάκια άγνωστα, στα λεγόμενα καντούνια. Εμείς το τολμήσαμε και ανακαλύψαμε μια Λευκάδα μιας άλλης εποχής.Πόλη Λευκάδας (4)

Πόλη Λευκάδας (5)

Ταξιδέψαμε στον χρόνο στον κινηματογράφο «Απόλλων», στο Μουσείο Φωνογράφου και σε μια βιβλιοθήκη της οποίας τις σελίδες των βιβλίων δεν μυρίσαμε ποτέ. Περπατήσαμε ανάμεσα σε πολύχρωμα σπίτια αλά Notting Hill με γιαγιάδες οι οποίες συναντιούνται ευλαβικά τα απογεύματα για κους-κους και με άριες ή χορευτές flamenco που ξεπηδούν από το κηποθέατρο.

Μουσείο Φωνογράφου (1)

Μουσέιο Φωνογράφου (2)

Το νησί του Σικελιανού και του Βαλαωρίτη είναι άκρως καλλιτεχνικό. Για αυτό «διατηρείστε ανοιχτές τις κεραίες σας» για τυχόν εκδηλώσεις και παραστάσεις στο κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» και στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκάδας. Επιπλέον, κάθε χρόνο διοργανώνονται οι Γιορτές Λόγου και Τέχνης και το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ.Κηποθέατρο

Μήπως πεινάσατε; Χορτάστε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον δίπλα στο κύμα με παραδοσιακό μπακαλιάρο μπιάνκο, με χταπόδι που λιώνει στο στόμα και φάβα, με ψαρόπιτα ή γαριδομακαρονάδα από τη ταβέρνα «Τα Κανιόρια» στην κοντινή Λυγιά.

Τα Κανιόρια

Συνοδέψτε με φρέσκο ψωμί με προζύμι που φτιάχνουν καθημερινά στο κατάστημα και με σαλάτες της αρεσκείας σας, ενώ μην αρνηθείτε το σπιτικό λικέρ αρμπαρόριζας που θα σας φιλέψουν στο τέλος κάθε γεύματος. Άλλες επιλογές για φαγητό αποτελούν το «Θυμάρι» με προσεγμένες gourmet επιλογές στο κέντρο της Λευκάδας και το μεζεδοπωλείο «Η Ράχη» στην Εξάνθεια από την βεράντα της οποίας μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα ηλιοβασιλέματα με φόντο τη θάλασσα.

One Red Dot (1)



One Red Dot (2)




Για ποτό; Απέναντι από το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού στεγάζεται το One Red Dot. Στέκι καλλιτεχνών κι όχι μόνο, με πολύχρωμες πλεκτές καρδιές και σημαίες που ανεμίζουν υπό το άγγιγμα του αέρα και ένα στύλο της ΔΕΗ ντυμένο σαν ουράνιο τόξο. Το πετύχαμε τυχαία σε μία εξερεύνηση μας και το τιμήσαμε πολλοστές φορές. Δοκιμάστε την παγωμένη λεμονάδα με ρούμι και θα την αναζητάτε και μετά την αναχώρηση σας. Άλλες παραλλαγές που διαθέτουν είναι τα Daiquiri peach και Gin watermelon, ενώ δεν εκλείπουν και τα κλασσικά κοκτέιλ. Δεν αντισταθήκαμε ούτε στα γλυκά τους: Lemon pie, cheesecake σοκολάτας και ό,τι άλλο δοκιμάσαμε τα απολαύσαμε… μέχρι τελευταίας μπουκιάς.


One Red Dot (3)

Εν κατακλείδι
Νησί ονειρικό που σε μαγεύει με όψεις, αρώματα, γεύσεις και ήχους που κι ως αναμνήσεις θα είναι η αιτία να χτυπάει η καρδιά σου λίγο πιο δυνατά και ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο να σχηματιστεί στα χείλη σου. Αν δεν την έχεις επισκεφτεί μπορεί να μη σου λένε και τίποτα όλα αυτά, αν την επισκεφτείς, όμως, το πιο πιθανό είναι να σου μείνει αξέχαστη…


πηγη:https://mousikovagoni.gr

Το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό για το καλοκαίρι 2019





Το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό για το καλοκαίρι 2019





Συστατικά
250g μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βουτύρου, λειωμένο
600γρ τυρί κρέμα
100g ζάχαρη άχνη
Ξύσμα και χυμό από 1 lime, καθώς και επιπλέον ξύσμα για το σερβίρισμα
50 ml Gin


280ml κρέμα γάλακτος
250ml κουτάκι Gin & Tonic
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 λεμόνι , μισό χυμό και μισό λεπτές κομμένες φέτες
2 μπεζέδες, τριμένοι

Μέθοδος
Βούτυρώστε και στρώστε ένα ταψάκι αποσπώμενης βάσης 23cm
με χαρτι ψησίματος.

Βάλτε τα digestive μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων
και κάντε τα ψίχουλα
 χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ή επεξεργαστή τροφίμων.

Μεταφέρετε τα σε ένα μπολ,στη συνέχεια ρίξτε πάνω από το
λιωμένο βούτυρο.
 Ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι τα ψίχουλα να είναι πλήρως
 επικαλυμμένα. 
Απλώστε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και πιέστε τα με μία σπατουλα
 προς τα κάτω στη βάση
 για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα.


Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

Για την γέμιση, τοποθετήστε το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη άχνη
και το ξύσμα σε ένα μπολ, 
στη συνέχεια, χτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.
 Ρίξτε το τζιν και
 την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μίγμα να
 είναι παχύ και εντελώς
 ομογενοποιημένο. Τώρα απλώστε το με ένα κουτάλι επάνω στη βάση
 του μπισκότου, 
και απλώστε το μέχρι τα άκρα. Ομολαποιήστε το από πάνω
με μία σπάτουλα.
 Αφήστε στο ψυγείο για μια νύχτα.


Ρίξτε σε μία κατσαρόλα το gin & tonic ,


προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και βράστε το. 
Μόλις γίνει σιρόπι (περίπου 3-4 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία),
αφήστε το λίγο να κρυώσει,
και στη συνέχεια προσθέστε πάλι λίγο χυμό λεμονιου και τις φέτες λεμονιού
και ανακατέψτε 
τες μέσα στο σιρόπι. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τον αποσπόμενο φορμάκι του cheesecake
επάνω σε ένα δισκο, 
στη συνέχεια ανοιξτε σταδιακά τις πλευρές του αποσπωμενης φόρμας.
 Σπρωξτε και γλιστριστε το κέικ πάνω σε ένα δίσκο, αφαιρώντας το χαρτί
από τη βάση του cheesecake. Απο πάνω θρεματίστε τους μπεζέδες,


ραντιστε με το σιρόπι, διασκορπίστε τις φέτες λεμονιού. 


Πασταλίστε με λιγο ξύσμα Lime, και σερβίρετε.


Είναι θεικό Απολαύστε το