Το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό για το καλοκαίρι 2019
Συστατικά
250g μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βουτύρου, λειωμένο
600γρ τυρί κρέμα
100g ζάχαρη άχνη
Ξύσμα και χυμό από 1 lime, καθώς και επιπλέον ξύσμα για το σερβίρισμα
50 ml Gin
280ml κρέμα γάλακτος
250ml κουτάκι Gin & Tonic
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 λεμόνι , μισό χυμό και μισό λεπτές κομμένες φέτες
2 μπεζέδες, τριμένοι
Μέθοδος
Βούτυρώστε και στρώστε ένα ταψάκι αποσπώμενης βάσης 23cm
με χαρτι ψησίματος.
με χαρτι ψησίματος.
Βάλτε τα digestive μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων
και κάντε τα ψίχουλα
και κάντε τα ψίχουλα
χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ή επεξεργαστή τροφίμων.
Μεταφέρετε τα σε ένα μπολ,στη συνέχεια ρίξτε πάνω από το
λιωμένο βούτυρο.
λιωμένο βούτυρο.
Ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι τα ψίχουλα να είναι πλήρως
επικαλυμμένα.
επικαλυμμένα.
Απλώστε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και πιέστε τα με μία σπατουλα
προς τα κάτω στη βάση
προς τα κάτω στη βάση
για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
Για την γέμιση, τοποθετήστε το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη άχνη
και το ξύσμα σε ένα μπολ,
και το ξύσμα σε ένα μπολ,
στη συνέχεια, χτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.
Ρίξτε το τζιν και
Ρίξτε το τζιν και
την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μίγμα να
είναι παχύ και εντελώς
είναι παχύ και εντελώς
ομογενοποιημένο. Τώρα απλώστε το με ένα κουτάλι επάνω στη βάση
του μπισκότου,
του μπισκότου,
και απλώστε το μέχρι τα άκρα. Ομολαποιήστε το από πάνω
με μία σπάτουλα.
με μία σπάτουλα.
Αφήστε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Ρίξτε σε μία κατσαρόλα το gin & tonic ,
προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και βράστε το.
Μόλις γίνει σιρόπι (περίπου 3-4 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία),
αφήστε το λίγο να κρυώσει,
αφήστε το λίγο να κρυώσει,
και στη συνέχεια προσθέστε πάλι λίγο χυμό λεμονιου και τις φέτες λεμονιού
και ανακατέψτε
και ανακατέψτε
τες μέσα στο σιρόπι. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τον αποσπόμενο φορμάκι του cheesecake
επάνω σε ένα δισκο,
επάνω σε ένα δισκο,
στη συνέχεια ανοιξτε σταδιακά τις πλευρές του αποσπωμενης φόρμας.
Σπρωξτε και γλιστριστε το κέικ πάνω σε ένα δίσκο, αφαιρώντας το χαρτί
από τη βάση του cheesecake. Απο πάνω θρεματίστε τους μπεζέδες,
από τη βάση του cheesecake. Απο πάνω θρεματίστε τους μπεζέδες,
ραντιστε με το σιρόπι, διασκορπίστε τις φέτες λεμονιού.
Πασταλίστε με λιγο ξύσμα Lime, και σερβίρετε.
Είναι θεικό Απολαύστε το
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου