Το έφτιαξα το Σαββατοκύριακο που πέρασε και μας άρεσε πάρα πολύ. Έχει γεύση πιο πολύ σαν του ψωμιού με λίγη ιδέα τυριού. Γίνεται δηλαδή κάτι σαν τυρόψωμο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
2 φλυτζάνια τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένο
11/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
Λίγο γάλα μία ιδέα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Λίγο αλάτι
Πώς παρασκευάζεται:
Βάζουμε το βούτυρο και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι μαζί. Ρίχνουμε λίγο γάλα να υγρανθεί η ζύμη μας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τέλος το τυρί. Το τυρί μην το τρίψετε πολύ, γιατί χάνεται η γεύση. Τα υλικά μας όλα χωράνε σε μία φόρμα μεταλική κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Μόλις φουσκώσει βάζουμε μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκε. Αν βγαίνει η οδοντογλυφίδα άθικτη το κέικ μας έχει ψηθεί.
Καλή σας όρεξη!
Αναρτήθηκε από Natassas blog tips στις Οκτωβρίου 16, 2019https://natassasblogtips.blogspot.com/2019/10/blog-post_16.html