για κάθε σπίτι
Λευκάδα 1963
Με αγάπη για όλους εσάς
1 ποτήρι σπορέλαιο
3/4/ ποτηριού ζάχαρη
1 και 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλλι
1 κ.γ σόδα
1κ.γ. γαρύφαλλο
1κ.γ. κανέλλα .
Ξύσμα από 1 και 1/2 πορτοκάλλι
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
3 περίπου ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
χονδροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια ή ανάμεικτα
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλα
φλούδα πορτοκάλι ή λεμόνι
Με μια κουτάλα ή με μίξερ χειρός ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με τη σειρά που αναφέρονται πιο πάνω εκτός από το αλεύρι το οποίο ενώνουμε με το σιμιγδάλι
Συνεχίζοντας το χτύπημα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας .
Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι με το σιμιγδάλι μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή και αφράτη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα μελομακάρονά μας , σε σχήμα οβάλ , πιέζοντάς τα ελαφρά για σχέδιο ή με πηρούνι ,ή σε καλάθι , ή πάνω σε μια μικτή σχάρα κουζίνας 'η σε μεταλικό καλάθι που μαγειρεύουμε στον ατμό .
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα μας σε ταψί με λαδόκολλα και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά .Καλή σας επιτυχία
συμβουλές :
διαλύετε τη σόδα στο χυμό
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψιλό σιμιγδάλι
αρχείο 1963
Κατερίνας Σταύρακα { Φτερούι }
συμβουλές :
διαλύετε τη σόδα στο χυμό
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψιλό σιμιγδάλι
αρχείο 1963
Κατερίνας Σταύρακα { Φτερούι }