Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ελπιδοφόρος ανακάλυψη; Η βιταμίνη C "εκτελεί" τα κύτταρα καρκίνου του εντέρου -






Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κύτταρα καρκίνου του εντέρου που έχουν συγκεκριμένες γενετικές μεταλλάξεις, δείχνει μια νέα έρευνα στις ΗΠΑ, με συμμετοχή δύο ελληνικής καταγωγής επιστημόνων.

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της βιταμίνης C αποτελούν πηγή επιστημονικής διαμάχης, καθώς διάφορες μελέτες έχουν καταλήξει σε αντικρουόμενα αποτελέσματα, από το 1971 που ο νομπελίστας χημικός Λάϊνους Πόλινγκ μίλησε πρώτος για τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτής της βιταμίνης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται κλινικές δοκιμές κατά πόσο η ενδοφλέβια ή από το στόμα λήψη της βιταμίνης έχει μεγαλύτερη θεραπευτική δράση, ενώ ασαφής παραμένει ακόμη ο μηχανισμός μέσω του οποίου η εν λόγω βιταμίνη καταστρέφει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα.

Η νέα έρευνα δοκίμασε την αντικαρκινική δράση της βιταμίνης C τόσο σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων από καρκίνους του εντέρου, οι οποίες έφεραν τις συχνές μεταλλάξεις στα γονίδια KRAS και BRAF, όσο και σε ποντίκια που είχαν στο έντερό τους όγκους με τις ίδιες μεταλλάξεις. Περίπου το 40% των ανθρώπων με καρκίνο του εντέρου φέρουν μετάλλαξη στο γονίδιο KRAS.

Διαπιστώθηκε ότι και στις δύο περιπτώσεις η βιταμίνη, χορηγούμενη σε μεγάλη δοσολογία -ισοδύναμη με την κατανάλωση 300 πορτοκαλιών- ανέστειλε την ανάπτυξη των όγκων, που έγιναν λιγότεροι και μικρότεροι. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι πλέον μπορούν να αρχίσουν να μελετούν την ανάπτυξη αντικαρκινικών θεραπειών για ανθρώπους με βάση τη βιταμίνη C.

Σύντομα αναμένονται οι πρώτες κλινικές δοκιμές, καθώς έχει ήδη αποδειχθεί ότι η χορήγηση μεγάλης δόσης βιταμίνης C σε ανθρώπους είναι ασφαλής. Οι ασθενείς θα κάνουν ενέσεις βιταμίνης C κάθε λίγες μέρες επί μερικούς μήνες.

Στην έρευνα συμμετείχαν ο καθηγητής ογκολογίας Νικόλας Παπαδόπουλος του Αντικαρκινικού Κέντρου Κίμελ του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη και του Κέντρου Λούντβιγκ για τη Γενετική και τη Θεραπεία του Καρκίνου στη Ν. Υόρκη, καθώς επίσης η Ευγενία Γιαννοπούλου, επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Σίτι της Νέας Υόρκης.

Μένει ωστόσο να αποδειχθεί κατά πόσο κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και σε ανθρώπους…

- See more at: http://www.defencenet.gr/defence/

Φκιάξτε ΥΠΕΡΟΧΟ κέικ που δε χρειάζεται ψήσιμο! Έτοιμο σε λίγα λεπτά .









Είναι εύκολο νόστιμο και δε χρειάζεται ψήσιμο!

Υλικά:
185γραμμ. βούτυρο
100γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού (250γρ.) τριμμένα μπισκότα digestive
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
60γραμμ. βούτυρο

Βανίλια
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κάσταρντ σκόνη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
125γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
30γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Βουτυρώστε ένα ρηχό ταψί 19Χ29 εκατοστά.
Λειώστε τη σοκολάτα με

το βούτυρο σε μπαιν-μαρί. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει λίγο, ρίξτε το χτυπημένο αβγό και ανακατέψτε το.

Βάλτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη καρύδα, τα καρύδια, προσθέστε το μίγμα της λειωμένης σοκολάτας και ανακατέψτε τα καλά.

Απλώστε το μείγμα στο ταψί και πατήστε το με ένα κουτάλι για να κολλήσει καλά.

Βάλτε το ταψί για λίγο στο ψυγείο.

Χτυπήστε με το μιξεράκι χειρός το βούτυρο με τη βανίλια και προσθέστε λίγο-λίγο, τη ζάχαρη, τη κάσταρντ και το γάλα.

Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και απλώστε επάνω στη βάση με τα μπισκότα τη κρέμα.

Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί και περιχύστε τη κρέμα. Βάλτε πάλι το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει και μετά κόψτε το.




http://www.piperatoi.gr/

Ωμοφαγικό Κέικ Καρότου



17ΙΑΝ


Η αγάπη του Νεανικόν για την ωμοφαγία είναι μεγάλη. Η επιλογή να καταναλώνουμε όλο και περισσότερες τροφές όπως μας τις προσφέρει η φύση μας αποδίδει πολλά οφέλη, αφού αξιοποιούμε στο μέγιστο τα θρεπτικά συστατικά τους και δεν καταναλώνουμε επιπλέον χρόνο και χρήμα για το μαγείρεμα.

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ διάφορους food bloggers που μας προτείνουν άκρως ελκυστικές συνταγές γλυκισμάτων βασισμένες σε ωμές τροφές. Μία τέτοια συνταγή είναι και το κέικ καρότου (raw carrot cake), που πραγματικά το έχω συναντήσει σχεδόν παντού.



Στη δική μας εκδοχή, θα εφαρμόσουμε μικρές παραλλαγές σε μια προσπάθεια να το φέρουμε λίγο πιο κοντά σε προϊόντα που βρίσκουμε εύκολα στον τόπο μας. Συγκεκριμένα θα αντικαταστήσουμε τους νοστιμότατους χουρμάδες με εξίσου απολαυστικά ξερά σύκα και επιπλέον θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε την κρέμα από κάσιους χωρίς το ακριβό σε μας λάδι καρύδας (αν και παίζει σημαντικό ρόλο στην υφή). Για επιπλέον ευκολία θα σερβίρουμε το γλυκό μας σε ατομικά βαζάκια, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο και θρεπτικό κέρασμα.



Θα χρειαστούμε:

300 γρ ξερά σύκα μουλιασμένα σε νερό για 2 ώρες
150 γρ καρύδια
150 γρ τριμμένο καρότο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Για την κρέμα
300 γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 4 ώρες τουλάχιστον
χυμό από μισό λεμόνι + λίγο ξύσμα
3 κουταλιές καλής ποιότητας μέλι

λίγο ακόμα τριμμένο καρότο για τη διακόσμηση

Στον επεξεργαστή τροφών αλέθουμε τα σύκα, προσθέτοντας και 3-4 κουταλιές από το νερό που χρησιμοποιήθηκε για το μούλιασμα τους. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μπολ και αφού προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ομογενοποιούμε καλά το μείγμα. Προχωράμε με τη κρέμα. Στον επεξεργαστή τροφών ή καλύτερα σε δυνατό blender πολτοποιούμε όλα τα υλικά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία λεία και αφράτη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.

Σε κάθε βαζάκι προσθέτουμε πρώτα το μείγμα και στη συνέχεια τη στρώση της κρέμας. Μετά από κάθε γέμισμα καθαρίζουμε καλά τα τοιχώματα που λερώσαμε με λίγο χαρτί. Διακοσμούμε με τριμμένο καρότο και αυτό ήταν! Στο ψυγείο και σε λίγες ώρες το απολαμβάνουμε !! Είναι πεντανόστιμο, θα εκπλαγείτε !!!




http://www.neanikon.gr!

Σοκολάτο παγωτό σαντουιτσάκια






Το σοκολατένιο παγωτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα, τις τελευταίες τρεις βδομάδες, το φτιάχνω ξανά και ξανά. Όχι ότι χρειάζεται βελτίωση, απλά δεν μπορώ να πιστέψω πως τόσο απλά και αγνά υλικά μας δίνουν τόσο τέλεια υφή και γεύση. Το μυστικό κρύβεται στα υπέροχα λιπαρά που μας χαρίζει το μοναδικό αβοκάντο αλλά και στη γλύκα που μας αφήνει η υπέρ θρεπτική μας σταφίδα. Αν σε αυτά προσθέσουμε κακάο και χαρούπι έχουμε το καλύτερο παγωτό του κόσμου !!

Και για να το πάμε ένα βήμα ακόμα παραπέρα σκέφτηκα να το στριμώξουμε ανάμεσα σε αρωματικά ωμοφαγικά μπισκότα.

Προχωράμε ;;;

Για τα μπισκότα θα χρειαστούμε:
120 γρ αμύγδαλα
75 γρ σταφίδες
10 φέτες από αποξηραμένο μήλο
1 φέτα από αποξηραμένο πορτοκάλι
3 κουταλιές νερό
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μικρό τσέρκι 7 εκ με πιεστήρα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στον επεξεργαστή τροφών. Αλέθουμε δυνατά και σιγά σιγά ρίχνουμε τις δύο κουταλιές νερό. Δεν θέλει κάτι άλλο, παίρνουμε περίπου 25 γρ και με τη βοήθεια της φόρμας σχηματίζουμε το πρώτο μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο και προχωράμε στο παγωτό !!



Για το παγωτό θα χρειαστούμε:
3 ώριμα αβοκάντο (αυτή την εποχή βρίσκουμε θαυμάσια Κρητικά)
150 γρ σταφίδες
1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο
2,5 κουταλιές κακάο (ή λίγο παραπάνω ωμό)
100 ml νερό

Ρίχνουμε τις σταφίδες στον επεξεργαστή τροφών και αλέθουμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία ενιαία πάστα. Προσθέτουμε τα αβοκάντο και συνεχίζουμε το άλεσμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό, το κακάο και το χαρουπάλευρο και αφού αναμειχθούν καλά σταματάμε τη λειτουργία.

Μεταφέρουμε το μείγμα μας στην παγωτομηχανή και περιμένουμε να μετατραπεί σε παγωτό. Μόλις συμβεί, παίρνουμε τα μπισκότα μας, τοποθετούμε ένα στη βάση της φόρμας, στρώνουμε μία μπάλα παγωτό και από πάνω καλύπτουμε με ένα ακόμα μπισκότο. Με τη βοήθεια του πιεστήρα ξεφορμάρουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε αμέσως στην κατάψυξη. Ολοκληρώνουμε όλα όσα έχουμε, τρώμε ό,τι περισσεύει και μετά από λίγες ώρες απολαμβάνουμε !!!


Προσοχή, το αποτέλεσμα προκύπτει άκρως εθιστικό



http://www.neanikon.gr/

Το πιο απλό strudel


απογευματινό γλυκό



Είναι πολύ απλό, μην ανησυχείτε, πρόκειται για ένα νοστιμότατο strudel με υλικά που βρίσκουμε εύκολα όπου και αν είμαστε. Επιπλέον δεν απαιτεί κάποια φόρμα, ζυγαριά, ειδικά εργαλεία.



Ρίξτε μια ματιά !

Για την γέμιση θα χρειαστούμε

1 μήλο

4 κουταλιές σταφίδες

4-5 ξερά σύκα

1 μεσαίο σε μέγεθος καρότο

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Για την ζύμη θα χρειαστούμε

αλεύρι ολικής από δημητριακό της αρεσκείας μας – όσο πάρει

150 ml νερό (θα χρειαστούμε τα 100, δείτε παρακάτω)

80 ml ελαιόλαδο

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

2 κουταλάκια γλυκού baking powder

Αν προσέξατε η ζύμη μας δεν έχει κάποιο γλυκαντικό. Για τη γλυκάνουμε, θα κλέψουμε λίγη από τη γλύκα της γέμισης. Ψιλοκόβουμε καλά τα σύκα και τις σταφίδες και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα 150 ml νερό και περιμένουμε 1 ώρα περίπου μέχρι τα φρούτα να αποβάλλουν λίγα από τα φυσικά τους ζάχαρα. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε τον χυμό που παράχθηκε. Αν τον δοκιμάσουμε θα δούμε πως είναι γλυκός και νόστιμος.



Ρίχνουμε 100 ml από το χυμό μας (τόσο προκύπτει περίπου) μαζί με το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα άνετο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο αρχικό μας μείγμα. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.

Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε μικρούς κύβους, τρίβουμε το καρότο, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα σύκα και την κανέλα και πλάθουμε ελαφρά ώστε να δημιουργηθεί ένα ελάχιστα δεμένο μείγμα.



Παίρνουμε την ζύμη και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα. Διορθώνουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες και δημιουργούμε τρεις νοητές λωρίδες. Στις δύο ακριανές κόβουμε λεπτές κορδέλες, ενώ στην μεσαία τοποθετούμε με προσοχή τη γέμιση. Εναλλάξ διπλώνουμε τις κορδέλες δημιουργώντας μια απλή πλέξη.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμός για 30 λεπτά. Η κουζίνα θα πλημμυρίσει από το άρωμα του μήλου και της κανέλας !!



Το απολαμβάνουμε αμέσως !

http://www.neanikon.gr