Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ωμοφαγικό Κέικ Καρότου



17ΙΑΝ


Η αγάπη του Νεανικόν για την ωμοφαγία είναι μεγάλη. Η επιλογή να καταναλώνουμε όλο και περισσότερες τροφές όπως μας τις προσφέρει η φύση μας αποδίδει πολλά οφέλη, αφού αξιοποιούμε στο μέγιστο τα θρεπτικά συστατικά τους και δεν καταναλώνουμε επιπλέον χρόνο και χρήμα για το μαγείρεμα.

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ διάφορους food bloggers που μας προτείνουν άκρως ελκυστικές συνταγές γλυκισμάτων βασισμένες σε ωμές τροφές. Μία τέτοια συνταγή είναι και το κέικ καρότου (raw carrot cake), που πραγματικά το έχω συναντήσει σχεδόν παντού.



Στη δική μας εκδοχή, θα εφαρμόσουμε μικρές παραλλαγές σε μια προσπάθεια να το φέρουμε λίγο πιο κοντά σε προϊόντα που βρίσκουμε εύκολα στον τόπο μας. Συγκεκριμένα θα αντικαταστήσουμε τους νοστιμότατους χουρμάδες με εξίσου απολαυστικά ξερά σύκα και επιπλέον θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε την κρέμα από κάσιους χωρίς το ακριβό σε μας λάδι καρύδας (αν και παίζει σημαντικό ρόλο στην υφή). Για επιπλέον ευκολία θα σερβίρουμε το γλυκό μας σε ατομικά βαζάκια, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο και θρεπτικό κέρασμα.



Θα χρειαστούμε:

300 γρ ξερά σύκα μουλιασμένα σε νερό για 2 ώρες
150 γρ καρύδια
150 γρ τριμμένο καρότο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Για την κρέμα
300 γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 4 ώρες τουλάχιστον
χυμό από μισό λεμόνι + λίγο ξύσμα
3 κουταλιές καλής ποιότητας μέλι

λίγο ακόμα τριμμένο καρότο για τη διακόσμηση

Στον επεξεργαστή τροφών αλέθουμε τα σύκα, προσθέτοντας και 3-4 κουταλιές από το νερό που χρησιμοποιήθηκε για το μούλιασμα τους. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μπολ και αφού προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ομογενοποιούμε καλά το μείγμα. Προχωράμε με τη κρέμα. Στον επεξεργαστή τροφών ή καλύτερα σε δυνατό blender πολτοποιούμε όλα τα υλικά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία λεία και αφράτη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.

Σε κάθε βαζάκι προσθέτουμε πρώτα το μείγμα και στη συνέχεια τη στρώση της κρέμας. Μετά από κάθε γέμισμα καθαρίζουμε καλά τα τοιχώματα που λερώσαμε με λίγο χαρτί. Διακοσμούμε με τριμμένο καρότο και αυτό ήταν! Στο ψυγείο και σε λίγες ώρες το απολαμβάνουμε !! Είναι πεντανόστιμο, θα εκπλαγείτε !!!




http://www.neanikon.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου