Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΔΙΑΓΩΝΙΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!



5627568fe4c0e_





Αρχίζει να κόβει το μήλο με το μαχαίρι διαγώνια. Το αποτέλεσμα; Mεγαλοπρεπές!


Είναι συχνό φαινόμενο τα παιδιά να μην τρώνε πολλά λαχανικά και φρούτα.


Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε έναν κύκνο από μήλο. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και σίγουρα θα φάνε όλο το φρούτο που θα του προσφέρει τις κατάλληλες βιταμίνες για την ανάπτυξή του.


Άλλωστε η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», δεν είναι τυχαία.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε να φτιάχνετε και εσείς εύκολα και γρήγορα έναν κύκνο.



Αρχίζει να κόβει το μήλο με το μαχαίρι διαγώνια. Το αποτέλεσμα; Mεγαλοπρεπές!



Είναι συχνό φαινόμενο τα παιδιά να μην τρώνε πολλά λαχανικά και φρούτα.

Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε έναν κύκνο από μήλο. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και σίγουρα θα φάνε όλο το φρούτο που θα του προσφέρει τις κατάλληλες βιταμίνες για την ανάπτυξή του.

Άλλωστε η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», δεν είναι τυχαία.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε να φτιάχνετε και εσείς εύκολα και γρήγορα έναν κύκνο.



viralgreece.com

http://be2news.gr/







viralgreece.com




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΡΟΔΙ :ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ !


ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
21ΟΚΤ2015 BE2NEWS
0 1 94 1


ΡΟΔΙ :ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ! ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ




Τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή μπορεί να αναστρέψει η κατανάλωση ροδιού, σύμφωνα με μελέτη.

Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ρόδι ενισχύει τις αρτηρίες χάρη στις πολυφαινόλες που διαθέτει, οι οποίες καθαρίζουν ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ρόδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των αιμοφόρων αγγείων και των ευαίσθητων τοιχωμάτων του, δηλαδή το ενδοθήλιο, το οποίο παράγει ουσίες που ρυθμίζουν τη συστολή και τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Η βλάβη του ενδοθηλίου ανοίγει τον δρόμο για την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης, η οποία με τη σειρά της προκαλεί καρδιολογικά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού οφείλονται στο γεγονός ότι τα συστατικά του απορροφώνται πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό, κάτι που για τις περισσότερες τροφές δεν ισχύει.

Μελέτη η οποἰα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, όπου οι επιστήμονες τόνισαν πως όταν τα ρόδια δεν λείπουν από τη διατροφή, επιβραδύνονται ή και προλαμβάνονται οι δυσλειτουργίες του ενδοθηλίου, ακριβώς επειδή έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.

Ερευνα έδειξε ότι εξίσου αποτελεσματικός είναι και ο χυμός του ροδιού σε ό,τι αφορά το κυκλοφορικό και κυρίως για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αρτηρίες εξαιτίας της υψηλής χοληστερόλης.

Ενα ποτήρι τη μέρα βελτιώνει τη ροή του αίματος στην καρδιά τουλάχιστον κατά 30%, καθώς περιέχει σχεδόν τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από ό,τι το πράσινο τσάι.







Ο καρπός της ροδιάς, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα φρούτο σημαντικής διατροφικής αξίας, ενώ έχει και σημαντική συμβολική σημασία, για αρκετούς πολιτισμούς.


ΔΟ  καρπός της ροδιάς, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα φρούτο σημαντικής διατροφικής αξίας, ενώ έχει και σημαντική συμβολική σημασία, για αρκετούς πολιτισμούς.

ΔΕΙΤΕ 12 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ


  1. Αντιγηραντικές ιδιότητες
  2. Προστασία των νεφρών
  3. Προστασία και αναδόμηση του συκωτιού
  4. Ενίσχυση το ανοσοποιητικού
  5. Αντιαλλεργικές ιδιότητες
  6. Προστασία της καρδιάς
  7. Αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου (σε προστάτη, στήθος και δέρμα)
  8. Προστασία του DNA
  9. Ισορροπεί την αρτηριακή πίεση
  10. Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο
  11. Προστατεύει ενάντια στην εμφάνιση του Alzheimer
  12. Προστασία από την οστεοαρθρίτιδα

ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΔΙ;( ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ )



newsitamea.gr

newsitamea.grhttp://be2news.gr/


Η πορτοκαλόπιτα της Ρόζας Το πιο καλοκαιρινό σιροπιαστό γλυκό το δοκιμάσαμε στη Σίκινο










Πορτοκαλόπιτα Ρόζας

10 φύλλα κρούστας
1 ποτήρι λάδι (χρησιμοποιεί εκείνη) ή σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
Ξίσμα από 4 πορτοκάλια (το μισό ξισμα στο σιρόπι και μισό στο μίγμα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό που βράζουμε για 10 λεπτά (δεν πήζει)

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ενα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, κόβουμε τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.

Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί, τη χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.

http://www.piperatoi.gr/


Κολοκυθοτυρόπιτα ξεσκέπαστη




Υλικά
1 φύλλο ζύμη σφολιάτα
2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 αυγά
300 γρ. κεφαλογραβιέρα, κασέρι και φέτα, τριμμένα (από 100 γρ. περίπου το καθένα)
δυόσμος ή άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, λίγη φρυγανιά τριμμένη
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το ταψί

Εκτέλεση


Πασπαλίζετε το κολοκύθι με λίγο αλάτι και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε σε κατσαρόλα στο λάδι μαζί με το τριμμένο κολοκύθι, αφού το στύψετε καλά, για 2΄-3΄, μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο ή τον άνηθο. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.


Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιών-κολοκυθιών σε μπολ και του προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και τα τυριά. Ανακατεύετε τα υλικά καλά.


Στρώνετε σε ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι το φύλλο σφολιάτας ανασηκώνοντάς το και λίγο στα πλαϊνά. Απλώνετε πάνω του το μείγμα κολοκυθιών-τυριών. Ισιώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά και βάζετε την πίτα στο φούρνο, τον οποίο έχετε προθερμάνει προηγουμένως στους 220° C. Ψήνετε την πίτα για 35΄-40΄στους 200° C μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν οι άκρες της ζύμης και η επιφάνεια της πίτας

.http://www.icookgreek.com/

Κοτόπιτα με λαχανικά










Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα ή ζύμη κουρού
1 κοτόπουλο γύρω στο 1½ κιλό
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
100 γρ. μανιτάρια μικρά, καθαρισμένα
3 καρότα βρασμένα, κομμένα σε κυβάκια
100 γρ. αρακάς βρασμένος
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε τα κρεμμύδια. Τοποθετείτε από πάνω
το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετεστο φούρνο στους 170 °C για 1 ώρα και 15’. Ξεσκεπάζετε το ταψί και αφήνετε τοκοτόπουλο να κρυώσει. Ρίχνετε σε μπολ τα κρεμμύδια και το ζουμί τους.


Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το κομματιάζετε (μόλις κρυώσει λίγο). Το
ρίχνετε στο μπολ με τα κρεμμύδια μαζί με το μαϊντανό, το τυρί, το γάλα και τα αυγά χτυπημένα. Σοτάρετε σε λίγο βούτυρο τα μανιτάρια για 6΄, προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα και ρίχνετε τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.


Στρώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης σε στρογγυλό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο και απλώνετε πάνω το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο, αλείφετε την πίτα με το υπόλοιπο βούτυρο και την ψήνετε για 45’ στους 180 - 200 °C μέχρι να ροδίσει.

http://www.icookgreek.com/



Επειδή ίσως   ο αρακάς ενοχλεί το στομάχι σε όσους έχουν πρόβλημα
μπορεί να παραληφθεί .
Το αποτέλεσμα ?
Υπέροχο εξ ίσου ...

Λαζάνια με φέτα και σπανάκι





Υλικά
500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
500 γρ. φέτα τριμμένη
500 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα πράσα για 5', προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3'-4' µέχρι να µαραθεί.


Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και βράζετε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία για 7'-8' περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε το μέιγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε.


Σ’ ένα λαδωμένο µακρόστενο ταψί στρώνετε 4 λαζάνια. Από πάνω προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι.Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’. http://www.icookgreek.com/

Το λιβάνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα




Για πρώτη φορά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λέιτσεστερ απέδειξαν τη δυνατότητα θεραπείας του καρκίνου των ωοθηκών χρησιμοποιώντας λιβάνι.


Σύμφωνα με τον ιστορικό Ηρόδοτο (5ος αιώνας π.Χ.) η προέλευση του λιβανιού εντοπίζεται στην αραβική χερσόνησο:



«Η Αραβία είναι η μόνη χώρα η οποία παράγει λιβάνι, μύρο, κάσσια και κανέλα.
Τα δέντρα που παράγουν λιβάνι φρουρούνται από φτερωτά ερπετά μικρού μεγέθους και διαφόρων χρωμάτων» (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα GreenMedInfo).

Το λιβάνι μαζί με τον χρυσό και τη σμύρνα αποτελούν τα πιο διάσημα χριστουγεννιάτικα δώρα στην ιστορία. Πρόκειται για μια αρωματική ρητίνη που εξάγεται από το ιερό δέντρο Boswellia που βρίσκεται στην Αφρική και την Αραβία. Οι έρευνες έδειξαν ότι η ένωση ακετυλο-11-κετο-βητα-μποσβελλικό οξύ (AKBA) που προέρχεται από τη ρητίνη έχει επιτυχή δυνητική αποτελεσματικότητα ως προς την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών.

Πιο συγκεκριμένα, αποδείχτηκε η ικανότητα της AKBA στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου των ωοθηκών.

Ο επικεφαλής της έρευνας Kamla Αλ-Salmani, υποψήφιος διδάκτορας από το Τμήμα του Καρκίνου και Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου, εξηγεί:

«Μετά από έναν χρόνο μελέτης της ενώσεως AKBA στις κυτταρικές γραμμές καρκίνου ωοθηκών στο εργαστήριο, καταφέραμε να δείξουμε ότι είναι αποτελεσματική στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων. Το λιβάνι χορηγείται σε πολλούς ανθρώπους χωρίς γνωστές παρενέργειες. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας και πρέπει να ληφθεί υπόψη σε μελλοντικές κλινικές δοκιμές προκειμένου να δημιουργηθεί μια πρόσθετη θεραπεία για τον καρκίνο των ωοθηκών».

Το λιβάνι έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του καθιστώντας το μια αποτελεσματική θεραπεία για το άσθμα, τις δερματικές παθήσεις και τη γαστρεντερίτιδα. Παλαιότερες μελέτες έχουν συνδέσει επίσης επιτυχώς την AKBA ως πιθανή θεραπεία για πολλούς άλλους καρκίνους, όπως του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει τις δυνατότητές του στην καταπολέμηση του καρκίνου των ωοθηκών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτή η ένωση του λιβανιού είναι αποτελεσματική στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων των ωοθηκών. Το πιο εκπληκτικό από όλα είναι το γεγονός ότι τα κύτταρα που είναι ανθεκτικά στη χημειοθεραπεία παρουσίασαν μεγαλύτερη ευαισθησία στη συγκεκριμένη ένωση υποδηλώνοντας ότι το λιβάνι έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστεί η αντίσταση στα φάρμακα και να οδηγήσει σε υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης των ασθενών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο καρκίνου των ωοθηκών.

πηγη tilegrafima.gr

http://expresstime.gr

Ρίχνει κομμάτια σοκολάτας σε μία κατσαρόλα και προσθέτει ζαχαρούχο γάλα. Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!





Το γνώριζες ότι ένα από τα αγαπημένα σου γλυκά θέλει μόνο 5 λεπτά για να φτιαχτεί και μπορείς πολύ εύκολα να το φτιάξεις κι εσύ μόνος σου σπίτι;

Δεν …εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει το φοντάν! (είδος μαλακού κέικ)


Είναι κρεμώδες, πλούσιο και γλυκό δηλαδή μια σοκολατένια νοστιμιά που με κάνει να χαμογελάω κάθε φορά που το γεύομαι! Ω, φοντάν, πόσο σε αγαπώ!

Το καλύτερο -εκτός, φυσικά, από το να το τρώτε!- είναι το γεγονός ότι αυτό το λαχταριστό φοντάν φτιάχνεται μέσα σε πέντε λεπτά!

Η εύκολη συνταγή φοντάν που ακολουθεί είναι η τέλεια συνταγή της τελευταίας στιγμής, ειδικά με τις γιορτές να πλησιάζουν γρήγορα!

Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι αυτό σοκολατένιο φοντάν μπορεί να φτιάξει την διάθεση του καθένα!

Γι “αυτό ξεκινήστε και κεράστε συναδέλφους, γείτονές και την οικογένειά σας με αυτό το ευχάριστο επιδόρπιο.

Μάλιστα Θα νομίζουν ότι κοπιάσατε πολύ για να φτιάξετε ένα τόσο νόστιμο γλυκό, ενώ στην πραγματικότητα εσείς θα έχετε ξοδέψει μόλις πέντε λεπτά από το χρόνο σας!


(Μην ανησυχείτε, το μυστικό σας είναι ασφαλές!)

Συστατικά:
300 γρ. σοκολάτα υγείας
400 ml ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
Μια πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια ή αμύγδαλα

Εκτέλεση:

1. Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

2. Ζεστάνετε τη σοκολάτα και το συμπυκνωμένο γάλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

3. Μόλις το μείγμα λιώσει, ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κακάο, και μια πρέζα αλάτι.

4. Μεταφέρτε στο ταψί και πιέστε ψημένα καρύδια στη κορυφή.

5. Αφήστε να κρυώσει για μια ώρα.

6. Κόψτε σε τετράγωνα και απολαύστε!

Αν και αυτή η συνταγή σας φαίνεται πολύ καλή για να μείνει μυστική, τότε μοιραστείτε την με τους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω!



πηγη fanpage.gr

http://expresstime.gr/...........

Συνταγή για νουαζέτες








Φτιάξτε γλυκά τρουφάκια πραλίνας για όλη την οικογένεια

Υλικά για 4-6 άτομα

3 φλιτζάνια θρυμματισμένα πουράκια σοκολάτας

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια

1 1/4 φλιτζάνια (280 γραμμάρια) πραλίνα φουντουκιού  **


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο κύπελλο ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα πουράκια μαζί με τα φουντούκια και την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά πλάθετε σε μπαλίτσες μεγέθους ενός «κεφτέ».
Μόλις ολοκληρώσετε με όλα τα σοκολατάκια βάζετε πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και σκληρύνουν. Έπειτα σερβίρετε.

πηγη newsbeast.gr http://expresstime.gr......

** Εγώ το φκιάχνω με σοκολάτα κουβερτούρα για να μην είναι πολύ γλυκό .Δοκιμάστε το !
Καλή επιτυχία ...

7 τροφές που απομακρύνουν τα γηρατειά









Υπάρχουν ορισμένες τροφές που σύμφωνα με έρευνες προστατεύουν από τα γηρατειά και από παθήσεις που σχετίζονται με το πέρασμα των χρόνων και τη διαδικασία γήρανσης. Ποιές είναι όμως αυτές οι τροφές;



Eλαιόλαδο

Τέσσερις δεκαετίες πριν, ερευνητές κατέληξαν ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά στο ελαιόλαδο ευθύνονταν σε μεγάλο ποσοστό για τα χαμηλά ποσοστά καρδιαγγειακών νόσων και καρκίνου στους κατοίκους της Κρήτης. Τώρα οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το ελαιόλαδο περιέχει και πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να εμποδίζουν ασθένειες που σχετίζονται με το πέρασμα των χρόνων.

Γιαούρτι

Το 1970, στη Γεωργία, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ξεπερνούσαν τα εκατό χρόνια. Μελέτες εκείνης της εποχής θεωρούσαν ότι η μακροζωία οφειλόταν στο γιαούρτι, συστατικό της διατροφής τους. Αν και δεν έχουν αποδειχτεί άμεσες ιδιότητες του γιαουρτιού όσον αφορά την αντιγηραντική του ικανότητα, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, που βοηθά στην απομάκρυνση της οστεοπόρωσης και περιέχει ωφέλημα βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των εντέρων, ενώ παράλληλα περιορίζουν τα περιστατικά ασθενειών των εντέρων που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία.

Ψάρι

Τριάντα χρόνια πριν, οι ερευνητές άρχισαν να αναζητούν την αιτία που ιθαγενείς της Αλάσκα δεν παρουσίαζαν καρδιοπάθειες. Όπως τώρα εκτιμούν οι επιστήμονες, ο λόγος είναι η διατροφή με ψάρια, τα οποία κατανάλωναν σε μεγάλο βαθμό. Το ψάρι είναι πηγή ω-3 λιπαρών που βοηθούν στην πρόληψη της συσσώρευσης χοληστερόλης στις αρτηρίες και προστατεύουν από αρρυθμίες.

Σοκολάτα

Οι κάτοικοι των νησιών San Blas κοντά στον Παναμά, εμφανίζουν ποσοστά καρδιοπαθειών εννέα φορές χαμηλότερα σε σχέση με τους κατοίκους του Παναμά. Η αιτία; Πίνουν ένα ρόφημα που είναι φτιαγμένο από μεγάλη ποσότητα σοκολάτας, η οποία είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας των αγγείων. Η διατήρηση των αγγείων σε ‘νεανικά’ επίπεδα μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης, διαβήτη τύπου ΙΙ, παθήσεων των νεφρών και άνοιας.

Ξηροί καρποί

Έρευνες σε συγκεκριμένους πληθυσμούς έχουν δείξει ότι τρώγοντας ξηρούς καρπούς κερδίζουν 2,5 περίπου παραπάνω χρόνια ζωής. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιες πηγές μη κορεσμένων λιπαρών και προσφέρουν οφέλη παρόμοια με αυτά που σχετίζονται με το ελαιόλαδο. Αποτελούν επίσης πηγές βιταμινών, μετάλλων και άλλων φυτοχημικών, στα οποία περιλαμβάνονται τα αντιοξειδωτικά.

Κρασί

Η κατανάλωση αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες προστατεύει από τις καρδιαγγειακές νόσους, τον διαβήτη και την απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας. Οποιοδήποτε είδος αλκοολούχου ποτού φαίνεται να έχει τέτοια οφέλη, αλλά το κόκκινο κρασί αποτελεί το επίκεντρο των ερευνών. Περιέχει ρεσβερατρόλη, συστατικό που συμβάλλει στα οφέλη και σύμφωνα με έρευνες σε ζώα, μπορεί να ενεργοποιήσει γονίδια που επιβραδύνουν το κυτταρικό γήρας.

Βατόμουρα

Σε έρευνες που έγιναν σε ποντίκια, όσα κατανάλωσαν βατόμουρα έζησαν παραπάνω χρόνια, που αν υπολογιστούν με τα ανθρώπινα μέτρα φτάνουν τα δέκα. Συστατικά στα βατόμουρα περιορίζουν τη φλεγμονή και τη βλάβη από την οξείδωση που σχετίζεται με προβλήματα μνήμης λόγω ηλικίας και με την κινητική λειτουργικότητα. Επίσης τα ποντίκια που κατανάλωσαν βατόμουρα είχαν καλύτερη απόδοση όσον αφορά την ισορροπία και τον συντονισμό.

ΠΗΓΗ: iatronet.g

http://expresstime.gr....../

Διατροφή για κυτταρίτιδα






Γνωρίζουμε ότι με τον όρο 'κυτταρίτιδα' αναφερόμαστε στην εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και εμφάνιση της χαρακτηριστικής μορφής 'ρυτίδων' πάνω στο δέρμα.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr • του Δημοσθενόπουλου Χαρίλαου, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Επτά στις οκτώ γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας. Είναι μια κατάσταση που απασχολεί ακόμα και τις λεπτές γυναίκες και όχι μόνο όσες έχουν κάποια κιλά παραπάνω ή μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο σώμα τους.

Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύττρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν.

Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, αν εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και αν επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας. Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα σημεία του σώματος, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι:
◾μηροί
◾γλουτοί
◾εσωτερικό των μπράτσων
◾στομάχι
◾κοιλιά
◾γάμπες

Τα αίτια για την κυτταρίτιδα μπορεί να είναι πολλά όπως η καθιστική ζωή, η μειωμένη κίνηση και φυσική δραστηριότητα, η κληρονομικότητα, η διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος, κάποιες ορμονικές διαταραχές, η ύπαρξη παχυσαρκίας και κακής διατροφής, το κάπνισμα, η συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, η δυσκοιλιότητα.

Ανάλογα με τα αίτια, η κυτταρίτιδα μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η γυναίκα θα πρέπει
◾Να περιορίσει ή ακόμα καλύτερα να διακόψει το κάπνισμα και να καταναλώνει αλκοόλ με μέτρο
◾Να γίνει πιο δραστήρια στην καθημερινότητά της και να προσπαθήσει αν αυτό είναι δυνατό να κάνει οργανωμένη άσκηση (γυμναστήριο, κάποιο σπορ, πεζοπορία)
◾Να κάνει ένα καλό ορμονικό έλεγχο και να συμβουλευτεί το γιατρό της
◾Όσον αφορά το βάρος της θα πρέπει να επιδιώξει την απόκτηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους, που καθορίζεται από το Δείκτη μάζας Σώματος (ΔΜΣ ή ΒΜΙ). Για να έχουμε ιδανικό βάρος ο λόγος αυτός πρέπει να δίνει ένα καθαρό νούμερο μέχρι 25. Όταν δίνει μεγαλύτερες τιμές τότε στις περισσότερες περιπτώσεις το άτομο κατατάσσεται ως υπέρβαρο ή παχύσαρκο
◾Η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Επειδή, όπως είπαμε παραπάνω, η κυτταρίτιδα είναι μια μορφή λίπους, για να απομακρυνθεί θα πρέπει να σταματήσουμε αρχικά τη μεταμόρφωση της τροφής και των συστατικών της (κυρίως των σακχάρων) σε λίπος, καθώς βέβαια και την πρόσληψη αυτού καθαυτού του λίπους.

Οι διατροφικές συστάσεις και τα σημεία που πρέπει να προσέξει η γυναίκα που αντιμετωπίζει το 'πρόβλημα' αυτό είναι οι παρακάτω:

Mειωμένη πρόσληψη λίπους, και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους. Είναι το λίπος που βρίσκεται σε λιπαρά κρέατα, τηγανητά, μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος, αλλαντικά, ζωικά βούτυρα, αυγά, ολόπαχα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.

Τα κορεσμένα λίπη πρέπει να κατέχουν ένα ποσοστό λιγότερο από 10% στη διατροφή μας και είναι αυτά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας, αλλά και άλλων παθολογικών καταστάσεων όπως χοληστερίνη, προβλήματα καρδιάς κ.ά.

Αυτά λοιπόν πρέπει να περιοριστούν και να κυριαρχούν τα μονοακόρεστα (ελαιόλαδο) και τα πολυακόρεστα (φυτικά λάδια, λιπαρά ψάρια), αλλά και αυτά σε ποσοστά 15% και 10% αντίστοιχα και ποσότητες που να μην οδηγούν σε παχυσαρκία.

Ακόμα θα πρέπει να αποφεύγεται η αύξηση του σωματικού βάρους και η ανάπτυξη της παχυσαρκίας, που και τα δύο συμβάλλουν στην εμφάνιση και την επιδείνωση της κυτταρίτιδας.

Νερό

Θα πρέπει να υπάρχει καλή κατανάλωση νερού, παράλληλα με τα γεύματα της ημέρας (και όχι με τα γεύματα), ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός και τα διάφορα συστήματα του σώματος (π.χ. γαστρεντερικό). Το νερό είναι μία απαραίτητη ουσία, που παίζει καθοριστικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό όλων των βασικών θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτείνες, λίπη).

Η πρόσληψη του νερού πρέπει να είναι ανάλογη της πρόσληψης του φαγητού (περίπου 1 ml νερού ανά 1 kcal θερμιδικής πρόσληψης). Η αναλογία αυτή δεν ισχύει ασφαλώς όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ή έντονη εφίδρωση π.χ. λόγω έντονης άσκησης.

Μειωμένη πρόσληψη απλών σακχάρων (υδατανθράκων): πρέπει να περιοριστούν τα απλά σάκχαρα (π.χ. ζάχαρη), και να λαμβάνουμε την ενέργεια που μας δίνουν οι υδατάνθρακες από τις σύνθετες πηγές τους όπως φυτικές ίνες και αμυλούχες τροφές.

Έτσι η ενέργεια θα διοχετεύεται πιο αργά στο σώμα, θα μας 'κρατάει' για πιο πολύ και θα συμβάλει και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Μην ξεχνάτε ότι η δυσκοιλιότητα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση ή επιδείνωση της κυτταρίτιδας.

Έτσι θα πρέπει να υπάρχουν άφθονα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια.

Η ζάχαρη είναι μια μορφή υδατάνθρακα που βρίσκεται παντού και έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Δεν είναι μόνο τα γλυκά και όσες τροφές είναι φανερό ότι περιέχουν πολλά ζάχαρα λόγω γεύσης (μπισκότα, καραμέλες, πάστες, μέλι, μαρμελάδες).

Δυστυχώς τα σάκχαρα βρίσκονται κρυμμένα σε πολλές τροφές, ψωμί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, σάλτσες, κρασιά, γιαούρτια, ακόμα και σε τροφές που θεωρητικά δεν περιέχουν ζάχαρη, αλλά έχουν φρουκτόζη που και αυτή διασπάται σε γλυκόζη.

Η ζάχαρη που παίρνουμε από τις τροφές ελευθερώνεται στο αίμα με τη μορφή της γλυκόζης. Επομένως η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης έχει ως συνέπεια τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Τα απλά σάκχαρα (οι τροφές δηλαδή όπου η ζάχαρη βρίσκεται με την κανονική της μορφή) απελευθερώνονται απότομα και γρήγορα στην κυκλοφορία με αποτέλεσμα να προκαλούν απότομη υπεργλυκαιμία.

Αντίθετα, τα σύνθετα σάκχαρα ή τα αργής αποδέσμευσης σάκχαρα προκαλούν πιο αργή και σταδιακή αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Ο οργανισμός για τις διάφορες δραστηριότητές του απαιτεί κάποια ποσότητα γλυκόζης από τον οργανισμό. Όταν λοιπόν η φυσική μας δραστηριότητα και γενικά οι ενεργειακές μας ανάγκες καλύπτουν την προσλαμβανόμενη γλυκόζη, τότε καταναλώνεται όλη η υπάρχουσα γλυκόζη.

Όταν όμως τα επίπεδα γλυκόζης είναι πολύ υψηλότερα από τις ανάγκες του οργανισμού σε ενέργεια, τότε έχουμε ποσότητα ανεκμετάλλευτης γλυκόζης (ενέργειας) που αποθηκεύεται. Η αποθήκευση γίνεται στο συκώτι και στους μύες αρχικά, και μετά μετατρέπεται σε λίπος στο λιπώδη και υποδόριο ιστό.

Συγκεκριμένα η γλυκόζη ενώνεται με τα ελεύθερα λιπαρά οξέα δημιουργώντας τα τριγλυκερίδια, που αποτελούν αποθέματα ενέργειας από τον οργανισμό, με τη μορφή λίπους, και έτσι έχουμε διόγκωση των λιπωδών κυττάρων και εμφάνιση της μορφής φλούδας πορτοκαλιού.

Μειωμένο αλάτι

Tο αλάτι όπως ξέρουμε προκαλεί κατακράτηση υγρών. Έτσι θα πρέπει να περιοριστούν οι αλμυρές τροφές, καθώς και η υπερβολική προσθήκη αλατιού στο φαγητό. Τροφές όπως παστά, κονσέρβες, πατατάκια, αλμυρά τυριά θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ θα πρέπει να ελέγχουμε την προσθήκη αλατιού κατά τη διάρκεια της μαγειρικής παρασκευής.

Τέλος ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην κατανάλωση έτοιμου φαγητού ή φαγητού 'fast food' αφού σε αυτά τα τρόφιμα η περιεκτικότητα σε αλάτι είναι υψηλή.

Άλλες σχετικές συστάσεις
◾Μειωμένη πρόσληψη αλκοόλ
◾Αποφυγή καπνίσματος
◾Έντονη φυσική δραστηριότητα καθημερινά: από το απλό περπάτημα ως το γυμναστήριο. Η κάθε μορφής άσκηση συμβάλλει στην καύση θερμίδων, στην καλύτερη αιμάτωση των ιστών και κυκλοφορία του αίματος καθώς και στη διατήρηση ή απώλεια του σωματικού βάρους.
Tags: διατροφή, υγεία
http://www.icookgreek.com/...........

Ντοματάκι γλυκό του κουταλιού




Υλικά


Υλικά για 25 κομμάτια
25 ντοματάκια σχήματος αυγού όχι πολύ ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή ξινό
1 φακελάκι βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ασβέστη
25 ασπρισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση


Παίρνετε τα ντοματάκια, τα ξεφλουδίζετε και μετά με ένα καλαμάκι, τα ανοίγετε από τις δύο πλευρές και αφαιρείτε τους σπόρους. Παίρνετε μία κουταλιά της σούπας ασβέστη, τον διαλύετε σε ένα κιλό νερό και βάζετε τα ντοματάκια επί μία ώρα περίπου για να σφίξουν.


Τα ξεπλένετε με άφθονο νερό και τα βάζετε στην κατσαρόλα σε στρώματα: μια σερά ντοματάκια, μία σειρά ζάχαρη. Ανάμεσα σκορπάτε μερικά αμύγδαλα.


Τα αφήνετε 24 ώρες να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτετε 900 ml νερό και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στο τέλος και ενώ ακόμα είναι ζεστό το γλυκό, ρίχνετε το λεμόνι και τη βανίλα για άρωμα.


http://www.icookgreek.com/




Πανεύκολο: Φτιάξτε κι εσείς την ομορφότερη μηλόπιτα!






http://expresstime.gr/p















Και γεύση και εμφάνιση; Mπορείτε να το πετύχετε!

Θα χρειαστείτε: σφολιάτα, μήλα, μαρμελάδα της επιλογής σας και λίγη… καλλιτεχνική διάθεση.

Κόψτε τη σφολιάτα σε λωρίδες,

απλώστε σε όλο το μήκος της μαρμελάδα και στις άκρες βάλτε φλούδες μήλου,


όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Τυλίξτε τις λωρίδες και βάλτε τα μηλοπιτάκια σε φόρμες.

Πασπαλίστε τα με άχνη όταν ψηθούν.





Πηγή

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο


http://expresstime.gr/






Μια συνταγή για μια εύκολη, πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο για να την απολαύσετε στο πρωϊνό, στο γεύμα σαν συνοδευτικό ή στο δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Αγαπημένη πίτα για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
800 γρ. φέτα τριμμένη
450 γρ. ανθότυρο τριμμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml γάλα
1 φλ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 1/4 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί 25 εκ.
Βάζετε σε μεγάλο μπολ, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για 2 περίπου λεπτά. Προσθέτετε το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τμηματικά λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό.
Τρίβετε τα τυριά και τα προσθέτετε σταδιακά στο μπόλ, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα [αφήνοντας μικρά κομματάκια τυριού].
Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια καπνιστό μπέϊκον ή ζαμπόν για πιο πλούσια γεύση.

πηγη sintayes.gr

Κόβει τη ζύμη σε κομμάτια, προσθέτει λάδι, τριμμένο τυρί και… Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!



http://expresstime.gr/










Κόβει τη ζύμη σε κομμάτια, προσθέτει λάδι, τριμμένο τυρί και… Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Κόβουν την ζύμη με το ψαλίδι όπως θα δείτε στο βίντεο και μας ξετρελαίνουν με μια υπέροχη πίτσα φόρμας!

Υλικά που θα χρειαστείτε

Ζύμη που φουσκώνει


Τυρι που λιώνει για πίτσα

τυρί πεπερόνι

τυρί παρμεζάνα

1 κρεμμύδι,

σαλάμι αέρος

αλάτι

λίγο ελαιόλαδο

Εγώ την έκανα και έβαλα διάφορα αλλαντικά,λίγο ντοματούλα ψιλοκομμένη και χρησιμοποίησα την ζύμη του ζυμαρούλη στο κουτάκι επειδή το είδα στο βίντεο.





πηγη fumara.gr


3 ΥΓΙΕΙΝΆ ΠΡΩΙΝΆ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΏΣΕΤΕ ΤΟ ΛΊΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΆ..



Υπάρχουν υγιεινά πρωινά που μπορούν να σας βοηθήσουν να προλάβετε την εμφάνιση πάχους στην κοιλιά; Φυσικά! Είναι σημαντικό να ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή, να γυμνάζεστε και να κάνετε γενικότερα υγιεινή ζωή. Όμως είναι εφικτό να χάσετε τα παχάκια της κοιλιάς, και θα σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε άμεσα, δείχνοντάς σας τον τρόπο να ετοιμάσετε τρία υγιεινά πρωινά για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά.

Κανόνες για μην παχαίνετε από το πρωινό



Η κοιλιά είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σώματος. Όταν είναι μεγαλύτερη από όσο θέλετε, ίσως σας πιέζουν τα ρούχα σας και γενικά να μην νιώθετε άνετα ούτε με την εμφάνισή σας. Υπάρχει λύση; Φυσικά. Η γυμναστική βοηθάει πάντα, αλλά πρέπει να αλλάξετε και τη διατροφή σας, ούτως ώστε να παίρνετε τις σωστές θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και να αποφεύγετε τα βλαβερά λιπαρά. Για να το καταφέρετε, υπάρχουν ορισμένα απλά βήματα:
Ποτέ μα ποτέ μην παραλείπετε το πρωινό. Πολλοί πιστεύουν ότι για να χάσουν βάρος και να εξαφανίσουν τα παχάκια της κοιλιάς, είναι καλύτερο να μην τρώνε πρωινό. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Εάν παραλείπετε το πρωινό, πέφτετε σε μια διατροφική παγίδα που μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας. Αν φεύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε πάρει αρκετές θρεπτικές ουσίες, κινδυνεύετε να ζαλιστείτε ή να έχετε πονοκεφάλους. Δεν θα έχετε αρκετή ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Επιπλέον, κάτι τέτοιο θα επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας, θα κάνει το αντίθετο δηλαδή από αυτό που θέλετε. Το σώμα σας θα αρχίσει να αποθηκεύει λίπος αντί να το καίει. Είναι μεγάλο λάθος να παραλείπετε το πρωινό.
Ένα πρωινό που καίει το λίπος πρέπει να περιέχει φυσικούς χυμούς, φρούτα, πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής άλεσης. Θέλετε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να τον παρακινήσετε να λειτουργήσει πιο έντονα, δίνοντάς του τα σωστά συστατικά. Έτσι θα χορτάσετε και θα είστε λιγότερο επιρρεπής στο τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι διατροφολόγοι συστήνουν να καταναλώνουμε ιδανικά περίπου 350 θερμίδες με το πρωινό – δεν είναι καθόλου κακή συμβουλή. Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας και το εξής: Δεν πρέπει να τρώτε περισσότερο από όσο απαιτεί το καθημερινό σας πρόγραμμα. Πρώτα πιείτε τον χυμό σας και μετά περιμένετε μισή ώρα προτού φάτε πρωινό – αφιερώστε την σε ένα ντους ή σε άλλες προετοιμασίες. Ναι, το ξέρουμε ότι χρειάζεται να ξυπνάτε κάπως νωρίτερα για να το καταφέρετε, αλλά αξίζει τον κόπο.

3 υγιεινά πρωινά για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Πρωινό 1


Ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού για να ξυπνήσετε
Ένα πράσινο μήλο έπειτα από 40 λεπτά
Ένα μπολ βρώμη με λίγα σταφύλια
Μια κούπα πράσινο τσάι

Όπως ξέρετε, είναι σημαντικό να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου με στυμμένο λεμόνι. Βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί και σας δίνει μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Έπειτα μπορείτε να φάτε ένα υγιεινό πράσινο μήλο, που βοηθάει στον έλεγχο του ζαχάρου και καίει το λίπος. Είναι πολύ καλός σύμμαχος ενάντια στα παχάκια της κοιλιάς. Τέλος, η βρώμη και το πράσινο τσάι είναι δύο τέλεια συνοδευτικά για κάθε δίαιτα.

Πρωινό 2


Ένα αφέψημα με πιπέρι καγιέν και μέλι
40 λεπτά αργότερα, φάτε ένα μικρό σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, ένα σφιχτό αβγό σε φέτες, ζαμπόν και δύο κομμάτια αβοκάντο.
Χυμός γκρέιπφρουτ

Ίσως σας παραξένεψε το πιπέρι καγιέν στο παραπάνω πρωινό. Όμως ένα αφέψημα με πιπέρι καγιέν και μέλι είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσετε τον μεταβολισμό του οργανισμού σας και να τον κάνετε να δουλέψει ακόμα σκληρότερα για να κάψει το λίπος. Είναι πολύ γνωστό και συστήνεται ανεπιφύλακτα. Το σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης επίσης βοηθάει στο αδυνάτισμα, όπως και το αβγό.

Το πρωινό αυτό περιέχει πολλές πρωτεΐνες και έτσι ικανοποιεί περισσότερο την όρεξη. Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition Research, όσοι τρώνε αβγά στο πρωινό τους είναι λιγότερο επιρρεπείς στο τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα και ακολουθούν πιο πιστά τη δίαιτά τους. Ο χυμός γκρέιπφρουτ στο τέλος του γεύματος επίσης βοηθάει σημαντικά, αφού παρέχει πολύτιμες βιταμίνες και καίει λίπος.

Πρωινό 3


Αποτοξινωτικός χυμός φράουλα
40 λεπτά αργότερα, φάτε ένα στραγγιστό γιαούρτι με βρώμη
Μία φρυγανισμένη φέτα ψωμί ολικής άλεσης με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

Γνωρίζατε ότι ο χυμός φράουλα βοηθάει σημαντικά στο αδυνάτισμα; Αυτή η φυσική πηγή αντιοξειδωτικών είναι απίστευτα καλή στην αποτοξίνωση, και το θεραπευτικό αυτό ρόφημα βοηθάει σημαντικά στην απομάκρυνση όλων των περιττών ουσιών που έχει συσσωρεύσει το σώμα. Πάρτε πέντε φράουλες και χτυπήστε τες στο μίξερ. Προσθέστε τον πουρέ που θα δημιουργηθεί σε ένα ποτήρι νερό και ανακατέψτε. Μπορείτε επίσης να βράσετε τις φράουλες μέχρι να πολτοποιηθούν – χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη – και αφού κρυώσουν λίγο, να τις ανακατέψτε με ένα ποτήρι νερό. Πιείτε το ρόφημα όσο είναι ακόμη ζεστό.

Μετά θα φάτε ένα στραγγιστό γιαούρτι. Μην εκπλήσσεστε, είναι εξαιρετική επιλογή σε μια δίαιτα αδυνατίσματος. Είναι πλούσιο σε προβιοτικά και για αυτόν τον λόγο σας χορταίνει. Έχει επίσης λιγότερες θερμίδες και λιγότερη λακτόζη από το απλό γιαούρτι. Και εάν τελειώσετε το γεύμα αυτό με μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί ολικής άλεσης, το πρωινό είναι τέλειο. Θα έχετε προσλάβει πλούσια θρεπτικά συστατικά, θα βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί και θα έχετε δώσει μια ώθηση στον μεταβολισμό σας να επικεντρώσει στην κοιλιά.

Μην υποτιμάτε ποτέ την αξία του πρωινού. Ξεκινήστε με ένα αποτοξινωτικό ρόφημα – ακόμη και ένα ποτήρι νερό με χυμό αλόης είναι πολύ καλή ιδέα. Έπειτα προσθέστε φρούτα, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Θα έχετε άμεσα αποτελέσματα!

Πηγή:linelife.gr

http://newslight.gr/

ΣΟΥ ΈΠΕΣΕ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΑΛΆΤΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΌ; ΔΎΟ ΤΡΌΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΏΣΕΙΣ!



Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται να το σώσεις, υπάρχει τρόπος να διώξεις την αλμύρα!

1ος τρόπος: Αν το φαγητό σου είναι έτοιμο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις μέσα μια

φέτα ξερό ψωμί και να το αφήσεις εκεί για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, βγάλε το ψωμί και πρόσθεσε

λίγο νερό. Ανακάτεψε και φάε κανονικά το φαγητό σου. Πολύ από το αλάτι θα έχει εξαφανιστεί. 


2ος τρόπος: Αν το φαγητό σου μαγειρεύεται ακόμα ρίξε μέσα μια ξεφλουδισμένη πατάτα. Μόλις είναι

έτοιμο το φαγητό και κλείσεις το μάτι, βγάλε την πατάτα. Αυτή θα έχει απορροφήσει πολύ από το

αλάτι που σου έπεσε κατά λάθος στην κατσαρόλα.


Πηγή:faysbook.gr

ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ ΜΑΝΙΤΑΡΌΠΙΤΑ ΠΑΝEYΚΟΛΗ ΧΩΡΊΣ ΦΎΛΛΟ!



Τα μανιτάρια αποτελούν από τις πιο διαιτητικές αλλά και πολύτιμες τροφές στη φύση. Είναι πλούσια σε νερό και πρωτεΐνη. Μια συνταγή για μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο, για να απολαύσετε αγγαπημένα σας μανιτάρια.

Υλικά συνταγής
400 γρ. ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα [γκούντα, ρεγγάτο, τσένταρ]
200 γρ. λευκά μανιτάρια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. μαργαρίνη



Εκτέλεση συνταγής
Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι.
Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μείγμα μας.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μανιταρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή:linelife.gr

http://newslight.gr/

ΟΛΟΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΔΟΝΤΙΑ. ΤΟΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΜΕ…


 BE2NEWS






Οδοντόκρεμες ΤΕΛΟΣ! Θες ολόλευκα και υγιή δόντια. Τότε καθάρισέ τα με…




Οι «μπούκες» είναι μια αρκετά παλιά πρακτική για την καλή στοματική υγιεινή και αποτοξίνωση και περιλαμβάνει τη χρήση καθαρών ελαίων για την αντιμετώπιση βλαβερών βακτηρίων, μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών που βρίσκονται στο στόμα, τα δόντια, τα ούλα και το λαιμό μας.




jessica mullen
Πως λοιπόν θα προχωρήσετε; Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο λάδι καρύδας ή σουσαμέλαιο για να τις «μπούκες» λίγη ώρα κάθε μέρα! Όσο για τα οφέλη; Απίστευτα!
1. Καταπολεμά την κακοσμία του στόματος.
2. Ελαττώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών στα ούλα και στο στόμα γενικότερα.
3. Βοηθά στη θεραπεία του TMJ και των πόνων στο σαγόνι.
4. Ασπρίζει τα δόντια.
5. Βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.
6. Διώχνει τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.
7. Αποτοξίνωση όλου του σώματος.
8. Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού.
9. Ισορροπεί τις ορμόνες.
10. Καταπολεμά τα συμπτώματα του άσθματος και της συμφόρησης.
Οδηγίες
Συνήθως οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν σουσαμέλαιο κυρίως επειδή ήταν πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτό, πλέον όμως που το λάδι καρύδας πωλείται στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων, δεν υπάρχει λόγος να μη το προτιμήσουμε, ειδικά μετά τα οφέλη που αναφέραμε παραπάνω.
Επειδή όμως είναι σε στερεά μορφή όταν φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου, θα πρέπει να το ζεστάνουμε πριν τη χρήση. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: μη το παρακάνετε γιατί θα καταστραφούν τα θεραπευτικά του ένζυμα. Ίσα-ίσα λίγο για να λιώσει. Εναλλακτικά, βάλτε ένα μικρό κομματάκι στο στόμα σας το οποίο τελικά θα λιώσει λόγω της θερμοκρασίας του σώματός σας.
Δύο κουταλάκια του γλυκού αρκούν κάθε πρωί και μάλιστα θα σας προτείναμε να το κάνετε αφότου έχετε πιεί ένα λίτρο νερό με χυμό λεμονιού που επίσης βοηθάει στην αποτοξίνωση. Κάντε «μπούκες» για 20 λεπτά και φτύστε το: ΜΗ το καταπιείτε! Τέλος, ξεπλύνετε το στόμα σας και βουρτσίστε κανονικά τα δόντια σας.
Σε 30 μέρες θα δείτε τη διαφορά!
fanpage.gr
http://be2news.gr/

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ



41-720x415
olastifora.gr


Καρκινοπαθής που Νίκησε τον Καρκίνο Μοιράζεται Μαζί σας την συνταγή που της Έσωσε τη Ζωή



Αυτή η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, ζει στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Μοιράστηκε αυτήν την συνταγή, προκειμένου να βοηθήσει τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτή την “δυσάρεστη ασθένεια”.
Η συνταγή παρασκευάζεται εύκολα και θα πρέπει να έχετε μόνο δύο συστατικά –το τζίντζερ και το μέλι.



Η Βόσνια υποστηρίζει αυτή η συνταγή την έφερε πίσω στη ζωή. Υπέφερε από καρκίνο των ενδοκρινών αδένων και εξαιτίας αυτού ήταν συνδεδεμένη σε μηχανές για 3 εβδομάδες. Ωστόσο, κατάφερε να θεραπεύσει τον εαυτό της χωρίς χημειοθεραπεία , χάρη σε αυτό το Φυσικό φάρμακο.
Χρειάζονται δύο μεγάλες ρίζες τζίντζερ, προκειμένου να προετοιμάσετε αυτό το φάρμακο. Καθαρίστε τις ρίζες τζίντζερ και κόψετε τις σε πολύ μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο τζίντζερ με μισό κιλό Καλό Μέλι.
Βάλετε αυτό το μείγμα σε ένα βάζο και φάτε τέσσερα κουταλάκια του γλυκού κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε πλαστικό ή κεραμικό κουτάλι, μην χρησιμοποιείτε ποτέ μεταλλικό κουτάλι.!
Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης είναι εμφανή μετά από τρεις ημέρες.



Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Σκορπιός: Γάμος στο Nησί Mετά από Σχεδόν 50 Χρόνια -video από το Γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι και Όχι Μόνο



Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015





Τον γάμο της στο Σκορπιό προαναγγέλλει η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, 47...χρόνια από τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης νυμφεύτηκε στο νησί την Τζάκι Κένεντι.

Σε συνέντευξη της η κόρη του Ρώσου ολιγάρχη για την οποία αγόρασε το Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση πριν από δύο χρόνια, δηλώνει: "Θέλω να ανακοινώσω ότι παντρεύομαι και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη που θα τελέσω το γάμο μου στο Σκορπιό την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Θα γιορτάσουμε το γεγονός μέσα από μία σεμνή τελετή στην οποία θα δώσουν το παρόν μόνο η οικογένειά μας και οι στενότεροι φίλοι μας. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Μέσα από το μεγάλο αυτό γεγονός ο Σκορπιός συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τις ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου. Επιθυμώ επίσης να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της γειτονικής Λευκάδας. Σε όλους εκείνους που είναι πάντα τόσο φιλόξενοι, δείχνουν σεβασμό και κατανοούν ότι χρειαζόμαστε να προστατεύσουμε την ιδιωτική μας ζωή".

Όπως λέει στην εφημερίδα, το νησί είναι «το προσωπικό μου καταφύγιο που με βοηθά να ξεκουραστώ και να επιστρέψω πιο δυνατή στις υποχρεώσεις μου. Είναι το δεύτερό μου σπίτι, ο απόλυτος προορισμός για τις διακοπές μου» και προσθέτει: «Είναι επίσης ένα ιερό μέρος, γεμάτο ιστορία, παράδοση και σεβασμό. Όλα αυτά οφείλονται στην κληρονομία που άφησε πίσω του ο Αριστοτέλης Ωνάσης».

Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα θα παντρευτεί τον σύντροφό της επιχειρηματία, Juan Sartori, επικεφαλής της Union Group, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015.


http://wwwlefkaslive.blogspot.gr/2



















































































































Φώτο Ρεπορτάζ Ρεπόρτερ Nionios

Ποιες τροφές δεν θα σας παχύνουν ΠΟΤΕ



Υπάρχουν κάποιες τροφές εκεί έξω, που όσο κι αν τις καταναλώνετε, δεν πρόκειται να σαμποτάρουν τη δίαιτά σας και τη σιλουέτα σας. Απεναντίας, θα σας ωφελήσουν τόσο στη δίαιτα, όσο και στην υγεία.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015




Μπορεί στην παρακάτω λίστα να μην βρείτε τροφές όπως σοκολάτα και ζυμαρικά με σάλτσα, αλλά σίγουρα θα βρείτε γευστικές τροφές που υπόσχονται να μην σας χαλάσουν τα σχέδια γιαλεπτή σιλουέτα, ούτε να σας μείνουν αδιάφορα στη γεύση, ενώ ταυτόχρονα θα σας χαρίσουν πλούσια οφέλη.

Πιπεριές: 30 θερμίδες η μία μέτρια
Ίσως από τα πιο αρωματικά και γευστικά λαχανικά, οι πιπεριές, μπορούν να ταιριάξουν παντού, από σαλάτες μέχρι σάλτσες και πίτσες, προσθέτοντας ελάχιστες θερμίδες, αλλά πλούσιο άρωμα και γεύση στα πιάτα σας. Εκτός αυτού, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C τονώνοντας την άμυνα του οργανισμού σας, ενώ οι καυτερές πιπεριές με την καψαϊκίνη τους τονώνουν τον μεταβολισμό, εμποδίζει τη δημιουργία λίπους.





Κατσαρό λάχανο: 33 θερμίδες ανά φλιτζάνι (ψιλοκομμένο)
Έχοντας δημιουργήσει πολύ ντόρο γύρω από το όνομά του τα τελευταία χρόνια, το κατσαρό λάχανο φιγουράρει σε κάθε λίστα με υγιεινές υπερτροφές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, οι άνθρωποι που σημειώνουν χαμηλή πρόσληψη σε αυτού του είδους τα λαχανικά, παρουσιάζουν μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο λόγος είναι ότι όσοι το καταναλώνουν, καταφέρνουν με λίγες θερμίδες να προσθέτουν φυτικές ίνες στη διατροφή τους και τελικά να καταναλώνουν λιγότερες τροφές άλλου είδους, πιο παχυντικές.

Μπρόκολο: 31 θερμίδες ανά φλιτζάνι (ψιλοκομμένο)
Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πολύ ψηλά στη λίστα με τις τροφές με ελάχιστες θερμίδες και τομπρόκολο ειδικά, είναι από τα πιο ωφέλιμα. Η βαθιά πράσινη απόχρωσή του φανερώνει ότι είναι γεμάτο φυτοχημικά που καταπολεμούν τον καρκίνο και εκτός αυτού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες φέρνουν το αίσθημα κορεσμού σύντομα και μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι για πολλή ώρα. Προτιμήστε το ωμό ή στον ατμό και αξιοποιήστε το στα γεύματά σας σαν συνοδευτικό.





Μοβ λάχανο: 22 θερμίδες ανά φλιτζάνι (ψιλοκομμένο)
Σύμφωνα με ειδικούς, οι χρωματικές αποχρώσεις στα λαχανικά προσφέρουν πάντα κάποιου είδους αντικαρκινικά οφέλη κι όσον αφορά το μοβ, τα οφέλη επεκτείνονται και στην υγεία της καρδιάς. Φροντίστε να προσθέτετε όσο πιο συχνά μπορείτε μοβ λάχανο στη σαλάτα σας, έτσι ώστε να κάνετε το γεύμα σας πιο χορταστικό με λίγες θερμίδες και να τιθασεύετε τις λιγούρες σας αργότερα.

Κουνουπίδι: 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι
Γνωρίζουμε ότι το πιθανότερο είναι το κουνουπίδι να μην βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στα αγαπημένα σας λαχανικά, την ώρα, όμως, του σνακ, μπορεί να αποτελέσει πολύ έξυπνη επιλογή. Αν το να το καταναλώσετε ωμό δεν σας ενθουσιάζει, μπορείτε να του προσθέσετε νοστιμιά με λίγο ελαιόλαδο, αρκεί να έχετε υπόψη σας ότι κάθε κουταλάκι του γλυκού προσθέτει 45 θερμίδες. Μια άλλη καλή επιλογή είναι να το προτιμήσετε στον ατμό και να το αρωματίσετε με βότανα και μπαχαρικά ή λίγο ξύσμα λεμονιού.





Ντοματίνια: 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι
Αυτό είναι το μοναδικό φρούτο που θα δείτε στη λίστα κι ο λόγος είναι πως ενώ τα περισσότερα φρούτα έχουν περίπου 60 θερμίδες ανά θερμίδα, τα ντοματίνια φτάνουν μόλις τις 27. Εκτός από το να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας, μπορείτε να τα προτιμήσετε και ως σνακ στη θέση κάποιου άλλου φρούτου, λαμβάνοντας τα ίδια οφέλη, χωρίς την έξτρα ζάχαρη.

Σπανάκι: 7 θερμίδες ανά φλιτζάνι
Τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά είναι πάντα η σίγουρη λύση και το σπανάκι θα μπορούσε να είναι ο… αρχηγός τους. Εκτός του ότι έχει μηδαμινές θερμίδες, μπορεί να ωφελήσει τρομερά τον οργανισμό, ειδικά αν γυμνάζεστε εντατικά, αφού βοηθά στην «επιδιόρθωση» και στο «χτίσιμο» μυών, παρέχοντας ασβέστιο στον οργανισμό.

http://www.clickatlife.gr/diatrofi

Οι σούπερ τροφές που μπορούν να δώσουν ώθηση τον οργανισμό σας



Μερικές τροφές είναι πολύ γενναιόδωρες στις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που μας παρέχουν όταν τις καταναλώνουμε, συμβάλλοντας στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού μας εν γένει.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015
κατηγορίαΔιατροφή





Ο λόγος για τις υπερτροφές είναι πολύ έντονος τα τελευταία χρόνια και είτε σας απασχολεί ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής, είτε όχι, σίγουρα θα έχετε ακούσει γι’ αυτές. Δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο επιστημονικό ορισμό, αυτό, όμως, που είναι αποδεκτό είναι πως πρόκειται για τροφές που προσφέρουν στον οργανισμό μια ευρεία ποικιλία με θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για τη διασφάλιση της υγείας, από το χτίσιμο ενός γερού ανοσοποιητικού, μέχρι την καταπολέμηση ασθενειών. Οι τροφές που θα βρείτε παρακάτω βρίσκονται ανάμεσα στις πιο σημαντικές.

Στρείδια
Σίγουρα δεν αποτελούν το κλασικό καθημερινό φαγητό, τα στρείδια, όμως, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ψευδάργυρο, χρειάζεται να μπαίνουν πιο συχνά στο διατροφικό σας πλάνο. Ανάμεσα στα οφέλη τους τονώνουν το ανοσοποιητικό, χαρίζουν ενέργεια και δίνουν ρυθμό στο μεταβολισμό, ενώ περιέχουν σελήνιο, ένα μέταλλο γνωστό για την προστασία της υγείας του θυρεοειδή, αλλά και σύμμαχος απέναντι σε φλεγμονές των αρθρώσεων. Τα στρείδια θεωρούνται από τους ειδικούς «χρυσωρυχεία» πρωτεΐνης και μας παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για το χτίσιμο του μυϊκού ιστού.





Στραγγιστό γιαούρτι
Το γιαούρτι χωρίς χρώμα και πρόσθετες γεύσεις είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης και δίνουν ώθηση στο ανοσοποιητικό. Ακόμη, είναι γνωστό για την ιδιότητά του να ρίχνει την αρτηριακή πίεση και να θωρακίζει την υγεία της καρδιάς. Σε σχέση, μάλιστα, με άλλα γιαούρτια, το στραγγιστό μας παρέχει τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης.

Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο διαθέτει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες στα ηπατικά κύτταρα, ενώ έχει αποδειχτεί αντιμικροβιακός παράγοντας απέναντι σε διάφορα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, του σταφυλόκοκκου και της σιγκέλας. Μαζί με όλα αυτά, συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της λειτουργίας της μνήμης.





Μανιτάρια
Τα μανιτάρια μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας με πολλούς τρόπους, καθώς βοηθούν τόσο στον έλεγχο του βάρους, όσο και στην παροχή θρεπτικών συστατικών. Ταυτόχρονα, τονώνουν το ανοσοποιητικό και σύμφωνα με έρευνες μπορούν να σκοτώσουν καρκινικά κύτταρα και να «ξεριζώσουν» ιούς (όπως της γρίπης και της ανεμοβλογιάς). Κι αν όλα αυτά δεν σας φαίνονται αρκετά, ίσως σας πείσει το ότι μπορούν να καταστρέψουν βακτήρια όπως σαλμονέλα και E.Coli.

Φασόλια
Ίσως μια από τις πιο υποτιμημένες υπερτροφές, τα φασόλια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους, το οποίο με τη σειρά του ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη, καρδιοπαθειών και άλλων παθήσεων. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες μας κάνει να αισθανόμαστε κορεσμό σύντομα και για πολλή ώρα μετά την κατανάλωσή τους, ενώ σύμφωνα με έρευνα, φαίνεται ότι όσοι καταναλώνουν φασόλια, ζυγίζουν περίπου 3 κιλά λιγότερα από αυτούς που δεν τα προτιμούν.





Κινόα
Με τα φώτα στραμμένα πάνω της τα τελευταία χρόνια, η κινόα είναι ένα σούπερ δημητριακό με υψηλό περιεχόμενο σε φυτικές ίνες και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, μάλιστα, μας παρέχει την περισσότερη πρωτεΐνη και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε σίδηρο και κάλιο, απαλλαγμένη από γλουτένη, για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσανεξίας.

Λεμόνια
Αν τα στρείδια είναι «χρυσωρυχεία» πρωτεΐνης, τα λεμόνια είναι «χρυσωρυχεία» αντιοξειδωτικών, ειδικά φλαβονοειδών, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καταπολεμούν κάποια είδη καρκίνου. Είναι σούπερ-πλούσια σε βιταμίνη C, απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό, αλλά και για το κολλαγόνο στο σώμα, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα στα αιμοφόρα αγγεία, τους τένοντες, τα κόκαλα και τους συνδέσμους.





Ανανάς
Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, το τροπικό αυτό φρούτο έχει ιδιαίτερη αντιφλεγμονώδη δράση. Περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελαΐνη και μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της φλεγμονής, να επιβραδύνει τη δημιουργία θρόμβων και να τονώσει την απορρόφηση αντιβιοτικών. Έρευνες δείχνουν, μάλιστα, ότι παίζει ρόλο και στον έλεγχο της ανάπτυξης όγκων και κακοηθών κυττάρων. Μαζί με όλα αυτά, προσθέστε τις φυτικές του ίνες και τη βιταμίνη C κι έχετε μπροστά σας ένα υπερ-φρούτο.

http://www.clickatlife.gr/diatrofi

Γιαούρτι κατά του καρκίνου της ουροδόχου κύστης



Ένα από τα πιο απλά σνακ, το γιαούρτι,


μπορεί να κάνει μεγάλο καλό στο ουροποιητικό σας.






Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015


Συνδυάζεται με φρούτα, μέλι, ακόμα και γλυκό του κουταλιού, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τζατζίκι, ενώ μπορεί να το βρούμε ακόμη και στο σουβλάκι μας! Κι αν δεν σας φτάνουν όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί για να το εκτιμήσετε και να το βάλετε στη διατροφή σας, ίσως το ότι δρα κατά του καρκίνου σάς πείσει.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν στο American Journal of Clinical Nutrition, το γιαούρτι φαίνεται πως μπορεί να προστατέψει από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Συγκεκριμένα, γυναίκες που συμμετείχαν σε μελέτη 9 χρόνων κι έτρωγαν καθημερινά 2 ή περισσότερες μερίδες «ζωντανών» γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γιαούρτι, σημείωσαν κατά 38% μικρότερη πιθανότητα ν' αναπτύξουν την εν λόγω ασθένεια, σε σχέση με αυτές που δεν τα κατανάλωναν. Ο λόγος είναι ο γαλακτοβάκιλλος, ένα προβιοτικό που εντοπίζεται στο γιαούρτι και δρα προστατευτικά, ενώ κάνει καλό και στην υγεία του εντέρου. Με την κατανάλωση ενός γιαουρτιού λοιπόν ευνοείτε την ουροδόχο κύστη, το έντερο, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνετε και το απαραίτητο για τα οστά ασβέστιο.

Τα γαλακτοκομικά που δεν περιέχουν προβιοτικά, πάντως, βρέθηκε ότι δεν έχουν την εν λόγω ευνοϊκή επίδραση στον οργανισμό, γι’ αυτό ελέγξτε τις ετικέτες, πριν επιλέξετε το γιαούρτι σας.




http://www.clickatlife.gr/diatrofi/

ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ, ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΡΕΥΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;



Πήγατε εκδρομή και δεν πήρατε μαζί σας ηλεκτρικές συσκευές, γιατί είστε ευσυνείδητοι και θέλετε να προστατέψετε το περιβάλλον από κάποια…

Καλά κάνατε! Και αν ανησυχείτε για το τι θα φάτε, μην αγχώνεστε. Δε χρειάζεστε καν ρεύμα για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο χωριάτικο ψωμί!
Τι θα χρειαστείτε:
μια γλάστρα ελαιόλαδο αλουμινόχαρτο αλεύρι μαγιά αλάτι
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2-4 ώρες πριν ξεκινήσετε.
Βήμα 1: Προετοιμασία γλάστρας


Ξεπλύνετε καλά με νερό και μόλις στεγνώσει απλώστε αρκετό ελαιόλαδο σε ολόκληρο το εσωτερικό της. Επειδή όμως θα απορροφηθεί αμέσως, περάστε και μια δεύτερη στρώση.
Βήμα 2


Καλύψτε την τρύπα που βρίσκεται στον πάτο της με το αλουμινόχαρτο και βάλτε και πάνω από αυτό ελαιόλαδο.
Βήμα 3


Βάλτε τη ζύμη στη γλάστρα – αφήνοντας 1/3 κενό πάνω – και προσθέστε ελαιόλαδο.
Βήμα 4


Καλύψτε τη γλάστρα με αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα μικρό θόλο στο επάνω μέρος, για να χωρέσει το ψωμί όταν φουσκώσει.
Βήμα 5: Ψήσιμο





Βάλτε τη γλάστρα πάνω στα καuτά κάρβουνα (είτε είστε στην εξοχή είτε στην αυλή του σπιτιού σας δεν έχει σημασία). Σε περίπου 20 λεπτά – ανάλογα με τη φωτιά σας – που θα μυρίσετε το ψωμί, είναι έτοιμο!
Βήμα 6


Βγάλτε τη γλάστρα από τη φωτιά με προσοχή όμως για να μην καείτε και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και θα δείτε τη χρυσαφένια κρούστα του ψωμιού σας. Αν είστε πολύ ανυπόμονοι και αποφασίσετε να το βγάλετε αμέσως, θα κολλήσει στη γλάστρα. Απλά περιμένετε να κρυώσει και θα ξεκολλήσει από μόνο του.
Έτοιμο!







HTTP://FRAPPETIME.GR/
Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Λαζάνια με λαχανικά




http://www.icookgreek.com/


Προετοιμασία: 45 λεπτά
· Ψήσιμο: 40 λεπτά
· Μερίδες: 6
· Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
· ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
· κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα
· πράσα 3
· αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
· ξερό φασκόμηλο λίγο
· μοσχοκάρυδο ή κανέλα λίγο
· κολοκύθα βρασμένη και κομματιασμένη 3 φλιτζάνια
· πατάτες βρασμένες και κομματιασμένες 2
· κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 1 1/2 φλιτζάνι
· παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα 1 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη

· γάλα 1,5% λιπαρά 150 ml

· φύλλα λαζάνια (περίπου 180 γρ.) 9 πλατιά
· μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας
· 1 ντομάτα μέτρια ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα για μερικά λεπτά να γυαλίσουν.

Προσθέτετε τη ντομάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα

μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

3. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε την κολοκύθα και τις πατάτες με 3/4

του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, λίγα από τα

μπαχαρικά (φασκόμηλο και μοσχοκάρυδο) και αλατοπιπερώνετε.

4. Ρίχνετε το γάλα σε ένα ταψάκι και σκεπάζετε με το 1/3 από τα λαζάνια.


Στη συνέχεια απλώνετε το μισό μείγμα της κολοκύθας και το μισό μείγμα

πράσων και κρεμμυδιών. Σκεπάζετε με άλλη μία στρώση λαζάνια.

5. Απλώνετε άλλη μία στρώση με μείγμα κολοκύθας και μείγμα

κρεμμυδιών-πράσων. Ανακατεύετε το μείγμα κολοκύθας που έχει

περισσέψει με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και καλύπτετε το τελευταίο

στρώμα λαζάνια, πασπαλίζοντας με 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

και σκορπίζετε κομματάκια βούτυρο.

6. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο

για 20 περίπου λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε

ο ψήσιμο για άλλα 15΄μέχρι να πάρει χρώμα