Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Λαζάνια με φέτα και σπανάκι





Υλικά
500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
500 γρ. φέτα τριμμένη
500 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα πράσα για 5', προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3'-4' µέχρι να µαραθεί.


Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και βράζετε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία για 7'-8' περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε το μέιγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε.


Σ’ ένα λαδωμένο µακρόστενο ταψί στρώνετε 4 λαζάνια. Από πάνω προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι.Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’. http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου