Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
ΤΑΓΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Αλμυρη Χριστουγεννιατικη τουρτιτσα
Επειδή το τραπέζι των Χριστουγέννων το θέλει το glamour του, το ορεκτικό
που σας προτείνουμε σήμερα είναι ό,τι πρέπει για να εντυπωσιάσετε τους
καλεσμένους σας και να τους τρατάρετε με ένα από τα πιο ξεχωριστά
και γευστικά χριστουγεννιάτικα σνακ που έχουν γευτεί ποτέ.
Υλικά
230γρ. τυρί κρέμα
1/2κ.γ. άνηθο
1/4κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/8κ.γ. αλάτι
φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι
κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον άνηθο, το σκόρδο και το αλάτι
Υλικά
230γρ. τυρί κρέμα
1/2κ.γ. άνηθο
1/4κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/8κ.γ. αλάτι
φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι
κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον άνηθο, το σκόρδο και το αλάτι
με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
2. Καλύψτε ένα ορθογώνιο κουτάκι (μπορείτε να κρατήσετε αυτό
2. Καλύψτε ένα ορθογώνιο κουτάκι (μπορείτε να κρατήσετε αυτό
του τυριού κρέμα) με πλαστική διαφάνεια και ρίξτε μέσα το μείγμα.
3. Βάλτε το στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Πριν το σερβίρετε,
3. Βάλτε το στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Πριν το σερβίρετε,
βάλτε το παγωμένο κομμάτι τυριού σε μια πιατέλα και διακοσμήστε
το με ένα φιόγκο από πράσινο κρεμμυδάκι και τετράγωνα
κομματάκια κόκκινης πιπεριάς, σαν πουά περιτύλιγμα.
Πηγήhttps://www.daddy-cool.gr/sintages/blog-post_471.html
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook
Πηγήhttps://www.daddy-cool.gr/sintages/blog-post_471.html
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook
για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Φανταστικη Βασιλόπιτα
-apo-ti-stavroula-ketatzi.html
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ CHOCOLATE CHIPS ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ !
Καλη πρωτοχρονιά, με υγειά!!!Υλικα
1½ κούπα βούτυρο – 2 ½ κούπες ζάχαρη – 6 χωρισμένα αυγά –
4 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 1 κουταλάκι μπέικιν –
¼ κουταλάκι αλάτι
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι – 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού –
1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια –
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας – ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πρωτα χτυπάμε σε απαλη μαρεγκα τα ασπράδια με τη μιση ζαχαρη
Εκτέλεση
Πρωτα χτυπάμε σε απαλη μαρεγκα τα ασπράδια με τη μιση ζαχαρη
και την βαζουμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μιξερ το βουτυρο με τη μιση ζαχαρη να αφρατεψει
Χτυπάμε στο μιξερ το βουτυρο με τη μιση ζαχαρη να αφρατεψει
και προσθετετε τους κροκους έναν-έναν και το μπεικιν.
Ριχνετε εναλλαξ το χυμο πορτοκαλιου με το αλευρι με το αλατι
και το ξυσμα ποτροκαλιου.
Με μια σπατουλα ανακατευετε απαλα την μαρεγκα με το μιγμα λιγη λιγη.
Αφού προσθέσετε τη μαρέγκα, βάλτε και τα φουντούκια
και τις ψηφίδες σοκολάτας
και ανακατέψτε. Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί στρωμενο
με βουτυρομενη
λαδοκολα, 30 – 35 εκ. και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου
για 45′ με 1 ωρα περίπου
.Οταν κρυωσει την αναποδογυρίζετε σε μια πιατελα.
Αν δεν θέλετε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη μπορείτε να αλείψετε
την βασιλόπιτα
με λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι και να στολίσετε με ζαχαρόπαστα,
πράσινη
χρωματιστή ζάχαρη, κόκκινο γλάσο, smarties κτλ…
Εγω αντι για φουντουκια βαζω ψιλοκομμενο καρυδι
Εγω αντι για φουντουκια βαζω ψιλοκομμενο καρυδι
και αντι για σταγονες, βαζω νιφαδες σοκολατας!
Για το γλασο λευκης σοκολατας, λιωνω 200 γρ λευκη σοκολατα
Για το γλασο λευκης σοκολατας, λιωνω 200 γρ λευκη σοκολατα
με 100 γρ κρεμα γαλακτος και 1 κουταλια βουτυρο!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)