Κεφτεδάκια όχι στο τηγάνι αλλά στο φούρνο !
1 κιλό κιμά της αρεσκείας σας
( ο μοσχαρίσιος περασμένος 2 φορές απ την μηχανή Το ξέρουν πλέον τα χασάπικα )
λάδι . αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, ξύδι ,φρυανιά τριμμένη ( η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με ψωμί
μουλιασμένο η νιφάδες βρώμης ή κουάκερ )
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μπώλ δοκιμάζοντας για αλάτι ή ρίγανη
Αυγό δεν βάζουμε γιατί είναι ζωική ύλη και ζωική με ζωική ύλη δεν ταιριάζει
Αν η ζύμη μας είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερο με λάδι 'η γιαούρτι κατά προτίμηση
Το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί 1 ώρα και πλάθουμε σε κεφτεδάκια
Στρώνουμε σε ταψί ή επιφάνεια ψησίματος στου200 βαθμούς για μισή ώρα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μπώλ δοκιμάζοντας για αλάτι ή ρίγανη
Αυγό δεν βάζουμε γιατί είναι ζωική ύλη και ζωική με ζωική ύλη δεν ταιριάζει
Αν η ζύμη μας είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερο με λάδι 'η γιαούρτι κατά προτίμηση
Το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί 1 ώρα και πλάθουμε σε κεφτεδάκια
Στρώνουμε σε ταψί ή επιφάνεια ψησίματος στου200 βαθμούς για μισή ώρα
Ραντίζουμε με λάδι ή βούτυρο
Ρίχνουμε κατά διαστήματα μια ματιά ,γυρίζοντάς τα και σερβίρουμε με Φαντασία και με βάση το
Ρίχνουμε κατά διαστήματα μια ματιά ,γυρίζοντάς τα και σερβίρουμε με Φαντασία και με βάση το
γούστο της Οικογένειας
( ρίζότο πιλάφι με τριμμένο τυρί ή πατάτες φούρνου ή κριθαρότο κλπ )
μπορούμε
Επίσης ,αν θέλουμε πριν το φούρνο τα αλευρώνουμε ελαφρά
καλή σας επιτυχία !
Επίσης ,αν θέλουμε πριν το φούρνο τα αλευρώνουμε ελαφρά
καλή σας επιτυχία !