Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Περισσότερη Υεία -Λιγότερα τηγανισμένα λάδια Κεφτεδάκια όχι στο τηγάνι αλλά στο φούρνο !



Κεφτεδάκια όχι στο τηγάνι αλλά στο φούρνο !


                               

1 κιλό κιμά της αρεσκείας σας

( ο μοσχαρίσιος περασμένος  2 φορές απ την μηχανή Το ξέρουν πλέον τα χασάπικα )

λάδι . αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, ξύδι ,φρυανιά τριμμένη ( η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με ψωμί 

μουλιασμένο η νιφάδες βρώμης ή κουάκερ )

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μπώλ δοκιμάζοντας για αλάτι ή ρίγανη

Αυγό δεν βάζουμε γιατί είναι ζωική ύλη και ζωική με ζωική ύλη δεν ταιριάζει

Αν η ζύμη μας είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερο με λάδι 'η γιαούρτι κατά προτίμηση

Το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί 1 ώρα και πλάθουμε σε κεφτεδάκια

Στρώνουμε σε ταψί ή επιφάνεια ψησίματος στου200 βαθμούς για μισή ώρα 

Ραντίζουμε με λάδι ή βούτυρο

Ρίχνουμε κατά διαστήματα μια ματιά ,γυρίζοντάς τα και σερβίρουμε με Φαντασία και με βάση το 

γούστο της Οικογένειας 

( ρίζότο πιλάφι  με τριμμένο τυρί    ή πατάτες  φούρνου  ή κριθαρότο  κλπ )

















                              


Αν θέλετε να προσθέσετε μαιντανό,σκόρδο ή τριμμένο κολοκύθι ( στιμμένο να μην έχει νερά)
 μπορούμε

Επίσης ,αν θέλουμε πριν το φούρνο τα αλευρώνουμε ελαφρά




καλή σας επιτυχία !