Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κέικ κατσαρόλας βραστό!!!!










Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Υλικά

1 ΒΙΤΑΜ
1 κούπα νερό
2 1/2 κούπας ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο
5 αβγά
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
1 baking powder (20 gr.)

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ΒΙΤΑΜ να λιώσει.Ανακατεύουμε σε μικρό σκεύος το κακάο και τη ζάχαρη.Όταν λιώσει το ΒΙΤΑΜ τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε και το νερό.Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να φουσκώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.Κρατάμε μια κούπα και το υπόλοιπο το
αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το αλεύρι,τη βανίλια και το baking.τυπάμε με το μίξερ τα αβγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα όλα τα υλικά και αδειάζουμε το
μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 28 εκ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το γλάσο που
κρατήσαμε.Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει όλο το γλάσο.Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


https://syntagesmearwmakaigeushgiamikrakaimegalapaidia.wordpress.com

Συνταγή για νηστίσιμο τσουρέκι χωρίς αυγά και γάλα!



καλώς τα τα Χριστούγεννα !!!

Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!



ΥΛΙΚΑ:

• 1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκι (εγώ προτιμώ το Extra της Αλλατίνη).

• 2 πορτοκάλια σε χυμό και ξύσμα

• 200γρ. ελαιόλαδο

• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

• 200γρ. ζάχαρη

• 250γρ. νερό χλιαρό

• 1 κ.τ.γλυκού μαχλέπι

• 1 κ.τ.γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
• προαιρετικά: δάκρυα ή νιφάδες κουβερτούρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σ΄ένα μεταλλικό μπωλ ανακατεύω τα 200γρ από το αλεύρι με τις 2 μαγιές και το νερό. Αφήνω το κουρκούτι να διπλασιαστεί για 20′.

2. Σε μια λεκανίτσα βάζω το αλεύρι, ανοίγω μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνω και το κουρκούτι της μαγιάς. Ζυμώνω καλά μέχρι να δέσει η ζύμη. Την αφήνω σε μια ζεστή γωνία να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο (χρειάζεται περίπου 2 ώρες).

3. Χωρίζω τη ζύμη σε κομμάτια και ένα ένα το ξαναζυμώνω λιγο για να αποκτήσει λεία υφή και το πλάθω σε σχήματα (κουλουρα, πλεξίδα, κλπ).

4. Τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κάμποση απόσταση μεταξύ τους για να φουσκώσουν ξάνα (χρειάζονται άλλη 1 ώρα).
5. Ψήνω στους 150-160 βαθμούς για 45΄.
Αν θέλετε βάζετε στο τέλος τα περνάτε με γάλα η αυγού προαιρετικά και μόνο!


https://syntagesmearwmakaigeushgiamikrakaimegalapaidia.wordpress.com