La cuisinière
Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή
Παίζοντας και μαγειρεύοντας μαζί με τα παιδιά μπορούμε να φτιάξουμε αυγοφατσούλες για τα παιδικά τους πάρτι και μέσα από την συμμετοχή τους στην μαγειρική τα μυούμε στις συνήθειες της υγιεινής διατροφής.
Διαβάστε επίσης κι άλλα μαγειρέματα με αυγά (Φθινοπωρινά μαγειρέματα με αυγά scrambled με καπνιστή πέστροφα και αυγά ποσέ)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 ′- Εύκολο
● 4 Αυγά
● ½ φλυτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
● ½ κ.γ. μουστάρδα απαλή
● 1 κ.γ μαιντανός ψιλοκομμένος
● Αλάτι
● Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα αυγά για να γίνουν σφιχτά. Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε κατά μήκος στην μέση και αφαιρούμε προσεκτικά τους κρόκους. Λιώνουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι δημιουργώντας ένα ψιχουλιαστό αποτέλεσμα.
Αναμειγνύουμε τους κρόκους με την μαγιονέζα, την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Τοποθετούμε τα αυγά στο πιάτο, στολίζουμε με το μίγμα των κρόκων το επάνω μέρος σαν να τους βάζουμε μαλλιά, φτιάχνουμε με φυλλαράκια τα αυτάκια τους και με κέτσαπ τους βάζουμε μύτη, στόμα και ματάκια.
TIP: Την γέμιση αυτήν μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με πολλά υλικά της αρέσκειας μας που συνήθως έχουμε στο σπίτι μας όπως ζαμπόν, τυράκια κίτρινα, κρεμμυδάκι φρέσκο η και καπνιστό σολομό και γεμίζουμε τα αυγά μας για να τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό.
http://www.thebest.gr