Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που κέρδισαν στον διαγωνισμό του National Geographic. Και κόβουν την ανάσα!






Για πάνω από 120 χρόνια, το National Geographic φέρνει τον κόσμο στο σπίτι σας.

Μέσα από το περιοδικό, το τηλεοπτικό κανάλι και το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά στα ωραιότερα και πιο παράξενα μέρη του κόσμου. Κάθε μήνα στις γυαλιστερές σελίδες του περιοδικού δημοσιεύονται μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου!Διαβάστε περισσότερα







Κάθε χρόνο το National Geographic διοργανώνει ένα διαγωνισμό φωτογραφίας για ερασιτέχνες αλλά και για φωτογράφους που δεν εργάζονται στον οργανισμό. Έναν διαγωνισμό που προσφέρει την ευκαιρία σε φωτογράφους από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τον έργο τους.

Οι φετινοί νικητές ανακοινώθηκαν αυτό το μήνα. Οι φωτογραφίες τους, όπως φαντάζεστε, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα!

Ο μεγάλος νικητής! «Καβαλάρης του Χειμώνα» του Anthony Lau (Μογγολία)



«Ο χειμώνας στα βάθη της Μογγολίας δεν συγχωρεί», γράφει ο φωτογράφος Anthony Lau. «Σε θερμοκρασίες κατάψυξης, με το θερμόμετρο να φτάνει τους μείον είκοσι και χαμηλότερα, με το χιόνι να πέφτει από όλες τις κατευθύνσεις, μου ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τον εαυτό μου να βγει από το αυτοκίνητο και να τραβήξει φωτογραφίες».

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Φύση»: «Όπου κι αν πας, θα σε ακολουθήσω» από τον Hiroki Inoue (Ιαπωνία)



«Ήταν αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα. Άκουσα μια φωνή: «Όπου κι αν πας, εγώ θα σε ακολουθήσω», έλεγε».

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Πόλεις»: «Μπεν Γιουσέφ» του Takashi Nakagawa (Μαρόκο)



«Αν και υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο Ben Youssef, ήταν και πάλι πιο ήσυχα και χαλαρωτικά σε σύγκριση με τους δρόμους του Μαρακές», έγραψε ο Takashi Nakagawa. «Περίμενα την τέλεια χρονική στιγμή για αυτή τη φωτογραφία».

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Άνθρωποι»: «Όνειρα στις ταράτσες, Βαρανάσι» του Yasmin Mund (Ινδία)



«Έφτασα στον ξενώνα μου στο Βαρανάσι στις 5:30 π.μ.», έγραψε ο Yasmin Mund. «Ενστικτωδώς ανέβηκα τις σκάλες για τον τελευταίο όροφο του κτιρίου (που έτυχε να είναι το υψηλότερο στην περιοχή) για να δω την ανατολή του ηλίου πάνω από το διάσημο ποταμό Γάγγη. Καθώς ο ήλιος ανέβαινε, κοίταξα από το μπαλκόνι και μου έπεσε το σαγόνι από το θέαμα».

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Φύση»: «Διπλή παγίδα» του Massimiliano Bencivenni (Βραζιλία)



«Ήμουν στο Pantanal της Βραζιλίας κατά μήκος του Ρίο Νεγκρίνχο», έγραψε ο Massimiliano Bencivenni. «Συνειδητοποίησα ότι στο ποτάμι, σε ορισμένα σημεία, υπήρχαν πολλά Καϊμάν Γιακαρέ. Εντόπισα ένα και έψαξα για την καλύτερη θέση για να το φωτογραφίσω μόλις ξαναβγεί στην επιφάνεια. Το όλο θέαμα κράτησε μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου».

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Πόλεις»: «Σίγαση» του Wing Ka H. (Κίνα)



«Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε στο τελευταίο ταξίδι μου στο Guangzhou της Κίνας», έγραψε ο φωτογράφος. «Αυτό το κτίριο είναι οι κοιτώνες του Πανεπιστημίου της Νότιας Κίνας. Εκείνη την ώρα τα περισσότερα παιδιά είχαν διάλειμμα. Μετά το μεσημέρι, επέστρεφαν στην μελέτη».

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Άνθρωποι»: «Απομακρυσμένη ζωή» του Mattia Passarini (Ινδία)



«Αυτή η γυναίκα μεταφέρει ένα μεγάλο κούτσουρο για να ζεστάνει το σπίτι της που βρίσκεται στο απομακρυσμένο χωριό Himachal Pradesh».

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Φύση»: «Lagunas Baltinache» του Βίκτορ Λίμα (Χιλή)



«Ξεκίνησα μόνος σε αυτή την περιπέτεια για να βρω εικόνες που δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί της πιο άνυδρης έρημου του κόσμου και να καταγράψω τις αντιθέσεις της», έγραψε ο φωτογράφος Βίκτορ Λίμα.

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Πόλεις»: «Celestial Reverie» από τον Jeremy Tan (Μαλαισία)



«Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, μια αστραπή χτυπά φαινομενικά τον πύργο Komtar, το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο της George Town, της πρωτεύουσας του κράτους Penang της Μαλαισίας».

Τιμητική βράβευση στην κατηγορία «Άνθρωποι»: «Muscle Beach Gym» του Dotan Saguy (ΗΠΑ)



Τιμητική βράβευση στην κατηγορία «Φύση»: «Αρκούδες στο Berg» του John Rollins (Καναδική Αρκτική)



Τιμητική βράβευση στην κατηγορία «Πόλεις»: «Χάσμα» από την Kathleen Dolmatch (ΗΠΑ)



«Από ένα ελικόπτερο χωρίς πόρτα έβλεπα το νότιο Central Park» έγραψε η Kathleen Dolmatch. «Η πτήση ήταν το δώρο γενεθλίων μου.»

Σε μια εποχή όπου οι άσχημες ειδήσεις μοιάζουν να μην σταματούν ποτέ, τείνεις να πιστέψεις ότι υπάρχει πολύ ασχήμια στον κόσμο μας.

Είναι ωραίο να υπάρχουν κάποιοι που καθημερινά μας παρουσιάζουν τις ομορφιές του πλανήτη μας. Γιατί υπάρχουν. Απλά τις περισσότερες φορές χρειάζεται ένα άρτια εκπαιδευμένο μάτι για να τις ανακαλύψει και να μας τις παρουσιάσει.

Πηγή

https://www.newside.gr/2017/02/autes-einai-fotografies-kerdisan-ston-diagonismo-national-geographic-kovoun-anasa/








Καρκίνος του μαστού: Νέα εξέταση αίματος μπορεί να τον εντοπίσει έως και 5 χρόνια πριν εμφανίσει συμπτώματα



Ο καρκίνος του μαστού θα μπορεί να ανιχνευτεί έως και πέντε χρόνια πριν την εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων, χάρη σε εξέταση αίματος που θα ταυτοποιεί την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος στις ουσίες που παράγονται από τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η συγκεκριμένη μελέτη, που διεξήχθη από τη σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ και παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο του βρετανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο στην Γλασκόβη, επικεντρώθηκε στη μελέτη χημικών πρωτεϊνών που είναι γνωστές ως αντιγόνα. Αυτά παράγονται από τα καρκινικά κύτταρα και ενεργοποιούν την ανοσολογική απόκριση του σώματος. Συγκεκριμένα, τα καρκινικά κύτταρα προκαλούν τη δημιουργία αυτοαντισωμάτων που προσπαθούν να εμποδίσουν τα αντιγόνα.
Η ερευνητική ομάδα συνέκρινε τα δείγματα αίματος 90 ατόμων που έπασχαν από καρκίνο του μαστού με εκείνα 90 υγιών ατόμων (ομάδα ελέγχου). Στη συνέχεια ερεύνησε σε αυτά την ύπαρξη αυτοαντισωμάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω των αντιγόνων που παράγουν τα καρκινικά κύτταρα.
Οι ερευνητές κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη καρκίνου του μαστού στο 37% των πασχόντων και τη μη ύπαρξη του στο 79% των υγιών ατόμων.
Η Ντανίγια Αλφατάνι, από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, εξήγησε ότι με τη βελτίωση της ακρίβειας της εξέτασης αυτής θα έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε και να διαγνώσουμε την ασθένεια απλά και μόνο με μια εξέταση αίματος.
Δεν είναι λίγοι πάντως οι ερευνητές που τονίζουν ότι τα ευρήματα αυτά είναι ακόμη πρώιμα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πολ Φαρόα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ υπογραμμίζει την επιτακτικότητα της διεξαγωγής περαιτέρω μελετών που θα επιβεβαιώνουν τα ευρήματα και ο μοριακός ογκολόγος του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, Λόρενς Γιάνγκ, συμφώνησε, λέγοντας: «Αν και η συγκεκριμένη μελέτη είναι ενθαρρυντική, είναι πολύ νωρίς για να ισχυριστούμε ότι αυτή η εξέταση αίματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον πρώιμο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού.
Η Αλφατάνι τονίζει και την οικονομική ωφέλεια αυτής της εξέτασης, η οποία θα είναι πολύ λιγότερο κοστοβόρα συγκριτικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται τώρα, όπως η μαστογραφία. Αυτή θα αποτελέσει σημαντικό έρεισμα στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού για τις αναπτυσσόμενες και τις μεσαίου εισοδήματος χώρες.
Σήμερα, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ επιχειρεί να επιβεβαιώσει τα παρόντα αποτελέσματα σε μεγαλύτερη κλίμακα χρησιμοποιώντας ως δείγμα 800 άτομα.
Η εξέταση αυτή θα καταστεί διαθέσιμη σε περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια από τώρα και οι επιστήμονες επιχειρούν να δημιουργήσουν αντίστοιχες εξετάσεις διάγνωσης και για άλλες μορφές καρκίνου, όπως για τον πνεύμονα, το έντερο, το συκώτι και το πάγκρεας.
Ο καρκίνος του μαστού και του πνεύμονα αποτελούν πάνω 70% όλων των περιπτώσεων καρκίνου. Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες με 55.000 διαγνώσεις ετησίως και 11.500 θανάτους.
Αυτή τη στιγμή στην Σκωτία διενεργείται έρευνα σε 12.000 άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, γιατί καπνίζουν. Οι συμμετέχοντες που έχουν πράγματι αυτοαντισώματα υποβάλλονται κάθε δύο χρόνια σε αξονική τομογραφία προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο καρκίνος του πνεύμονα θα εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο που είναι πιο εύκολο να θεραπευτεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νational Cancer Institute, The Guardian, Telegraph




Δενδρολίβανο για πονοκέφαλο, στομάχι, φούσκωμα, μνήμη, άσθμα, μαλλιά, κυτταρίτιδα



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr



Δενδρολίβανο, γνωστό ως ροζμαρίνι, αρισμαρί, λασμαρί, δυσομαρίνι. Ονομάζεται και «δροσιά της θάλασσας», λόγω της συνήθειάς του να φυτρώνει κοντά στη θάλασσα. Το δεντρολίβανο το χρησιμοποιούσαν παλιότερα ως λιβάνι γι΄ αυτό λεγόταν και λιβανόδενδρο.

Ανήκει στην οικογένεια φυτών των Χειλανθών, Lamiaceae ενώ η βοτανική του ονομασία είναι ροζμαρίνος ο φαρμακευτικός Rosmarinus officinalis L. Το δενδρολίβανο (αρχ. ελλ. ἀπόσπληνος), είναι ένας πολυετής (15-20 χρόνια), αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 1,8 m. Τα φύλλα του είναι δερματώδη, γραμμοειδή, άμισχα χρώματος βαθύ πράσινου έως και ασημί. Τα άνθη του είναι γαλάζια μικρά χωρίς ποδίσκο, τα οποία φύονται πολλά μαζί στις μασχάλες των φύλλων. Πολλά από τα κύρια ενεργά πτητικά συστατικά βρίσκονται στον κάλυκα Τα κλαδιά του θάμνου μετά το δεύτερο χρόνο ξυλοποιούνται. 




Είναι φυτό που ήταν γνωστό στην αρχαιότητα και αναφέρεται από τον Διοσκουρίδη και τον Οβίδιο, επίσης το χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τα στεφάνια των νικητών των αγώνων μαζί με μυρτιά και δάφνη. Ήταν γνωστό στους αρχαίους Αιγύπτιους, Άραβες και Ρωμαίους, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως αρωματικό και το καλλιεργούσαν. 


Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για τον τέτανο, τους δε σπόρους του για τη θεραπεία της παράλυσης. Εχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Καταπολεμά την αναιμία, την αϋπνία και τη ζαλάδα. Βελτιώνει την αιμάτωση του εγκεφάλου, ενώ σήμερα ερευνούν τη συμβολή του στην καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ και του διαβήτη. Ως καλλυντικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή ατμού για βαθύ καθαρισμό του προσώπου. Η κομπρέσα από δεντρολίβανο ξεπρήζει τα πρησμένα μάτια, ενώ χαρίζει λάμψη, βελτιώνει το σκούρο χρώμα, δρα κατά της πιτυρίδας και συνιστάται για τα λιπαρά μαλλιά, θεωρείται αναζωογονητικό για το μπάνιο κι έχει αποσμητική δράση στο ποδόλουτρο. Ως λοσιόν, σταματά την τριχόπτωση, ενώ από τα φύλλα και τα άνθη του παράγεται αιθέριο έλαιο.


Σαν φυσικά συμπληρώματα διατροφής χρησιμοποιούνται το αιθέριο έλαιο του και τα αποξηραμένα φύλλα του, για εξωτερική χρήση σαν παρασκευάσματα ή αφεψήματα ή ακόμα και στο καθημερινό λουτρό. Αναφέρεται ότι αφέψημα δενδρολίβανου, κέδρου και τερβινθίνης ήταν ένα ελιξίριο νεότητας, που ονομαζόταν το νερό της βασίλισσας της Ουγγαρίας.
Στα νοσοκομεία παλιά έκαιγαν δεντρολίβανο για να απολυμάνουν τον αέρα.


Τα δραστικά συστατικά του δενδρολίβανου είναι : φλαβονοειδή (διοσμετίνη, διοσμίνη), φαινόλες (καφεϊκό οξύ, χλωρογενικό οξύ), ενώ το αιθέριο έλαιο του έχει σαν κύρια συστατικά: τερπενικούς υδρογονάνθρακες (α- και β- πινένιο, καμφένιο, καμφορά σε περιεκτικότητα από 20-50%).

Ιδιότητες: 
Το δενδρολίβανο παρουσιάζει σπασμολυτικές, κατευναστικές, αντιφλεγμονώδεις, αντί-ηπατοτοξικές, διουρητικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Περιέχει συστατικά που μπορούν να επάγουν τη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, να βελτιώσουν την αιματική κυκλοφορία και τη διαδικασία πέψης. Παράλληλα, περιέχει ενώσεις που ασκούν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της σοβαρότητας των κρίσεων του άσθματος.
Τέλος το δενδρολίβανο διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι διουρητικό και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, γεγονός που το καθιστά θαυματουργό σύμμαχο για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!
Για τον πονοκέφαλο
Το δενδρολίβανο μειώνει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να ανακουφίζεστε από τον πονοκέφαλο. Επίσης είναι θερμαντικό και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και εκτός του ότι βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη, είναι χρήσιμο για τους νευρικούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες!
Για τον τυμπανισμό 
O τυμπανισμός είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που οφείλεται στην ανάπτυξη αερίων στο στομάχι και στο έντερο και προκαλεί αίσθημα βάρους και δυσφορία. Για να απαλλαγείτε από τον τυμπανισμό, ρίξτε 50 γρ. ανθισμένο δεντρολίβανο, φρέσκο ή ξερό, και αφήστε το σκεπασμένο για 10 λεπτά μέσα σε βραστό νερό. Πίνετε ένα φλιτζάνι από το αφέψημα έπειτα από κάθε γεύμα. Γνωστό από την αρχαιότητα για τις χωνευτικές και σπασμολυτικές του ιδιότητες, το δεντρολίβανο είναι γενικά πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών γαστρεντερολογικών προβλημάτων.
Για την μνήμη και την πνευματική κόπωση
Θεωρείται ότι καταπολεμά την πνευματική κόπωση, καθώς και ότι ενισχύει τη συγκέντρωση και την αιμάτωση του εγκεφάλου. Μάλιστα, οι μαθητές στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο όταν μελετούσαν για τις εξετάσεις τους, ώστε να αποδίδουν καλύτερα. 


Σε εθελοντές που είχαν εκτεθεί στο άρωμα δενδρολίβανου είχε ενισχυθεί κατά πολύ η μνήμη τους έναντι των υπολοίπων. Η βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων συνδεόταν με τα επίπεδα της 1,8-κινεόλης στο πλάσμα του αίματος μετά την έκθεση στο δενδρολίβανο. Παρατηρήθηκε, λοιπόν, ότι το άρωμα του δενδρολίβανου συμβάλλει με κάποιο τρόπο στην βελτίωση και ενεργοποίηση της μνήμης, στην αύξηση της εγρήγορσης, στην αύξηση της συγκέντρωσης και στην αποτελεσματικότερη πνευματική και νοητική απόδοση όλων των ατόμων που εκτίθενται σε αυτό.




Χρήσεις: 
Τα φύλλα και το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου που χρησιμοποιούνται σαν φυσικά συμπληρώματα διατροφής, ενδείκνυνται για τον πονοκέφαλο και την ημικρανία, ανακουφίζουν από την δυσπεψία, τις μυαλγίες, την ισχιαλγία και τις νευραλγίες. Βοηθά στην τριχόπτωση.
Η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη στη μαγειρική όπου προστίθεται για να προσδώσει μοναδικό άρωμα και γεύση στα κρέατα, στα ψάρια, στις σαλάτες αλλά και στα διάφορα dressings.


Αφέψημα
Kόβετε 50 γρ. ανθισμένου φυτού, το ρίχνετε σε 1 λίτρο βραστό νερό και το αφήνετε να μείνει για 10 λεπτά. Θα πίνετε ένα φλιτζάνι έγχυμα έπειτα από κάθε γεύμα για όσες μέρες νιώθετε ενόχληση. Για τον υπόλοιπο χρόνο, μπορείτε να αποξηράνετε μια ποσότητα ανθισμένου δεντρολίβανου και να χρησιμοποιείτε κάθε φορά 30 γρ. για 1 λίτρο νερό.


Για το στομάχι 
Αφού βράσετε τζίντζερ σε λίγο νερό και το ρίξετε στην κούπα σας, προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά σουρώστε και μετά πιείτε το. Καλό θα είναι να το επαναλάβετε 3 φορές τη μέρα.
Για αποτοξίνωση 
Φτιάξε ένα αφέψημα από τα φύλλα του δεντρολίβανου και πρόσθεσε μερικές σταγόνες λεμόνι. Πιες το κάθε πρωί, πριν το πρωινό σου και σύντομα θα φύγει το πρήξιμο και θα δεις διαφορά στο σώμα σου!
Για την μνήμη
Όταν θέλουμε να ενισχύσουμε την μνήμη μας να αυξήσουμε την συγκέντρωσή μας και να ενισχύσουμε την πνευματική μας απόδοση αρωματίζουμε τον χώρο μας με ένα μείγμα από:
- δέκα (10) σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου
- έξι (6) σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και
- μία (1) σταγόνα αιθέριο έλαιο φασκόμηλου


Για την κυτταρίτιδα
Αναμίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου με αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ και χρησιμοποιήστε το στο μπάνιο.
Βάλτε λίγη ποσότητα από το μείγμα στο σφουγγάρι σου και κάνε ελαφρύ μασάζ, με κυκλικές κινήσεις στα επίμαχα σημεία, μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά το δέρμα και να γίνει υπεραιμία.



Δοσολογία συνιστώμενη ημερησίως :
Υγρό εκχύλισμα: 2-4 ml (διάλυμα 1:1 σε 45% αλκοόλη), 3 φορές την ημέρα.
Αφέψημα: 2-4 γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων, 3 φορές την ημέρα.
Εξωτερική χρήση: 50 γραμμάρια ξερό ή νωπό δενδρολίβανο για ένα λουτρό.


Αντενδείξεις:
Λαμβανόμενο από το στόμα το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει επιληπτικούς σπασμούς, λόγω της περιεκτικότητας του σε καμφορά.


Σκευάσματα τοπικής εφαρμογής με δενδρολίβανο πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή από άτομα που παρουσιάζουν υπερευαισθησίες στα συστατικά του.


Το αιθέριο έλαιο του μπορεί να προκαλέσει ερύθημα ή δερματίτιδες σε ευαίσθητες επιδερμίδες.


Μπορεί επίσης να προκαλέσει και φωτοευαισθησία.


ΠΡΟΣΟΧΗ
Επειδή δεντρολίβανο δεν έχει μελετηθεί σε παιδιά, δεν συνιστάται για ιατρική χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών. είναι ασφαλή για κατανάλωση ως καρύκευμα σε τρόφιμα, όμως.


Δεν πρέπει να καταναλώνεται από εγκύους, γιατί το φυτό αναφέρεται και ως εκτρωτικό και εμμηναγωγό.


Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από επιληπτικούς ασθενείς σε μεγάλες ποσότητες.


Διαβάστε επίσης





Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκαν οριστικά -Δεν έχουν τίτλο, επιστρέφουν χρήματα


Μέγκαν Μαρκλ, πρίγκιπας Χάρι / Φωτογραφία: AP/Alastair Grant

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκαν οριστικά από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Η συμφωνία για το Megxit φαίνεται ότι έκλεισε με το παλάτι του Μπάκιγχαμ να εκδίσει νέα ανακοίνωση.

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι χάνουν τους βασιλικούς τους τίτλους και θα επιστρέψουν τα 2,4 εκατ. λίρες των Βρετανών φορολογούμενων που σπατάλησαν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο κάστρο του Γουίνδσορ, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ πριν από λίγο, καθώς έκλεισε το deal του Megxit.

«Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων και μετά τις πρόσφατες αποφάσεις, είμαι στην ευχάριστη να ανακοινώσω ότι μαζί βρήκαμε μια επικοιδομητική και υποστηρικτική λύση για τον εγγονό μου και την οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οκογένειάς μου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ.

To παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι σύμφωνα με τη νέα συμφωνία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απαιτείται να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και δεν θα λαμβάνουν πλέον χρήματα από τα δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα. «Αυτό τονέο μοντέλο θα τεθεί σε ισχύ από την Ανοιξη του 2020».

«Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν ως αποτέλεσμα της έντονης επιτήρησης τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλο το αφοσιωμένο έργο τους στη χώρα, την Κοινοπολιτεία και πέρα ​​από αυτήν και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μέγκαν έγινε μέλος της οικογένειας. Είναι η ελπίδα ολόκληρης της οικογένειάς μου ότι η σημερινή συμφωνία τους επιτρέπει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ειρηνική νέα ζωή», αναφέρει η βασίλισσα Ελισάβετ στην ανακοίνωσή της.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει ακόμη πως αντιλαμβάνεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να αποχωρήσουν από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων στρατιωτικών υποχρεώσεων.
«Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. «Με την ευλογία της βασίλισσας, οι Sussexes θα συνεχίσουν να κάνουν τις ιδιωτικές τους υποχρεώσεις. Καθώς δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τυπικά τη Βασίλισσα, οι Sussexes έχουν καταστήσει σαφές ότι με όλα όσα κάνουν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αξίες της Αυτού Μεγαλειότητας. Οι Sussexes δεν θα χρησιμοποιήσουν τους τίτλους HRH τους, επειδή δεν εργάζονται πλέον ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας».


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/zoi/megkan-markl-prigkipas-hari-paraitithikan-oristika
https://www.iefimerida.gr/zoi/megkan-markl-prigkipas-hari-paraitithikan-oristika