Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Πολυσπόρια – Της Εύης Βουτσινά







Από Βιολέττα Σάντα στις 19 Νοεμβρίου, 2014

Mε πολλές παραλλαγές σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο φτιάχνονται τα πολυσπόρια στη γιορτή της Παναγίας της Μισοσπορίτισσας, δηλαδή στα Εισόδεια της Θεοτόκου, στις 21 Νοεμβρίου. Η Παναγία ονομάζεται έτσι γιατί, αυτή την εποχή περίπου που γινόταν και η σπορά των σιτηρών, οι προμήθειες των αγροτικών νοικοκυριών σε σιτηρά ήταν ήδη μειωμένες στο μισό.

Ήταν απαραίτητο να γίνουν με όλα τα όσπρια τα πολυσπόρια, γι’ αυτό, αν κάποιο σπίτι είχε έλλειψη από ένα είδος, έκανε ανταλλαγή με άλλο σπίτι.

Γίνονται ως προσφορά στη γη, ακριβώς αυτή την εποχή που είναι ταυτισμένη με τη σπορά, και είναι η συνέχεια αρχαιότατου εθίμου που ονομαζόταν πανσπερπία, δηλαδή όλοι οι σπόροι, μ’ άλλα λόγια πολυσπόρια.



Η προσφορά αυτή του αγροτικού ανθρώπου, ένα είδος αναίμακτης θυσίας, γίνεται προς τη γη, τη βασική πηγή των αγαθών που εξασφαλίζουν την επιβίωσή του. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι τη λάτρευαν στο πρόσωπο της Θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης, που με την ευρηματική πλοκή του ο μύθος τη φέρνει στον Κάτω κόσμο, στο κέντρο της γης δηλαδή, εκεί που πέφτει ο σπόρος για να βλαστήσει και να θρέψει τον άνθρωπο.

Πιστεύω ότι στη σύγχρονη εποχή, που ο άνθρωπος, ακόμα κι αν ζει από τη γη, δεν αισθάνεται την ανάγκη να την εξευμενίσει μια και τη σοδειά του πια την εξαρτά από τα φυτοφάρμακα και την τεχνολογία, τα πολυσπόρια έχουν επιβιώσει γιατί το μαγείρεμά τους και η αίσθηση που δίνουν είναι αρχετυπικά.

Ακόμα πιστεύω ότι το πιάτο αυτό, πέρα από την τελετουργική του σημασία, θα δημιουργήσει μια καινούρια καριέρα ως πιάτο με ωραία γεύση και γαστρονομικά ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Φτιάξτε το ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ και φάτε το αντί για οποιαδήποτε σούπα.


½ κιλό σιτάρι
(Για τα παρακάτω θα χρειαστείτε 1 φλιτζανάκι από το καθένα)
Ρύζι
Ρεβίθια
Φακή
Ξερά Μπιζέλια
Φασόλια άσπρα
Φασόλια Μαυρομάτικα
Κουκιά
Λαθύρια (Ή Φάβα)
Καλαμπόκι

Βάζετε αποβραδίς σε νερό το σιτάρι να μουλιάσει. Χωριστά μουλιάζετε και τα σκληρά όσπρια (κουκιά, ρεβίθια, μπιζέλια). Τα πλένετε μετά και βάζετε να βράσει πρώτα το σιτάρι. Μετά από 20’ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα και τα αφήνετε να βράζουν σιγανά μόνο με λίγο αλατάκι. Φροντίζετε μόνο να τα ανακατεύετε κάθε τόσο και να έχουν αρκετό νερό, γιατί αυτοί σι καρποί απορροφούν μπόλικο νερό. Το ρύζι μπορείτε να το προσθέσετε προς το τέλος, αν δεν θέλετε να λιώσει τελείως.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε 1 φλιτζάνι λάδι και το αφήνετε να βράσει 15’ περίπου. Πρέπει να είναι σχετικά πηχτό.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε βαθιά πιάτα ή μπολ. Τρώγεται και με μέλι.

http://aromalefkadas.gr/
Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 5:33 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Η βασική αντικαρκινική ουσία είναι ελεύθερη στη φύση. Τι μας κρύβουν





Σάλος από την αποκάλυψη ότι η βασική ουσία ενάντια στο καρκίνο, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι ελεύθερη στυ φύση. Τι κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες;

Πριν λίγους μήνες αποκαλύφθηκε η βασική ουσία για τη θεραπεία του καρκίνου μεκουκούτσια από βερίκοκα, τα οποία στο εξωτερικό τουλάχιστον πωλούνται και σε ειδική συσκευασία.

Τη μέθοδο αυτή ανακάλυψε αναζητώντας εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, μελετώντας ένα σχετικό βιβλίο-
οδηγό. H μέθοδος αυτή που για πολλούς ίσως μοιάζει «τρελό» ή απίθανο, καθώς πέρα από τις κλασσικές (έως και αυτοκτονικές) μεθόδους «αποκατάστασης» του καρκίνου, (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες ή εγχειρήσεις) δεν τους είναι γνωστή η απέραντη σοφία της φύσης, τόσο του σώματος μας, όσο και της Φύσης που μας περιβάλει. Και πως να τους είναι γνωστό όταν ζούμε την εποχή της επίσημης παραπληροφόρησης και της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών καρτέλ… Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον Δρ. Χάμερ ο καρκίνος δεν είναι καν ασθένεια, αλλά ένας βιολογικός μηχανισμός επιβίωσης του σώματος σε ισχυρά ψυχο-λογικά «σοκ»…


Φενάκη τα φάρμακα κατά του Καρκίνου;

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα.

Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.

Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.

Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.

Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα).

Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.

Θυμηθείτε! Τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).

Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα.

Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια απόβερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].

Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.

Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς);

Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:

α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,

β) βελτίωσαν την γενική υγεία,

γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,

δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,

ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.

Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς… Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες. Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.

Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.

Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι΄αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή κ΄αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.

Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες. Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, – σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε το εξωαποδώ – δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.

Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο. Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.

Κανόνας Νο1:

• Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.

• Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.

• Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.

• Τρώτε αγκινάρες (πικρές).

• Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής:

(1) κάσσια (quassia amara)

(2) γεντιανή

(3) άγρια αψιθιά.

(4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,

(5) Centantium pulchellum,

(6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε στα φαρμακεία).

7) φλούδα νερατζιού.

8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).

9) Ραδίκι.

10) κανέλα.

11) κόλιανδρος.

Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.

Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα)

http://www.fimes.gr/

Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 5:26 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Αυτές είναι οι 11 τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο. Λίστα









Οκτ 10, 2013


Ποιες οι 11 τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο;

Διαβάστε τι έδειξε με πρόσφατα στοιχεία η Διεθνής Eνωση Κατά του Καρκίνου.


Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για την αποτροπή αρκετών μορφών καρκίνου, καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Eνωσης Κατά του Καρκίνου, οι μισοί τύποι της επάρατης νόσου μπορούν να προληφθούν με το σωστό διαιτολόγιο.

Οι ειδικοί, συνιστούν τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο, ενώ γενικότερα μπορούν να βοηθήσουν στη συνολική «θωράκιση» του οργανισμού, αναφέρει το Εθνος.

Οι 11 έντεκα τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο:

Καφές: Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες του καφέ, είναι ευεργετικές στην καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς σύμφωνα με έρευνες όσοι κατανάλωναν τακτικά καφέ είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συνολικά καρκίνο σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι σημαντικός σύμμαχος για την υγεία, καθώς ειδικά το παρθένο ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί πως μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Σκόρδο: Το σκόρδο απενεργοποιεί την δράση των ελεύθερων ριζών και τροποποιεί την δράση των ενζύμων. Οι μελέτες δείχνουν, πως όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σκόρδου έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο.

Πράσινο Τσάι: Το πλούσιο σε κατεχίνες πράσινο τσάι, επιβραδύνει ή και αποτρέπει την επέκταση καρκινικών κυττάρων και προστατεύει από αρκετές μορφές της επάρατης νόσου.

Σπανάκι: Περιέχει νεοξανθίνη η οποία φαίνεται να συμβάλλει στην αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και στην αναστολή της παραγωγής τους, ενώ περιέχει και σε μεγάλη ποσότητα κεμπφερόλη η οποία μειώνει κατά 40% την πιθανότητα καρκίνου ωοθηκών και καρκίνου του εντέρου.

Οσπρια: Το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ βρίσκεται στα όσπρια και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο.

Κουνουπίδι: ΤΟ κουνουπίδι λειτουργεί ως ασπίδα στον καρκίνο του παχέος εντέρου και σύμφωνα μάλιστα με επιστημονικές έρευνες πρέπει να καταναλώνεται όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένο

Ψάρια: Τα -3 λιπαρά οξέα του ψαριού και άλλα συστατικά του, εμφανίζουν αντιπολλαπλασιαστική, αντιφλεγμονώδη και αντιαγγειογενετική δράση και έχουν αρκετές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ρόδι: Το ρόδι θεωρείται από τους ειδικούς ως το πιο ισχυρό φρούτο για την καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως τα εκχυλίσματα ροδιού εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον μαστό, τον προστάτη, το έντερο και τους πνεύμονες.

Αβοκάντο: Η περσίνη που περιέχει, εμφανίζει αποτελεσματική δράση στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού.


http://www.fimes.gr/
Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 4:57 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Αυτές είναι οι τέσσερις τροφές που προλαμβάνουν το εγκεφαλικό


Δεκ 23, 2013



Ποιες είναι οι τέσσερις τροφές που προλαμβάνουν το εγκεφαλικό; Πώς μπορούμε ναπρολάβουμε το εγκεφαλικό βάζοντας αυτές τις τέσσερις τροφές στην καθημερινοτητά μας;

Αν και η κληρονομική προδιάθεση επηρεάζει την εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων καιεγκεφαλικών, μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας αν τρώμε σωστά και ισορροπημένα. Μάθετε ποιες είναι οι τροφές που προτείνουν οι ειδικοί και γιατί.

1. Σοκολάτα


Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Neurology δείχνει ότι η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται άμεσα με το μειωμένο κίνδυνοεγκεφαλικού στους άνδρες.

2. Προϊόντα ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν στη μείωση του κινδύνου ισχαιμικού επεισοδίου στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA). O κίνδυνος για τις γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά προϊόντα ολικής άλεσης είναι μειωμένος κατά 30-40%.

3. Εσπεριδοειδή

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν τα εσπεριδοειδή επίσης μειώνουν τον κίνδυνοεγκεφαλικού στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 70.000 γυναίκες και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stroke. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα εσπεριδοειδή έχουν κατά 19% μειωμένες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό.

4. Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Οι ενήλικες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά για πολλά χρόνια έχουν κατά 12% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη D που περιέχουν τα γαλακτοκομικά ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση κι έτσι προστατεύει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

http://www.fimes.gr
Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 4:49 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε: Αναρτήσεις (Atom)

..

..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

  • ►  2024 (1)
    • ►  Μαΐου (1)
      • ►  Μαΐ 03 (1)
  • ►  2023 (9)
    • ►  Νοεμβρίου (1)
      • ►  Νοε 20 (1)
    • ►  Οκτωβρίου (2)
      • ►  Οκτ 07 (1)
      • ►  Οκτ 06 (1)
    • ►  Ιουλίου (2)
      • ►  Ιουλ 04 (2)
    • ►  Ιουνίου (3)
      • ►  Ιουν 12 (2)
      • ►  Ιουν 04 (1)
    • ►  Μαΐου (1)
      • ►  Μαΐ 04 (1)
  • ►  2022 (4)
    • ►  Δεκεμβρίου (1)
      • ►  Δεκ 13 (1)
    • ►  Νοεμβρίου (1)
      • ►  Νοε 15 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (2)
      • ►  Ιαν 25 (2)
  • ►  2021 (64)
    • ►  Ιουλίου (2)
      • ►  Ιουλ 30 (1)
      • ►  Ιουλ 09 (1)
    • ►  Ιουνίου (12)
      • ►  Ιουν 27 (1)
      • ►  Ιουν 23 (1)
      • ►  Ιουν 22 (1)
      • ►  Ιουν 11 (2)
      • ►  Ιουν 07 (3)
      • ►  Ιουν 06 (2)
      • ►  Ιουν 01 (2)
    • ►  Μαΐου (27)
      • ►  Μαΐ 28 (6)
      • ►  Μαΐ 27 (1)
      • ►  Μαΐ 26 (5)
      • ►  Μαΐ 24 (1)
      • ►  Μαΐ 19 (1)
      • ►  Μαΐ 18 (1)
      • ►  Μαΐ 17 (1)
      • ►  Μαΐ 11 (2)
      • ►  Μαΐ 10 (3)
      • ►  Μαΐ 09 (3)
      • ►  Μαΐ 01 (3)
    • ►  Απριλίου (6)
      • ►  Απρ 30 (4)
      • ►  Απρ 24 (1)
      • ►  Απρ 23 (1)
    • ►  Μαρτίου (16)
      • ►  Μαρ 30 (1)
      • ►  Μαρ 21 (2)
      • ►  Μαρ 19 (1)
      • ►  Μαρ 18 (3)
      • ►  Μαρ 16 (2)
      • ►  Μαρ 15 (1)
      • ►  Μαρ 13 (1)
      • ►  Μαρ 10 (1)
      • ►  Μαρ 07 (2)
      • ►  Μαρ 05 (1)
      • ►  Μαρ 04 (1)
    • ►  Φεβρουαρίου (1)
      • ►  Φεβ 11 (1)
  • ►  2020 (201)
    • ►  Δεκεμβρίου (11)
      • ►  Δεκ 14 (1)
      • ►  Δεκ 11 (1)
      • ►  Δεκ 09 (4)
      • ►  Δεκ 08 (1)
      • ►  Δεκ 07 (1)
      • ►  Δεκ 04 (2)
      • ►  Δεκ 03 (1)
    • ►  Νοεμβρίου (5)
      • ►  Νοε 23 (1)
      • ►  Νοε 21 (3)
      • ►  Νοε 09 (1)
    • ►  Οκτωβρίου (10)
      • ►  Οκτ 21 (1)
      • ►  Οκτ 18 (3)
      • ►  Οκτ 16 (1)
      • ►  Οκτ 14 (1)
      • ►  Οκτ 11 (3)
      • ►  Οκτ 01 (1)
    • ►  Σεπτεμβρίου (5)
      • ►  Σεπ 28 (1)
      • ►  Σεπ 25 (2)
      • ►  Σεπ 02 (2)
    • ►  Αυγούστου (8)
      • ►  Αυγ 29 (1)
      • ►  Αυγ 21 (1)
      • ►  Αυγ 10 (2)
      • ►  Αυγ 09 (2)
      • ►  Αυγ 08 (1)
      • ►  Αυγ 06 (1)
    • ►  Ιουλίου (1)
      • ►  Ιουλ 03 (1)
    • ►  Ιουνίου (4)
      • ►  Ιουν 29 (1)
      • ►  Ιουν 23 (1)
      • ►  Ιουν 17 (1)
      • ►  Ιουν 05 (1)
    • ►  Μαΐου (7)
      • ►  Μαΐ 28 (1)
      • ►  Μαΐ 27 (1)
      • ►  Μαΐ 10 (2)
      • ►  Μαΐ 05 (1)
      • ►  Μαΐ 02 (2)
    • ►  Απριλίου (18)
      • ►  Απρ 25 (1)
      • ►  Απρ 21 (1)
      • ►  Απρ 16 (2)
      • ►  Απρ 08 (1)
      • ►  Απρ 06 (1)
      • ►  Απρ 04 (6)
      • ►  Απρ 03 (6)
    • ►  Μαρτίου (30)
      • ►  Μαρ 31 (3)
      • ►  Μαρ 30 (2)
      • ►  Μαρ 29 (5)
      • ►  Μαρ 28 (1)
      • ►  Μαρ 27 (2)
      • ►  Μαρ 25 (2)
      • ►  Μαρ 21 (3)
      • ►  Μαρ 20 (2)
      • ►  Μαρ 19 (1)
      • ►  Μαρ 12 (2)
      • ►  Μαρ 07 (1)
      • ►  Μαρ 04 (1)
      • ►  Μαρ 03 (1)
      • ►  Μαρ 02 (3)
      • ►  Μαρ 01 (1)
    • ►  Φεβρουαρίου (59)
      • ►  Φεβ 28 (9)
      • ►  Φεβ 27 (7)
      • ►  Φεβ 26 (4)
      • ►  Φεβ 24 (6)
      • ►  Φεβ 23 (1)
      • ►  Φεβ 21 (1)
      • ►  Φεβ 20 (2)
      • ►  Φεβ 19 (1)
      • ►  Φεβ 17 (1)
      • ►  Φεβ 16 (7)
      • ►  Φεβ 15 (1)
      • ►  Φεβ 14 (1)
      • ►  Φεβ 12 (1)
      • ►  Φεβ 11 (1)
      • ►  Φεβ 10 (1)
      • ►  Φεβ 07 (1)
      • ►  Φεβ 06 (2)
      • ►  Φεβ 05 (1)
      • ►  Φεβ 03 (6)
      • ►  Φεβ 02 (2)
      • ►  Φεβ 01 (3)
    • ►  Ιανουαρίου (43)
      • ►  Ιαν 30 (1)
      • ►  Ιαν 29 (5)
      • ►  Ιαν 28 (2)
      • ►  Ιαν 24 (4)
      • ►  Ιαν 23 (5)
      • ►  Ιαν 22 (2)
      • ►  Ιαν 19 (2)
      • ►  Ιαν 18 (4)
      • ►  Ιαν 15 (2)
      • ►  Ιαν 09 (3)
      • ►  Ιαν 08 (2)
      • ►  Ιαν 07 (1)
      • ►  Ιαν 06 (1)
      • ►  Ιαν 04 (4)
      • ►  Ιαν 03 (1)
      • ►  Ιαν 02 (4)
  • ►  2019 (141)
    • ►  Δεκεμβρίου (56)
      • ►  Δεκ 31 (2)
      • ►  Δεκ 29 (3)
      • ►  Δεκ 26 (2)
      • ►  Δεκ 24 (4)
      • ►  Δεκ 23 (4)
      • ►  Δεκ 22 (1)
      • ►  Δεκ 19 (1)
      • ►  Δεκ 18 (1)
      • ►  Δεκ 15 (1)
      • ►  Δεκ 14 (1)
      • ►  Δεκ 13 (11)
      • ►  Δεκ 12 (4)
      • ►  Δεκ 11 (10)
      • ►  Δεκ 10 (4)
      • ►  Δεκ 08 (3)
      • ►  Δεκ 07 (2)
      • ►  Δεκ 03 (1)
      • ►  Δεκ 02 (1)
    • ►  Νοεμβρίου (45)
      • ►  Νοε 17 (1)
      • ►  Νοε 14 (5)
      • ►  Νοε 13 (4)
      • ►  Νοε 10 (17)
      • ►  Νοε 08 (2)
      • ►  Νοε 07 (1)
      • ►  Νοε 06 (1)
      • ►  Νοε 05 (14)
    • ►  Οκτωβρίου (10)
      • ►  Οκτ 28 (6)
      • ►  Οκτ 27 (2)
      • ►  Οκτ 15 (1)
      • ►  Οκτ 10 (1)
    • ►  Σεπτεμβρίου (2)
      • ►  Σεπ 20 (1)
      • ►  Σεπ 04 (1)
    • ►  Αυγούστου (28)
      • ►  Αυγ 27 (3)
      • ►  Αυγ 26 (1)
      • ►  Αυγ 22 (2)
      • ►  Αυγ 19 (1)
      • ►  Αυγ 17 (3)
      • ►  Αυγ 15 (12)
      • ►  Αυγ 12 (1)
      • ►  Αυγ 10 (2)
      • ►  Αυγ 09 (1)
      • ►  Αυγ 07 (2)
  • ►  2018 (131)
    • ►  Δεκεμβρίου (2)
      • ►  Δεκ 01 (2)
    • ►  Νοεμβρίου (8)
      • ►  Νοε 30 (1)
      • ►  Νοε 28 (1)
      • ►  Νοε 27 (4)
      • ►  Νοε 26 (1)
      • ►  Νοε 25 (1)
    • ►  Οκτωβρίου (17)
      • ►  Οκτ 29 (2)
      • ►  Οκτ 28 (1)
      • ►  Οκτ 27 (3)
      • ►  Οκτ 10 (1)
      • ►  Οκτ 08 (1)
      • ►  Οκτ 05 (3)
      • ►  Οκτ 04 (6)
    • ►  Σεπτεμβρίου (1)
      • ►  Σεπ 16 (1)
    • ►  Αυγούστου (23)
      • ►  Αυγ 28 (1)
      • ►  Αυγ 21 (2)
      • ►  Αυγ 19 (7)
      • ►  Αυγ 17 (1)
      • ►  Αυγ 13 (4)
      • ►  Αυγ 12 (1)
      • ►  Αυγ 09 (1)
      • ►  Αυγ 07 (3)
      • ►  Αυγ 02 (1)
      • ►  Αυγ 01 (2)
    • ►  Ιουλίου (6)
      • ►  Ιουλ 28 (1)
      • ►  Ιουλ 27 (3)
      • ►  Ιουλ 17 (1)
      • ►  Ιουλ 16 (1)
    • ►  Ιουνίου (16)
      • ►  Ιουν 12 (1)
      • ►  Ιουν 11 (1)
      • ►  Ιουν 09 (12)
      • ►  Ιουν 08 (2)
    • ►  Μαΐου (6)
      • ►  Μαΐ 15 (1)
      • ►  Μαΐ 02 (5)
    • ►  Απριλίου (23)
      • ►  Απρ 30 (1)
      • ►  Απρ 25 (2)
      • ►  Απρ 23 (9)
      • ►  Απρ 07 (6)
      • ►  Απρ 02 (5)
    • ►  Μαρτίου (27)
      • ►  Μαρ 29 (2)
      • ►  Μαρ 27 (6)
      • ►  Μαρ 19 (19)
    • ►  Φεβρουαρίου (1)
      • ►  Φεβ 02 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (1)
      • ►  Ιαν 07 (1)
  • ►  2017 (153)
    • ►  Δεκεμβρίου (11)
      • ►  Δεκ 28 (1)
      • ►  Δεκ 24 (1)
      • ►  Δεκ 23 (2)
      • ►  Δεκ 19 (1)
      • ►  Δεκ 17 (4)
      • ►  Δεκ 15 (1)
      • ►  Δεκ 05 (1)
    • ►  Νοεμβρίου (16)
      • ►  Νοε 24 (2)
      • ►  Νοε 23 (7)
      • ►  Νοε 09 (4)
      • ►  Νοε 04 (1)
      • ►  Νοε 03 (2)
    • ►  Οκτωβρίου (12)
      • ►  Οκτ 12 (2)
      • ►  Οκτ 11 (2)
      • ►  Οκτ 07 (1)
      • ►  Οκτ 05 (7)
    • ►  Σεπτεμβρίου (8)
      • ►  Σεπ 19 (4)
      • ►  Σεπ 18 (2)
      • ►  Σεπ 17 (1)
      • ►  Σεπ 15 (1)
    • ►  Αυγούστου (10)
      • ►  Αυγ 18 (8)
      • ►  Αυγ 17 (1)
      • ►  Αυγ 07 (1)
    • ►  Ιουλίου (6)
      • ►  Ιουλ 08 (1)
      • ►  Ιουλ 07 (3)
      • ►  Ιουλ 06 (2)
    • ►  Ιουνίου (12)
      • ►  Ιουν 29 (2)
      • ►  Ιουν 23 (3)
      • ►  Ιουν 22 (2)
      • ►  Ιουν 18 (4)
      • ►  Ιουν 09 (1)
    • ►  Μαΐου (27)
      • ►  Μαΐ 28 (1)
      • ►  Μαΐ 18 (1)
      • ►  Μαΐ 12 (3)
      • ►  Μαΐ 11 (4)
      • ►  Μαΐ 09 (1)
      • ►  Μαΐ 08 (13)
      • ►  Μαΐ 02 (4)
    • ►  Απριλίου (12)
      • ►  Απρ 30 (1)
      • ►  Απρ 29 (5)
      • ►  Απρ 20 (4)
      • ►  Απρ 09 (1)
      • ►  Απρ 05 (1)
    • ►  Μαρτίου (14)
      • ►  Μαρ 30 (1)
      • ►  Μαρ 17 (9)
      • ►  Μαρ 01 (4)
    • ►  Φεβρουαρίου (8)
      • ►  Φεβ 27 (2)
      • ►  Φεβ 26 (3)
      • ►  Φεβ 12 (2)
      • ►  Φεβ 05 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (17)
      • ►  Ιαν 24 (2)
      • ►  Ιαν 23 (1)
      • ►  Ιαν 22 (2)
      • ►  Ιαν 20 (1)
      • ►  Ιαν 13 (4)
      • ►  Ιαν 06 (2)
      • ►  Ιαν 01 (5)
  • ►  2016 (151)
    • ►  Δεκεμβρίου (9)
      • ►  Δεκ 20 (1)
      • ►  Δεκ 11 (4)
      • ►  Δεκ 09 (3)
      • ►  Δεκ 03 (1)
    • ►  Οκτωβρίου (18)
      • ►  Οκτ 09 (9)
      • ►  Οκτ 08 (2)
      • ►  Οκτ 06 (1)
      • ►  Οκτ 02 (6)
    • ►  Σεπτεμβρίου (32)
      • ►  Σεπ 24 (1)
      • ►  Σεπ 22 (1)
      • ►  Σεπ 21 (1)
      • ►  Σεπ 09 (2)
      • ►  Σεπ 08 (14)
      • ►  Σεπ 06 (4)
      • ►  Σεπ 05 (1)
      • ►  Σεπ 04 (4)
      • ►  Σεπ 03 (4)
    • ►  Αυγούστου (28)
      • ►  Αυγ 31 (1)
      • ►  Αυγ 28 (4)
      • ►  Αυγ 24 (1)
      • ►  Αυγ 23 (2)
      • ►  Αυγ 22 (5)
      • ►  Αυγ 21 (2)
      • ►  Αυγ 15 (2)
      • ►  Αυγ 14 (5)
      • ►  Αυγ 12 (5)
      • ►  Αυγ 10 (1)
    • ►  Ιουλίου (16)
      • ►  Ιουλ 24 (16)
    • ►  Ιουνίου (9)
      • ►  Ιουν 07 (1)
      • ►  Ιουν 06 (1)
      • ►  Ιουν 03 (4)
      • ►  Ιουν 02 (2)
      • ►  Ιουν 01 (1)
    • ►  Μαΐου (2)
      • ►  Μαΐ 31 (1)
      • ►  Μαΐ 19 (1)
    • ►  Απριλίου (1)
      • ►  Απρ 11 (1)
    • ►  Μαρτίου (17)
      • ►  Μαρ 26 (11)
      • ►  Μαρ 25 (4)
      • ►  Μαρ 21 (1)
      • ►  Μαρ 20 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (19)
      • ►  Ιαν 31 (1)
      • ►  Ιαν 25 (2)
      • ►  Ιαν 12 (2)
      • ►  Ιαν 04 (13)
      • ►  Ιαν 03 (1)
  • ▼  2015 (159)
    • ►  Δεκεμβρίου (13)
      • ►  Δεκ 30 (3)
      • ►  Δεκ 27 (4)
      • ►  Δεκ 22 (5)
      • ►  Δεκ 12 (1)
    • ▼  Νοεμβρίου (29)
      • ►  Νοε 22 (2)
      • ▼  Νοε 21 (4)
        • Πολυσπόρια – Της Εύης Βουτσινά
        • Η βασική αντικαρκινική ουσία είναι ελεύθερη στη φύ...
        • Αυτές είναι οι 11 τροφές που προστατεύουν από τον ...
        • Αυτές είναι οι τέσσερις τροφές που προλαμβάνουν το...
      • ►  Νοε 20 (3)
      • ►  Νοε 19 (3)
      • ►  Νοε 14 (1)
      • ►  Νοε 11 (1)
      • ►  Νοε 10 (5)
      • ►  Νοε 09 (6)
      • ►  Νοε 05 (4)
    • ►  Οκτωβρίου (87)
      • ►  Οκτ 31 (1)
      • ►  Οκτ 29 (6)
      • ►  Οκτ 28 (3)
      • ►  Οκτ 27 (5)
      • ►  Οκτ 26 (11)
      • ►  Οκτ 25 (1)
      • ►  Οκτ 24 (2)
      • ►  Οκτ 23 (2)
      • ►  Οκτ 22 (19)
      • ►  Οκτ 21 (26)
      • ►  Οκτ 20 (5)
      • ►  Οκτ 19 (3)
      • ►  Οκτ 16 (1)
      • ►  Οκτ 13 (2)
    • ►  Σεπτεμβρίου (30)
      • ►  Σεπ 29 (4)
      • ►  Σεπ 28 (2)
      • ►  Σεπ 23 (1)
      • ►  Σεπ 22 (3)
      • ►  Σεπ 21 (6)
      • ►  Σεπ 20 (9)
      • ►  Σεπ 15 (2)
      • ►  Σεπ 14 (1)
      • ►  Σεπ 09 (2)
  • ►  2013 (2)
    • ►  Οκτωβρίου (1)
      • ►  Οκτ 09 (1)
    • ►  Μαρτίου (1)
      • ►  Μαρ 07 (1)

..

..

..

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!!
Προβολή πλήρους προφίλ

Mαγειρική , η Ιαματική !

Mαγειρική ,  η Ιαματική   !

..

..
Θέμα Υδατογράφημα. Από το Blogger.