Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Μπορείτε να πάρετε δηλητηρίαση από τα τρόφιμα από το υπόλοιπο ρύζι - Δείτε πώς μπορείτε να το αποφύγετε


Βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε τα υπολείμματα σας σωστά, διαφορετικά μπορεί να αρρωστήσετε σοβαρά.
Από τον Andrea Beck


Μπορείτε να πάρετε δηλητηρίαση από τα τρόφιμα από το υπόλοιπο ρύζι - Δείτε πώς μπορείτε να το αποφύγετε
Μπορείτε να πάρετε δηλητηρίαση από το φαγητό από το υπόλοιπο ρύζι - Δείτε πώς μπορείτε να το αποφύγετε Βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε σωστά τα υπολείμματα σας, διαφορετικά μπορεί να αρρωστήσετε σοβαρά. Το άψητο ρύζι μπορεί να έχει σπόρια Bacilluscereus, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Αυτά τα σπόρια μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και όταν μαγειρεύεται το ρύζι. Εάν αφήσετε το ρύζι σας σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια και να πολλαπλασιαστούν. Τα βακτήρια μπορούν στη συνέχεια να παράγουν τοξίνες που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε. Στην πραγματικότητα, η ασθένεια Bacillus cereus ονομάζεται μερικές φορές «σύνδρομο τηγανητού ρυζιού». Ορίστε λοιπόν πώς να το αποφύγετε: Προσπαθήστε να βάζετε το υπόλοιπο ρύζι στο ψυγείο εντός ώρας, ώστε τα βακτήρια να μην έχουν πολλές πιθανότητες να αναπτυχθούν. Εάν έχετε μια μεγάλη κατσαρόλα ρυζιού, χωρίστε τα περισσεύματα σας σε μικρότερα δοχεία για να κρυώσετε για λίγο στο πάγκο σας και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.
Μοιραστείτε: Μπορείτε να πάρετε δηλητηρίαση από τα τρόφιμα από το υπόλοιπο ρύζι - Δείτε πώς μπορείτε να το αποφύγετε
×Απευθείας σύνδεσμος
Προετοιμασία γεύματος και φανατικοί φαγητό , λάβετε υπόψη σας - εάν δεν αποθηκεύετε σωστά το μαγειρεμένο ρύζι σας, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε τροφική δηλητηρίαση. Ίσως έχετε ακούσει πριν ότι η επαναθέρμανση του εναπομείναντος ρυζιού είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση και ορισμένοι προειδοποιούν να μην σώσουν τα υπολείμματά σας εάν φτιάξετε μια πλευρά ρυζιού για δείπνο ή παραγγείλετε τηγανητό ρύζι με τη λήψη σας. Όμως πραγματικά, ο κίνδυνος δεν προέρχεται από την επαναθέρμανση του ρυζιού σας, αλλά από την ακατάλληλη αποθήκευση του πριν πάει στο ψυγείο.


Το πρόβλημα είναι ότι το άψητο ρύζι μπορεί να έχει σπόρια Bacillus cereus , το οποίο είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Αυτά τα σπόρια μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και όταν μαγειρεύεται το ρύζι και αν αφήσετε το ρύζι σας σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια και να πολλαπλασιαστούν. Τα βακτήρια μπορεί στη συνέχεια να παράγουν τοξίνες που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε.

Εάν αυτές οι τοξίνες σχηματίζονται, δεν έχει σημασία πόσο ζεστό παίρνετε το ρύζι σας όταν το ξαναζεσταίνετε, αυτές οι τοξίνες θα παραμείνουν εκεί. Η ασθένεια Bacillus cereus , η οποία μερικές φορές ονομάζεται «σύνδρομο τηγανητού ρυζιού», μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσάρεστα συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο και διάρροια. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν μέσα σε λίγες ώρες μετά το φαγητό που έχετε απομείνει, αλλά ευτυχώς θα διαρκέσει μόνο για περίπου 24 ώρες.


Ωστόσο, το ρύζι δεν είναι το μόνο φαγητό στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ο Bacillus cereus ή άλλα βακτήρια. Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά τη διατήρηση όλων των τροφίμων εκτός της θερμοκρασίας «ζώνη κινδύνου» για να τα κρατήσει ασφαλή από βακτήρια. Αυτό σημαίνει ότι τα ζεστά τρόφιμα πρέπει να είναι 140 ° F ή πιο ζεστά, και τα κρύα τρόφιμα πρέπει να είναι 40 ° F ή πιο κρύα. Κάθε φορά που η θερμοκρασία των υπολειμμάτων σας βρίσκεται στο εύρος των 100 ° στη μέση, είναι πρωταρχικές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πετάξετε όλα τα υπολείμματά σας - απλώς προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο τα ψύχετε και τα αποθηκεύετε. Το USDA συνιστά γρήγορη ψύξη των υπολειμμάτων . Για τρόφιμα όπως η σούπα ή το ρύζι, όπου μπορεί να έχετε μια μεγάλη κατσαρόλα, χωρίστε τα υπολείμματά σας σε πολλά μικρότερα δοχεία (αντί για ένα μεγάλο δοχείο) για να κρυώσουν σύντομα στον πάγκο σας και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Σύμφωνα με το USDA, μπορείτε να τοποθετήσετε ζεστά τρόφιμα απευθείας στο ψυγείο ή να ψύξετε γρήγορα τα υπολείμματα σε ένα λουτρό πάγου πριν τα μεταφέρετε στο ψυγείο. Μην αφήνετε το φαγητό έξω από το ψυγείο για περισσότερο από δύο ώρες, και ιδανικά, προσπαθήστε να βάζετε το υπόλοιπο ρύζι στο ψυγείο μέσα σε μια ώρα, έτσι ώστε τα βακτήρια να μην έχουν πολλές πιθανότητες να αναπτυχθούν.



Συγκεκριμένα, να είστε προσεκτικοί με τη λήψη, γιατί δεν γνωρίζετε πάντα ακριβώς πόσο καιρό το φαγητό σας βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι το τηγανητό σας ρύζι, ή άλλο φαγητό σε πακέτο, είναι ασφαλές για φαγητό την επόμενη μέρα είναι να το πάρετε στο ψυγείο μόλις το φέρετε στο σπίτι. Διορθώστε το πιάτο σας, αλλά πριν το σκάψετε, μεταφέρετε τα υπολείμματα σε αεροστεγή δοχεία και πάρτε τα στο ψυγείο.

Πρέπει σίγουρα να είστε προσεκτικοί με το υπόλοιπο ρύζι επειδή μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση εάν δεν αποθηκευτεί σωστά, αλλά στην πραγματικότητα, τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε τροφή που δεν αποθηκεύεται σωστά και να σας κάνει να αρρωστήσετε. Έτσι, ενώ δεν χρειάζεται να πετάξετε τα υπολείμματά σας, βεβαιωθείτε ότι προσέχετε πόσο καιρό κάθονται σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζετε στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό.