Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Οι υπερτροφές του χειμώνα που σας προστατεύουν από τις ιώσεις! (εικόνες)

29/01/2020 16:00




Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα αλλά και της έξαρσης των ιώσεων.

Ο πιο απλός τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας έναντι των ιώσεων, είναι η κατάλληλη διατροφή, δηλαδή μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες 8 υπερτροφές του χειμώνα που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας.

Πηγή: WebMD



ΔΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπρόκολο: Μια μερίδα προσφέρει πάνω από την ημερήσια προτεινόμενη δόση βιταμίνης C, αλλά και βιταμίνες A, D, B6, K, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Παράλληλα, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.





Αβοκάντο: Δεν κάνει καλό μόνο στην καρδιά αλλά σε όλο το σώμα λόγω των συστατικών του, όπως οι οι φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα καλά λιπαρά του. Έρευνες έχουν δείξει ότι το αβοκάντο έχει αντικαρκινική δράση, αλλά και την ιδιότητα να ρίχνει τη χοληστερίνη και την πίεση.



Κινόα: Αποτελεί εξαιρετική πηγή αμινοξέων, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου.



Καρότα: Αποτελούν εξαιρετική πηγή βήτα-καροτένιου, που μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό και τον χειμώνα μας προστατεύει από ιούς και αναπνευστικά προβλήματα.



Σολομός: Η έλλειψη ηλιοφάνειας το χειμώνα είναι δυνατό να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Ο σολομός είναι από τις λίγες πηγές βιταμίνης D, με τα 120 γραμμάρια να αντιστοιχούν σε 10-15 λεπτά ηλιοθεραπείας!



Παντζάρι: Είναι πλούσια σε φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Μην πετάτε τα πράσινα φύλλα τους, καθώς είναι πηγές βιταμίνης C, βήτα-καροτενίου, ασβεστίου και σιδήρου.



Ρόδι: Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τανίνες με αντιοξειδωτική δράση, ενώ μας προσφέρουν επίσης φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Ε και Β6. Τα θρεπτικά συστατικά τους δρουν ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο τα καθιστά σημαντικά για ένα υγιές σώμα.



Μαύρη σοκολάτα: Είναι μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, σιδήρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου, στοιχείο απαραίτητο για δυνατό ανοσοποιητικό.

https://www.onmed.gr/diatrofi/story/381643/oi-ypertrofes-toy-xeimona-poy-sas-prostateyoyn-apo-tis-ioseis-eikones








Βίλια: Ένας παράδεισος λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα


Βίλια: Ένας παράδεισος λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα




Στις πλαγιές του μυθικού Κιθαιρώνα, εκεί όπου κατά την ελληνική μυθολογία εγκαταλείφθηκε ο Οιδίποδας, σε απόσταση μόλις 54 χλμ. δυτικά της Αθήνας, βρίσκεται ένας ορεινός οικισμός που συνδυάζει μοναδικά την γοητεία του βουνού με την αύρα της θάλασσας. Τα Ειδύλια, κατά κόσμον σήμερα Βίλια, είναι ένα χωριό με μακραίωνη ιστορία και υπέροχο φυσικό τοπίο που ικανοποιεί τον περιηγητή που θέλει να απολαύσει την βόλτα του στην εξοχή.




Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θηβών, ενώ η έκτασή της περιοχής απλώνεται μέχρι την Ψάθα και το Αλεποχώρι. Η ιστορία των Βιλίων είναι άμεσα συνδεδεμένη με το θρύλο της αρπαγής των κατοίκων του Παλαιοχωρίου από πειρατές οι οποίοι τους μετέφεραν και τους πούλησαν στην Ιταλία. Σήμερα από το Παλαιοχώρι σώζονται μόνο ερείπια και το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου. Όσοι κάτοικοι διασώθηκαν από την αρπαγή εγκατέλειψαν το Παλαιοχώρι και δημιούργησαν περίπου το 1230 μ.Χ. το σημερινό χωριό Βίλια. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας τα Βίλια ήταν το κέντρο της περιοχής του μεγάλου Δερβενίου (περιοχή της Μεγαρίδος) και έδρα του Τούρκου Πασά. Στην επανάσταση του 1821 οι Βιλιώτες ήταν οι πρώτοι που προσέφεραν τη βοήθειά τους στις πολιορκίες της Κορίνθου, των Θηβών, της Χαλκίδας, της Λιβαδειάς και της Ακρόπολης των Αθηνών.

Περιδιαβαίνοντας λοιπόν, μια περιοχή με τεράστια ιστορική σημασία, μπορείτε να επισκεφθείτε τον βυζαντινού ρυθμού ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χτισμένο το 1893 από τον Ερνέστο Τσίλερ, το ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία των Βιλίων αλλά και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Το καταπράσινο τοπίο με τα πεύκα και τα πλατάνια προσφέρει απλόχερα μια ανάσα ξεκούρασης τόσο για το μάτι όσο και έναν πνεύμονα καθαρού οξυγόνου μακριά από την γεμάτη αιθαλομίχλη ατμόσφαιρα της πολύβουης Αθήνας. Στα όρια του δήμου Βιλίων υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα, όπως το κάστρο των Αιγοσθένων, ωστόσο αξίζει να επισκεφθεί κανείς το χωριό για να θαυμάσει το επίνειό του, το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Πόρτο Γερμενό. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας αλλά και για τις οικογένειες που θέλουν να ανακαλύπτουν όμορφους τόπους και να περνούν δημιουργικά τα σαββατοκύριακά τους.




Κι επειδή η εξοχή μας «ανοίγει» πάντα την όρεξη θα πρέπει να ξέρετε ότι επισκεπτόμενοι τα Βίλια θα χορτάσετε φαγητό κυριολεκτικά με την ψυχή σας καθώς η περιοχή φημίζεται για το καλό της κρέας με εξειδίκευση τα παϊδάκια που σερβίρονται στις ταβέρνες. Ονομαστά εξάλλου είναι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής καθώς και τα περίφημα γλυκά του ταψιού.

Πώς να πάτε: Μετά τη διασταύρωση Βιλίων-Αιγοσθένων, ακολουθήστε το δρόμο για τα Βίλια.

https://www.infokids.gr/%CE%B2
Διαμονή στα ξενοδοχεία της περιοχής:

Αρίων. Ι. Σακελλαρίου 39 τηλ 22630 22253
Ειδύλλιον Πλαταιών 2 τηλ 22630 22262
Βερόρι Ι. Σακελλαρίου 69 τηλ 22630 22294

Ιδέες για Χειροποίητες Κατασκευές Που Θα Πάνε Το Σπίτι Σας Σε Άλλο Επίπε...

Μάρκος Σφέτσας - Το κάστρο της Αγίας Μαύρας, από το 1300 μέχρι σήμερα - ...

Έξυπνα έπιπλα που θα φέρουν το σπίτι σας στο επόμενο επίπεδο ▶3