Βασιλόπιτα κέικ με λευκό γλάσο
Για ταψί 26 εκ.
180 γρ. Flora Soft με βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ. γιαούρτι
½ ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
½ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
Για το γλάσσο
1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν, το κονιάκ, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα και το αναμειγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις, εναλλάξ με το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια σε ξεχωριστό μπολ μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε τη μαρέγκα στο αρχικό μίγμα σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί αλειμμένο με Flora Soft με βούτυρο, αλευρωμένο ελαφρά και τοποθετούμε σε τυχαίο σημείο το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει καθαρό είναι έτοιμη).
Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και μετά από λίγο την ξεφορμάρουμε σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και αρχίζουμε να προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό γλάσο, με το οποίο διακοσμούμε αμέσως τη βασιλόπιτα. Εάν θέλουμε δημιουργούμε διάφορα σχέδια πάνω από το γλάσο με χρωματιστή ζάχαρη ή καραμελωμένα φρούτα.