Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τερίνα αυγού και σολομού
Από την Irène Karsenty



Με την υποστήριξη της Leesten
Φτιαγμένη με πράσινα φασόλια, μπιζέλια, μαϊντανό με επίπεδη φύλλα, αυγά και σολομό, μεταξύ άλλων, αυτή η συνταγή terrine είναι ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα! Σερβίρεται με σπιτική μαγιονέζα και σφήνες λεμονιού, το terrine είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί.


Πρακτικές πληροφορίες
Αριθμός ατόμων 8
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 55 λεπτά
Εύκολος βαθμός δυσκολίας

Συστατικά
300 γραμμάρια φιλέτο χωρίς σολομό
150 g πράσινα φασόλια
150 g αρακά με κέλυφος
13 αυγά
1 κρεμμύδι
1 μάτσο μαϊντανό με επίπεδη φύλλα
3 κουταλιές της σούπας. κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
άλας
πιπέρι

1. Ξεφλουδίστε τα φασόλια, κόψτε τα. Μαγειρέψτε τα με τα μπιζέλια για 10 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό, στραγγίξτε. Κόψτε το σολομό σε κύβους.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στο 6ο (180 °) και λαδώστε μια αντικολλητική φόρμα κέικ. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι, λιώστε το σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι.

3. Σε ένα μπολ, βάλτε το κρεμμύδι, τα λαχανικά, το σολομό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 10 αυγά. Αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε απαλά.

4. Ρίξτε τα 2/3 του σκευάσματος στο καλούπι, σπάστε τα 3 εναπομείναντα αυγά στο ίδιο ύψος και καλύψτε με το υπόλοιπο του σκευάσματος. Ψήνουμε για 45 λεπτά.

5. Αδύνατο. Σερβίρετε κρύο με σφήνες λεμονιού.


Εκτός εποχής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή.

https://gr.pinterest.com/pin/691091505293034012/


https://www.cucinama.com/primavera-di-sapori/127-lasagnezafferano

https://www.cucinama.com/primavera-di-sapori/127-lasagnezafferano
ΠροηγούμενοςΕπόμενο

ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΑΦΡΑΝ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΟΥΤΙΕΝ



Συστατικά της συνταγής που προετοιμάστηκε για τον Διαγωνισμό Μαγειρικής με τον Zaffy

2 συσκευασίες βιολογικού σαφράν Zaffy

500 g αλεύρι 00 (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μείγμα αλεύρι χωρίς γλουτένη ή 250 αλεύρι 00 και 250 σιμιγδάλι, όπως συνηθίζετε)

4 αυγά για φρέσκα ζυμαρικά

1 αυγό

1 μάτσο σπαράγγια1/2 ποτήρι λευκό κρασί (για μένα Arneis)1 κρεμμύδιζωμό λαχανικών για γεύση

400 γρ. Λουκάνικο σουτιέν

500 ml γάλα

50 γραμμάρια βουτύρου

50 g αλεύρι

μοσχοκάρυδο

άλας

πιπέρι



Μέθοδος

Ας ετοιμάσουμε τα φρέσκα ζυμαρικά, έχω ετοιμάσει τρεις ζύμες για να δημιουργήσω μια φανταστική ζυμαρικά, αλλά μπορείτε να ετοιμάσετε μια ζύμη σαφράν.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σαφράν αναμειγνύοντας 300 γραμμάρια αλεύρι με 3 αυγά για ζυμαρικά και το σαφράν (διαλύουμε το σακουλάκι σαφράν σε λίγο ζεστό νερό).

Τα ζυμαρικά αυγών παρασκευάζονται αναμειγνύοντας 100 g αλεύρου με 1 αυγό για ζυμαρικά για να πάρουμε ένα λαμπερό κίτρινο και 100 g αλεύρι και 1 αυγό για να το αποκτήσουμε ανοιχτό κίτρινο.

Για όλες τις ζύμες προστίθεται νερό στη γεύση για να ληφθεί μια συμπαγής αλλά μαλακή ζύμη. Η ζύμη τυλίγεται σε μεμβράνη ή καλύπτεται και αφήνεται να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Ξεδιπλώστε τη ζύμη περνώντας τη μέσα από τη μηχανή ζυμαρικών στο προτελευταίο πάχος. Εάν θέλετε να πάρετε μια διακόσμηση λουλουδιών, μπορείτε να δημιουργήσετε λουλούδια με κόπτες μπισκότων με κίτρινο και ανοιχτό κίτρινο ζαχαροπλαστικής. τα λουλούδια τοποθετούνται στη ζαχαροπλαστική σαφράν και περνούν το πλάστη για να τα διορθώσουν. Στη συνέχεια, κόψτε τα ορθογώνια με έναν τροχό για να πάρετε την κορυφή του λαζάνια σας. Με τα άλλα ζαχαροπλαστικής ζαχαροπλαστικής δημιουργήστε τα ορθογώνια της ζύμης για τα διάφορα στρώματα.

Ας ετοιμάσουμε το σαφράν μπεσαμέλ

Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι στη βροχή, ανακατεύουμε καλά ώστε να μην σχηματίζουν κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το γάλα με το σαφράν. Προσθέτουμε το γάλα στην ρουξ που ετοίμασε προηγουμένως και αφήστε τη σάλτσα σαφράν να πυκνώσει για περίπου 5 λεπτά.



Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε σε κομμάτια και διατηρούμε μερικά ολόκληρα σημεία. Κόβουμε ένα κρεμμύδι και καφέ σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο. προσθέστε τα σπαράγγια, ανακατέψτε με λευκό κρασί, αλάτι και προσθέστε λίγο ζωμό λαχανικών για να μαγειρέψουν.

Αφαιρούμε το λουκάνικο από το περίβλημα και το ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να μαγειρέψει χωρίς να προσθέσουμε λίπος σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά (αν θέλετε μπορείτε επίσης να το αναμίξετε με λευκό κρασί. Άφησα το λουκάνικο σουτιέν φυσικό, όπου θα μπορούσα να επιλέξω συστατικά από την επικράτειά μου) , Πιεμόντε).

Τώρα μαγειρέψτε τα ορθογώνια σφολιάτας σε αλατισμένο νερό και τα βάζετε σε ένα πανί. Συγκεντρώνουμε τη λαζάνια μας. Εάν ετοιμάσουμε μερίδες όπως το δικό μου, ξεκινάμε με ένα στρώμα ζυμαρικών, απλώνουμε το μπεσαμέλ και τα σπαράγγια και το λουκάνικο στην κορυφή και συνεχίζουμε να δημιουργούμε 3/4 στρώματα με τον ίδιο τρόπο μέχρι την κορυφή που στην περίπτωσή μου θα είναι τα ανθισμένα ζυμαρικά (όλα τα συστατικά πρέπει να είναι ζεστά αν προετοιμάσετε μια ανοιχτή λαζάνια που δεν μπαίνει στο φούρνο). Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε το ίδιο, αλλά σε ένα τηγάνι και να το βάλετε στο φούρνο για καφέ για 10 λεπτά, τελειώνοντας το παρασκεύασμα με μπεσαμέλ και τριμμένη παρμεζάνα (ακόμη και μερικά κομμάτια λουκάνικου αν θέλετε). Σερβίρετε ζεστό.