Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τερίνα αυγού και σολομού
Από την Irène Karsenty



Με την υποστήριξη της Leesten
Φτιαγμένη με πράσινα φασόλια, μπιζέλια, μαϊντανό με επίπεδη φύλλα, αυγά και σολομό, μεταξύ άλλων, αυτή η συνταγή terrine είναι ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα! Σερβίρεται με σπιτική μαγιονέζα και σφήνες λεμονιού, το terrine είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί.


Πρακτικές πληροφορίες
Αριθμός ατόμων 8
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 55 λεπτά
Εύκολος βαθμός δυσκολίας

Συστατικά
300 γραμμάρια φιλέτο χωρίς σολομό
150 g πράσινα φασόλια
150 g αρακά με κέλυφος
13 αυγά
1 κρεμμύδι
1 μάτσο μαϊντανό με επίπεδη φύλλα
3 κουταλιές της σούπας. κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
άλας
πιπέρι

1. Ξεφλουδίστε τα φασόλια, κόψτε τα. Μαγειρέψτε τα με τα μπιζέλια για 10 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό, στραγγίξτε. Κόψτε το σολομό σε κύβους.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στο 6ο (180 °) και λαδώστε μια αντικολλητική φόρμα κέικ. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι, λιώστε το σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι.

3. Σε ένα μπολ, βάλτε το κρεμμύδι, τα λαχανικά, το σολομό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 10 αυγά. Αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε απαλά.

4. Ρίξτε τα 2/3 του σκευάσματος στο καλούπι, σπάστε τα 3 εναπομείναντα αυγά στο ίδιο ύψος και καλύψτε με το υπόλοιπο του σκευάσματος. Ψήνουμε για 45 λεπτά.

5. Αδύνατο. Σερβίρετε κρύο με σφήνες λεμονιού.


Εκτός εποχής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή.

https://gr.pinterest.com/pin/691091505293034012/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου