Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Φτιάξτε το Τέλειο Σνακ για το Γραφείο!







HIGHLIGHTS
Γεμίστε το σάντουιτς για το γραφείο με λαχανικά που έχουν έντονη γεύση, όπως η ρόκα, το μαρούλι τύπου romaine, το αβοκάντο, το κατσαρό λάχανο και οι πιπεριές.
Το τέλειο σάντουιτς για το γραφείο δεν χρειάζεται περισσότερες από δύο φέτες τυρί για να είναι νόστιμο.
Το ψωμί ολικής άλεσης είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και θα κρατάει τις λιγούρες μακριά.


5 βήματα σας χωρίζουν από το πιο χορταστικό και νόστιμο σνακ για το γραφείο! Μάθετε ποια είναι αυτά και βάλτε το τέλειο σάντουιτς στην... τσάντα σας!


Θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε τα περιττά κιλά; Η απάντηση είναι απλή και προφανής: προσέχοντας τι τρώτε! Και με αυτό, εννοούμε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε σε καθημερινή βάση. Θέλετε, επίσης, να μάθετε πιο είναι το καλύτερο σνακ για το γραφείο; Εκείνο το μυθικό σνακ που θα βάλει φρένο στις λιγούρες σας, θα σας γεμίσει ενέργεια και θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι... να στρωθείτε στο οικογενειακό τραπέζι για δείπνο; Η απάντηση δεν είναι άλλη από το (λατρεμένο) σάντουιτς. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς θα φτιάξετε το τέλειο σνακ για το γραφείο και, μάλιστα, με λιγότερες από 400 θερμίδες!


Ψωμί Προσπαθήστε να διατηρείτε το άμυλο που λαμβάνετε σε χαμηλά επίπεδα ανά γεύμα,κάπου κοντά στις 160 θερμίδες. Καλό, λοιπόν, θα ήταν αν επιλέξετε ψωμί ολικής άλεσης για το σάντουιτς που θα πάρετε μαζί σας στο γραφείο καθώς η κάθε φέτα του δεν ξεπερνά τις 80 θερμίδες. Παράλληλα, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών και θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεσαία μπαγκέτα.


Ψωμί και δίαιτα δεν πάνε μαζί; Κάνετε λάθος! Δείτε εδώ 5 ακόμα «κακές» τροφές που είναι καλές (και) στη δίαιτα!





Ολικής άλεσης, σίκαλης ή πολύσπορο; Όπως και να έχει το μαύρο ψωμί βάζει φρένο στην πείνα!


Λαχανικά Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού για εσάς και το μαρούλιτύπου iceberg. Μπορεί να σας αρέσει η δροσιά και η τραγανή υφή που δίνει στις σαλάτες σας και τα τοστ σας ωστόσο δεν διαθέτει έντονη γεύση. Για να απολαύσετε λοιπόν, το τέλειο σάντουιτς δεν έχετε παρά να το αντικαταστήσετε με λαχανικά που έχουν πιο έντονη γεύση, όπως η ρόκα, το μαρούλι τύπου romaine, το κατσαρό λάχανο, το αβοκάντο ή οι πιπεριές. Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, θα αποφύγετε τις περιττές θερμίδες με τις οποίες σας επιβαρύνουν οι διάφορες, απολαυστικές και πλούσιες σος (π.χ. μαγιονέζα, κέτσαπ) που βάζετε στο ψωμί σας προκειμένου να δώσετε περισσότερη γεύση στο φαγητό σας.


Η κέτσαπ μπορεί να μην έχει χώρο στο τέλειο σάντουιτς για το γραφείο, αλλά σίγουρα έχει στο σπίτι σας. Πατήστε εδώ για να μάθετε γιατί.





Πιο νόστιμο σάντουιτς σήμερα κιόλας: πολτοποιήστε λίγο βασιλικό ή αβοκάντο με πιπεριές και ψήστε στο γκριλ τα λαχανικά σας.


Αλλαντικά Εδώ θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τη μέθοδο των τριών-κι όχι δεν εννοούμε να το ρίξετε στις μαθηματικές πράξεις για να φτιάξετε το καθημερινό σνακ σας. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα: όσο και να το λατρεύουμε, το μπέικον διαθέτει πολλές θερμίδες (περίπου 30 ανά φέτα), οπότε καλό είναι να μην βάζετε παραπάνω από 3 φέτες στο σάντουιτς σας. Το ίδιο φυσικά ισχύει για όλα τα αγαπημένα σας αλλαντικά: από τη γαλοπούλα και το ζαμπόν μέχρι το λουκάνικο και το σαλάμι.


Τυρί Για να πείτε «τυρί» χωρίς ενοχές, θα χρειαστεί να αντιγράψετε τους Νορβηγούς. Για ποιο λόγο; Οι τελευταίοι ανακάλυψαν το ειδικό εξάρτημα που τεμαχίζει το τυρί σε φέτες. Ζητήστε λοιπόν από τον υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, να τεμαχίσει το τυρί σας σε λεπτές φέτες ώστε να περιέχουν λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον, μην το ρίξετε στην υπερβολή: κι εμείς αγαπήσαμε το τυρί αλλά είναι γεγονός ότι το τέλειο σάντουιτς δεν χρειάζεται περισσότερες από δύο φέτες για να είναι νόστιμο.





Όλα τα τυριά χωράνε... στο τέλειο σνακ για το γραφείο-φτάνει να αρκεστείτε σε μια λογική ποσότητα.


Καρυκεύματα Βάλτε πιπέρι... όχι στο στόμα, αλλά στο σάντουιτς που θα φτιάξετε για το γραφείο σας. Το υπέροχο αυτό μπαχαρικό -ειδικά αν είναι φρεσκοτριμμένο- θα δώσει ξεχωριστή γεύση και υπέροχη μυρωδιά στο σάντουιτς σας!


Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

http://spirossoulis.com