http://www.knorr.gr/sintages/detail/2
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) χοντρά μακαρόνια
- 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
- 150 ml Βιτάμ Culinesse
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
- 150 γρ. κασέρι πικάντικο, χοντροτριμμένο
- 150 γρ. μανούρι, χοντροτριμμένο
- 150 γρ. γλυκιά ξυνομυζήθρα, θρυμματισμένη
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ σκεύος, βράζουμε τα μακαρόνια με τη μερίδα του ζωμού. Στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με 1 κ.σ. καυτό Βιτάμ Culinesse.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμυδάκι και το μπέικον σε 1 κ.σ. καυτό Βιτάμ Culinesse. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ, σε αφράτο μείγμα.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και τα τυριά και τα περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.
- Αλείφουμε μια αντικολλητική, στρογγυλή φόρμα (26 εκ.) με λίγο Βιταμ Culinesse και ρίχνουμε το μείγμα των ζυμαρικών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄.
Tip:
Για πιο κρεμώδη υφή και πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με κρέμα γάλακτος και να προσθέσετε λίγο τριμμένο μετσοβόνε.