Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Μακαρόνια σε φόρμα με τυρί & μπέικον

http://www.knorr.gr/sintages/detail/2

0!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας25 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) χοντρά μακαρόνια
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 150 ml Βιτάμ Culinesse
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 150 γρ. κασέρι πικάντικο, χοντροτριμμένο
  • 150 γρ. μανούρι, χοντροτριμμένο
  • 150 γρ. γλυκιά ξυνομυζήθρα, θρυμματισμένη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ σκεύος, βράζουμε τα μακαρόνια με τη μερίδα του ζωμού. Στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με 1 κ.σ. καυτό Βιτάμ Culinesse.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμυδάκι και το μπέικον σε 1 κ.σ. καυτό Βιτάμ Culinesse. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ, σε αφράτο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και τα τυριά και τα περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.
  • Αλείφουμε μια αντικολλητική, στρογγυλή φόρμα (26 εκ.) με λίγο Βιταμ Culinesse και ρίχνουμε το μείγμα των ζυμαρικών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄.
  • Tip:

    Για πιο κρεμώδη υφή και πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με κρέμα γάλακτος και να προσθέσετε λίγο τριμμένο μετσοβόνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου