Στις τελευταίες μου αναρτήσεις δεν έχω προλογίσει τις συνταγές διότι ο ελεύθερος μου χρόνος είναι ανύπαρκτος. Για αυτή τη συνταγή θα κάνω την εξαίρεση διότι είμαι τόσο περήφανη και θέλω τόσο πολύ να τη δοκιμάσετε που οφείλω να κάνω την προσπάθεια μου. Τους τελευταίους μήνες διανύω μια πολύ δύσκολη και απαιτητική περίοδο. Θα σταθώ μόνο στο κομμάτι του θηλασμού, το οποίο με έχει κάνει να τρώω ασταμάτητα και να ζητάω απεγνωσμένα γλυκά. Ενοείται ότι έφαγα και τρώω και τιςσαβούρες του εμπορίου διότι ξαναλέω ο χρόνος είναι ανύπαρκτος αλλά ταυτόχρονα, με έχει οδηγήσει στο να δημιουργώ ολοένα και πιο νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Μια από αυτές είναι και η σημερινή.
Αν σας αρέσουν οι καριόκες τότε θα λατρέψετε την τουρτίτσα ή γλυκό ψυγείου που σας προτείνω. Απαιτεί ελάχιστα υλικά, γίνεται πολύ γρήγορα, είναι νηστίσιμη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη αλλά άκρως γευστική και εθιστική. Δε με πιστέυετε? Δοκιμάστε τη και αφήστε μου το μήνυμα σας!!!
Υλικά:
Για τη βάση
- 300 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 300 γρ καρύδια
- 1 γεμάτο κ.γ κανέλα (8 γρ)
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 400 γρ φουντούκια
- 250 γρ κουβερτούρα
- 3 κ.σ μέλι
- 250 ml γάλα καρύδας
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε βάζοντας τους χουρμάδες και τα φουντούκια να μουλιάσουν στο νερό. Στη συνέχεια ξεκινάμε να συγκεντρώσουμε τα υλικά και τα σκεύη που θα χρειαστούμε
2. Χτυπαμε τα καρύδια στο μπλέντερ για μέχρι να γίνουν σκόνη. Τοποθετούμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι
3. Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλoιφή. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι μας και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει
4. Τοποθετούμε το γάλα καρύδας με τη κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
5. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος καρύδας με την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το μέλι. Χτυπάμε, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται έξτρα γλυκαντικό και τοποθετούμε στο τσέρκι πάνω από τη βάση
6.Παγώνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν το κόψουμε
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τη δοκιμάσετε.
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές
Αναρτήθηκε από Evangelia Vlassopoulou στις 6:45 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinteresthttp://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/