Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Νηστίσιμη τούρτα καριόκα









Στις τελευταίες μου αναρτήσεις δεν έχω προλογίσει τις συνταγές διότι ο ελεύθερος μου χρόνος είναι ανύπαρκτος. Για αυτή τη συνταγή θα κάνω την εξαίρεση διότι είμαι τόσο περήφανη και θέλω τόσο πολύ να τη δοκιμάσετε που οφείλω να κάνω την προσπάθεια μου. Τους τελευταίους μήνες διανύω μια πολύ δύσκολη και απαιτητική περίοδο. Θα σταθώ μόνο στο κομμάτι του θηλασμού, το οποίο με έχει κάνει να τρώω ασταμάτητα και να ζητάω απεγνωσμένα γλυκά. Ενοείται ότι έφαγα και τρώω και τιςσαβούρες του εμπορίου διότι ξαναλέω ο χρόνος είναι ανύπαρκτος αλλά ταυτόχρονα, με έχει οδηγήσει στο να δημιουργώ ολοένα και πιο νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Μια από αυτές είναι και η σημερινή.

Αν σας αρέσουν οι καριόκες τότε θα λατρέψετε την τουρτίτσα ή γλυκό ψυγείου που σας προτείνω. Απαιτεί ελάχιστα υλικά, γίνεται πολύ γρήγορα, είναι νηστίσιμη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη αλλά άκρως γευστική και εθιστική. Δε με πιστέυετε? Δοκιμάστε τη και αφήστε μου το μήνυμα σας!!!

Υλικά:
Για τη βάση
- 300 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 300 γρ καρύδια
- 1 γεμάτο κ.γ κανέλα (8 γρ)

Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 400 γρ φουντούκια
- 250 γρ κουβερτούρα
- 3 κ.σ μέλι
- 250 ml γάλα καρύδας

Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε βάζοντας τους χουρμάδες και τα φουντούκια να μουλιάσουν στο νερό. Στη συνέχεια ξεκινάμε να συγκεντρώσουμε τα υλικά και τα σκεύη που θα χρειαστούμε
2. Χτυπαμε τα καρύδια στο μπλέντερ για μέχρι να γίνουν σκόνη. Τοποθετούμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι
3. Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλoιφή. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι μας και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει
4. Τοποθετούμε το γάλα καρύδας με τη κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
5. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος καρύδας με την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το μέλι. Χτυπάμε, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται έξτρα γλυκαντικό και τοποθετούμε στο τσέρκι πάνω από τη βάση
6.Παγώνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν το κόψουμε





Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τη δοκιμάσετε.
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές


Αναρτήθηκε από Evangelia Vlassopoulou στις 6:45 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinteresthttp://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/

Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο





Η πρωτότυπη συνταγή βρίσκεται εδώ

Υλικά:
Για τη βάση
- 320 γρ χουρμάδες (2 κούπες)
- 150 γρ ξερά δαμάσκηνα (1 κούπα)
- 120 γρ καρύδια (1 κούπα)
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη γέμιση
- 5 μέτρια μήλα (χρησιμοποίησα βιολογικά)
- 80 γρ χουρμάδες (1/2 κούπας)
- 1 κ.γ κανέλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ σπόρους chia
- χυμό από 1 πορτοκάλι

Για την επικάλυψη
- 70 γρ φουντούκια (1/2 κούπας)
- 40 ζάχαρη καρύδας (1/4 κούπας) ή καστανή
- 1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση:

Για τη βάση
1. Καθαρίζουμε τους χουρμάδες από τα κουκούτσια, ζυγίζουμε και τους κόβουμε στα 3. Το ίδιο κάνουμε και με τα δαμάσκηνα.

2. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή κολλώδης μάζα. Προτείνω να το κάνετε σε τρεις δόσεις

3. Τοποθετούμε τους λιωμένους χουρμάδες σε ένα βαθύ μπολ και συνεχίζουμε το ίδιο με τα ξερά δαμάσκηνα. Τα βάζουμε και αυτά στο μπολ μαζί με τους χουρμάδες

4. Περνάμε τα καρύδια από το μπλέντερ. Δε θέλουμε να γίνουν όλα σκόνη. Αφήνουμε και μερικά χρονδροσπασμένα. Τοποθετούμε και τα καρύδια στο μπολ

5. Στο μείγμα των χουρμάδων, δαμάσκηνων, καρυδιών ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στρώνουμε στο τσέρκι στο οποίο έχουμε προηγουμένως στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει

Για τη γέμιση
6. Καθαρίζουμε τους χουρμάδες από τα κουκούτσια, ζυγίζουμε και τους κόβουμε στα 3. Τους τοποθετούμεστο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή κολλώδης μάζα. Καθαρίζουμε τα 2 από τα 5 μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Στίβουμε το πορτοκάλι και το τοποθετούμε και αυτό στο μπλέντερ. Αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Ρίχουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους σπόρους chia. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη.

7. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε πάνω από τη βάση.

Για την επικάλυψη
8. Χτυπάμε τα φουντούκια στο γουδί ώστε να είναι χονδροσπασμένα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε από πάνω να πάει παντού. Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και σερβίρουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.








Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τη δοκιμάσετε.
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές