Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κέικ διαίτης ( με μήλο ) με λίγες θερμίδες - Γίνεται και νηστήσιμο

  • Μήλα μας  θεραπευτικά ::   καλώς τα !
  • ,καλώς μας ήρθατε ! 
  • αρχείο κ Σταύρακα -Κατερίνας .Λευκάδα 1960

  • Image result for φωτο  κεικ μηλου




Υλικά ...

250 γρ βούτυρο αγοράς ,. ή 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
5 αυγά - τα ασπράδια μαρέγκα ,για να μας αφρατέψει ,
1 ποτήρι. υποκατάστατο ζάχαρης ,( αν δεν το θέλουμε πολύ γλυκό βάζουμε πιο λίγη )
1 φακελάκι baking powder--- 1 κ.γ. σόδα , κανελογαρύφαλλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή βανίλια -
5 μήλα τριμμένα
μισό φλυτζάνι γιαούρτι 2% ,( μπορούμε να το αντικαταστήσουμε 
με γάλα ή λίγη πορτοκαλάδα )
μισό φλυτζάνι αμύγδαλα ασπισμένα και κοπανισμένα
αλεύρι , όσο πάρει για μείγμα, σφιχτό
Εκτέλεση :

Χτυπάμε το βούτυρο με το υποκατάστατο ζάχαρης μέχρι να αφρατέψει .
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, τα καθαρισμένα και τριμένα 
στον τρίφτη μήλα και τα καβουρδισμένα και ψιλοκομένα αμύγδαλα
το γιαούρτι, το baking , τη σόδα ( διαλυμένη στα υγρά μας ) ,
τα κανελογαρύφαλλα το Ξύσμα ή τη βανίλια -
Τέλος με τη σπάτουλα το αλεύρι και τη μαρέγκα ,ανακατεύοντας
μαλακά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά
προς το τέλος καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην μας πιάσει
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με Ζάχαρη άχνη , Καλή σας  επιτυχία !!!

  • Image result for φωτο  κεικ μηλουImage result for φωτο  κεικ μηλου
  • Αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με λάδι και το γιαούρτι με πορτοκαλάδα ,
  • έχουμε ένα Υγιεινό  νηστήσιμο Κέικ με λίγες θερμίδες 
  • για τα παιδιά , το γραφείο ,  την εκδρομή