Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μπισκοτένιες μπουκίτσες με φουντούκι και σοκολάτα ΙΟΝ






Υλικά

Για τα μπισκότο
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

250 γρ. Κουβερτούρα ΙΟΝ κλασική
35 φουντούκια ολόκληρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε δυνατά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αυγό χτυπώντας πια σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.

Παίρνετε 10γρ. από τη ζύμη, την ανοίγετε με το χέρι σας και φυλακίζετε μέσα ένα ολόκληρο φουντούκι. Έπειτα τη σμιλεύετε με το χέρι σας και της δίνετε μορφή μπαλίτσας. Συνεχίζετε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη και τα φουντούκια. Τοποθετείτε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 170º C για 15’. Τα μπισκότα σας είναι έτοιμα.


Σε ένα μπεν μαρί ρίχνετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη για να λιώσει. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα τα βουτάτε με τη βοήθεια ενός κουταλιού στο γλάσο σοκολάτας και τα βάζετε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Τα βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα για να παγώσει η σοκολάτα και σερβίρετε. Τον χειμώνα διατηρούνται και εκτός ψυγείου.

Ισορροπημένη γεύση,ΟΝ

http://www.icookgreek.com/


Πανεύκολα brownies με μόνο 3 υλικά










Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι μερέντα
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση


Αναμειγνύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνω σε αντικολλητικό ταψάκι το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°-290°C για 15-18 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει καλά και το κόβω σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια.


http://www.icookgreek.com

Τα διατροφικά λάθη που μας… απορροφούν την ενέργεια

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015.






Ακόμα και οι πιο προσεκτικοί από εμάς μπορούν να κάνουν λάθη. Άλλωστε, το να ακολουθούμε πιστά μια σωστή, υγιεινή διατροφή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Υπάρχουν όμως μερικά λαθάκια που κάνουμε και στραγγίζουν όλα τα αποθέματα ενέργειας από το σώμα μας. Ποια είναι αυτά, και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε;

Δεν τρώμε πρωινό
Μερικές φορές δεν προλαβαίνουμε. Άλλες, πάλι, μπορεί να έχουμε όσο χρόνο χρειαζόμαστε, απλά νιώθουμε πως δεν πεινάμε. Συνεπώς, κάποιος θα ρώταγε, γιατί να πάρουμε περισσότερες θερμίδες; Όταν όμως ξυπνάμε το πρωί, λογικά είμαστε νηστικοί από οκτώ μέχρι και έντεκα ώρες και αυτός είναι υπερβολικά πολύς χρόνος για να αφήσουμε το σώμα μας χωρίς καύσιμα. Το να μην τρώμε πρωινό είναι κακό, όχι μόνο για το σώμα, αλλά και για τον εγκέφαλο. Τα περισσότερα κύτταρα του σώματος μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια για περιπτώσεις ανάγκης, αλλά τα κύτταρα του εγκεφάλου χρειάζονται συνεχώς να τους παρέχουμε υδατάνθρακες για να λειτουργούν σωστά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να προσπαθούμε να μην παραλείπουμε κανένα από τα γεύματα της ημέρας. Χωρίς φαγητό, οι ορμόνες του στρες θα αρχίσουν να αυξάνονται, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε, αλλά εν τέλει αυτό μας κουράζει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, όσο πιο συχνά προσπερνούμε γεύματα, το σώμα μας αρχίζει να αποθηκεύει θερμίδες με την μορφή λίπους και ο μεταβολισμός μας γίνεται πιο αργός.

Τρώμε πολύ μεγάλες μερίδες
Ένα μεγάλο και πλούσιο γεύμα μπορεί να αναγκάσει το σώμα μας να χρησιμοποιήσει τεράστια αποθέματα ενέργειας για να καταφέρει να το χωνέψει. Το στομάχι μας γεμίζει με αίμα, στερώντας από το υπόλοιπο σώμα οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Μετά από το γεύμα μπορεί να νιώθουμε πως δεν μπορούμε να φάμε τίποτα για πολλές ώρες – το οποίο θα μας οδηγήσει στο να φάμε άλλο ένα υπερβολικά μεγάλο γεύμα αργότερα. Σύντομα, βρισκόμαστε κολλημένοι σε έναν φαύλο κύκλο υπερκατανάλωσης και… νηστείας, και τα κύτταρά μας θα είναι είτε γεμάτα περιττή ενέργεια, είτε εξαντλημένα. Αυτό έχει αποτέλεσμα να αισθανόμαστε συνέχεια κουρασμένοι. Για αυτό είναι σημαντικό να τρώμε μικρότερα, τακτικά γεύματα, ώστε να βοηθήσουμε το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί σωστά και με φυσιολογικούς ρυθμούς, όπως και τα επίπεδα ενέργειάς μας να μένουν σταθερά.

Τρώμε τα λάθος σνακ
Πρέπει να επιλέγουμε σνακ που να ανήκουν σε διαφορετικές διατροφικές κατηγορίες. Μπορεί να είναι πολύ βολικό να φάμε ένα μπισκότο, γλυκό ή αλμυρό, αλλά δεν θα μας προσφέρουν αυτό που ειλικρινά χρειαζόμαστε. Οι επεξεργασμένοι τους υδατάνθρακες διασπώνται σχεδόν αμέσως στο σώμα μας, προσφέροντας μια δυνατή αλλά πολύ σύντομη έκρηξη ενέργειας, που μας αφήνει ακόμα πιο κουρασμένους από πριν. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η ζάχαρη. Αντιθέτως, οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και τα λιπαρά (τα “καλά”, μονοακόρεστα λιπαρά) χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μεταβολιστούν και μας προστατεύουν από το να νιώθουμε υπερκινητικοί την μια στιγμή και διαλυμένοι την επόμενη. Οι ξηροί καρποί περιέχουν και τα τρία από αυτά τα θρεπτικά συστατικά και αποτελούν το τέλειο μίνι- γεύμα. Προσοχή, βέβαια, στις ποσότητες, καθώς είναι φορτωμένοι και με αρκετές θερμίδες. Επιπλέον, εξαιρετικές επιλογές είναι τα φρούτα και το γιαούρτι.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τον καφέ και τη ζάχαρη, πάντως. Κανένα από αυτά τα δύο δεν θα σας προσφέρει ενέργεια για αρκετή ώρα. Η καφεΐνη απλά ενεργοποιεί το νευρικό μας σύστημα, αλλά δεν περιέχει θερμίδες, οι οποίες είναι το καύσιμο που το σώμα μας απαιτεί για τη σωστή του λειτουργία. Και οι κενές θερμίδες της ζάχαρης θα μας προκαλέσουν την άσχημη έκρηξη ενέργειας που αναφέραμε πριν, οπότε επιλέγουμε τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες – δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.


Tags: διατροφή, υγείαhttp:

//www.icookgreek.com/