Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Ράψε το δικό σου «Chanel» με 150 ευρώ Η Βικτώρια μπορεί να σου ράψει ό,τι της ζητήσεις.





Μπορώ να φτιάξω οτιδήποτε μου ζητήσουν. Θέλω να προσφέρω στον κόσμο ραπτική. Από το στρίφωμα μέχρι το νυφικό. Μπορούν να μου φέρουν το φόρεμα της μητέρας τους να το ανανεώσω και να το μεταποιήσω. Θα το προσέξω και θα το κάνω όπως μου το ζητήσουν, έχει μία αξία αυτό το ρούχο και το σέβομαι. Όπως παλιά που υπήρχε μία μοδίστρα που εμπιστευόταν όλη η οικογένεια, αυτό θα ήθελα να προσφέρω, την πείρα μου τις γνώσεις. Σακάκι για τους άντρες, φορέματα για τις γυναίκες, παιδικά ρούχα τα πάντα.
28.06.2014

Το ατελιέ της Βικτώριας Χαραλαμπίδου βρίσκεται στο κέντρο, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στον πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού. Μπαίνοντας στο κτίριο θα παρατηρήσεις ένα φόρεμα στην είσοδο που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της. Η Βικτώρια είναι χρυσοχέρα και μπορεί να σου ράψει οτιδήποτε έχεις φανταστεί –κάνει από στρίφωμα μέχρι νυφικό. Αν θέλεις να ράψεις ένα ρούχο μοναδικό που δεν θα φοράει κανένας άλλος, πρέπει να την επισκεφτείς. Η Βικτώρια θέλει να αναβιώσει την τέχνη της μοδίστρας και να φτιάξει ρούχα ραμμένα ειδικά για τον καθένα. Και όλα αυτά με πολύ μικρό κόστος.

«Ανοίξαμε στις 8 Μαρτίου που κατά σύμπτωση ήταν και η μέρα της γυναίκας. Αυτή η μέρα είναι συμβολική για μένα γιατί πριν από τρία χρόνια στις 8 Μαρτίου πήρα την πρώτη μου παραγγελία για ρούχο. Τα μέτρα γι’ αυτή την παραγγελία τα πήρα στις τουαλέτες του Γρηγόρη στο Σύνταγμα. Η κοπέλα που μετρούσα μου ευχήθηκε να ανοίξω σύντομα ένα δικό μου ατελιέ», λέει η Βικτώρια.


















«Ήταν μεγάλος ο δρόμος μέχρι να φτάσω να ανοίξω αυτό το ατελιέ. Το πρώτο μου ξύλο το έφαγα πέντε χρονών γιατί έσπασα την ραπτομηχανή της μητέρας μου. Όταν έραψα το πρώτο μου ρούχο σε ραπτομηχανή ήμουν 10 χρονών. Στην πρώην σοβιετική ένωση, όπου μεγάλωσα, η μαμά μου έραβε ρούχα για τις φίλες τις και για τις γειτόνισσες. Και εκείνη την εποχή ήθελαν όλες κάτι ξεχωριστό για να φορέσουν. Βλέποντας την μητέρα μου, έμαθα κι εγώ. Τότε το επάγγελμα της μοδίστρας το θεωρούσαν κατώτερο και δεν ήθελαν οι δικοί μου να σπουδάσω κάτι τέτοιο. Αλλά πάντα έβλεπα ανοιχτή μηχανή, βελόνες, κλωστές και έτσι κάπως μπήκε μέσα μου η ραπτική. Σιγά-σιγά άρχισα να ράβω τα δικά μου ρούχα και να μαθαίνω από τα λάθη μου. Θυμάμαι είχα ράψει μία φούστα, καρό, χειμωνιάτικη και έφτιαξα τα κουμπιά από τα δεξιά ενώ έπρεπε να τα ράψω από τα αριστερά, γιατί είναι έτσι ο νόμος της ραπτικής. Έμαθα από μικρή να ράβω σωστά. Βέβαια δεν ήθελα να το σπουδάσω γιατί είχα επηρεαστεί από τις κοινωνικές συνθήκες, φανταζόμουν ότι θα γίνω γιατρός ή κάτι αντίστοιχο. Τότε ήταν που κατέρρευσε το σοβιετικό καθεστώς και επικρατούσε ένα χάος σε όλη τη χώρα. Φύγαμε από εκεί και ήρθαμε στην Ελλάδα με όλο το κύμα των παλιννοστούντων. Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν 19 χρονών δεν ήθελα καθόλου να γίνω μοδίστρα. Η μόνη μου επιλογη ήταν να πάω να καθαρίσω κάποιο σπίτι. Και τότε σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερα να γίνω μοδίστρα. Άρχισα να ασχολούμαι με τη ραπτική, δούλεψα σαν γαζώτρια σε διάφορα εργαστήρια. Δούλεψα σε ένα ατελιέ με παιδικά ρούχα και εκεί για μία πενταετία μάθαινα κάθε μέρα, ήταν πολύ καλό σχολείο. Έγινα και υπεύθυνη του ραφείου μετά από τρία χρόνια», λέει περήφανα η Βικτώρια.



















«Βασικά η κρίση ήταν κίνητρο, για να ξεκινήσω κάτι δικό μου. Μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ ποιο θα είναι το επόμενό μου βήμα επαγγελματικά. Σκεφτόμουνα ότι δεν ήθελα να χειροτερέψει η ζωή μου αλλά να καλυτερέψει. Τότε άρχισε να παίρνει στροφές το μυαλό μου και να σκέφτομαι τις ικανότητές μου και το πώς να τις εκμεταλλευτώ στο έπακρο. Ήταν δύσκολο να το πάρω απόφαση αλλά το ρίσκαρα και σήμερα έχω το ατελιέ. Την μόδα πάντα την παρακολουθούσα, αλλά δεν είμαι φαν των περιοδικών και δεν μου αρέσει η μαζοποίηση. Αν κάτι το φοράνε πολλοί άνθρωποι για μένα χάνεται η αξία του ρούχου, δεν μου αρέσει καθόλου. Από μικρή θυμάμαι τα υφάσματα και τα χρώματα. Μου αρέσει η τέχνη του ραψίματος. Δεν είμαι σχεδιάστρια είμαι μία πολύ καλή μοδίστρα. Θα πάρω ιδέες από τις τάσεις, θα προτείνω στους πελάτες, θα μου που κι αυτοί αυτό που θέλουν. Μπορώ να φτιάξω οτιδήποτε μου ζητήσουν. Από το στρίφωμα μέχρι το νυφικό. Μπορούν να μου φέρουν το φόρεμα της μητέρας τους να το ανανεώσω και να το μεταποιήσω. Θα το προσέξω και θα το κάνω όπως μου το ζητήσουν, έχει μία αξία αυτό το ρούχο και το σέβομαι. Όπως παλιά που υπήρχε μία μοδίστρα που εμπιστευόταν όλη η οικογένεια, αυτό θα ήθελα να προσφέρω, την πείρα μου τις γνώσεις. Σακάκι για τους άντρες, φορέματα για τις γυναίκες, παιδικά ρούχα τα πάντα. Και όλα αυτά σε συνεννόηση με τον πελάτη για να φτιάξει αυτό ακριβώς που θα θέλει. Προσφέρω στιλ με προσωπικότητα, ένα μοναδικό ρούχο ή όπως το έχει φανταστεί ο καθένας. Είναι ένα ατελιέ όπως παλιά, για ανθρώπους που εκτιμάνε την καλή ραπτική και θέλουν να φτιάξουν κάτι που θα τους ταιριάζει απόλυτα. Να είναι ακριβώς στα μέτρα τους, τα χρώματα τους, το ύφασμα που θέλουν. Ο κόσμος επιστρέφει σε αυτό το στιλ, γιατί έχει βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Θέλει να είναι κομμάτι της δημιουργίας του ρούχου τους. Θα έρθουν εδώ θα τους προσέξω θα τους πάρω τα μέτρα, θα συζητήσουμε και στο τέλος θα έχουν στα χέρια τους αυτό ακριβώς που είχαν φανταστεί.

Ένα κοντό, βραδινό φόρεμα κοστίζει γύρω στα 80 ευρώ συν το ύφασμα που αγοράζουν μόνοι τους οι πελάτες. Οι φούστες ξεκινάνε από 30, τα μπλουζάκια 20 – 35. Μπορούν να μου δείξουν ένα φόρεμα κάποιου σχεδιαστή και ράψω το ίδιο ακριβώς. Φαντάσου να σου ράψω ένα φόρεμα Chanel που κοστίζει 3000 ευρώ με 100, 150. Το στιλ θα είναι το ίδιο. Γιατί να μην ράψεις ένα little black dress και να είναι ακριβώς όπως το θέλεις;».




































Atelier Solo Victoria, Πλατεία Αγ. Ειρήνης 4, Αθήνα, τηλ. 210325 3793

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/grekamag

Follow us on instagram: http://instagram.com/grekamag


?









?

Κρητικοί ξενοδόχοι έκαναν τη διαφορά και οι τουρίστες κάνουν ουρά: Αναπαλαίωσαν σπιτάκια 300 ετών και δεν έβαλαν ρεύμα [εικόνες]

ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Φωτογραφία: asprospotamos.gr
TRAVEL
31|05|2016 23:50

-A+A


Ξενοδόχοι στην Κρήτη υλοποίησαν μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα και προσφέρουν μια εναλλακτική πρόταση διακοπών. Για πλήρη χαλάρωση και διαφυγή από την καθημερινότητα.

Πιστεύοντας ότι η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα και όχι στην υπερβολή και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, οι ιδιοκτήτες ενός συγκροτήματος ενοικιαζόμενων κατοικιών στη νοτιοανατολική Κρήτη αναστήλωσαν έναν οικισμό, μετατρέποντάς τον στον απόλυτα οικολογικό προορισμό της συγκεκριμένης περιοχής.

Λασίθι: Αυτά τα σπιτάκια ήταν στάνες

Ο Ασπρος Ποταμός ήταν αρχικά ένας μεγάλος οικισμός μέσα στο Φαράγγι των Πεύκων, στο Λασίθι, τον οποίο πριν από εκατοντάδες χρόνια οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν. Τα σπιτάκια χρησιμοποιήθηκαν αργότερα σαν μετόχι όπου οι προηγούμενοι κάτοικοι κατέβαζαν τα ζώα τους για να προστατευτούν από το κρύο τον χειμώνα.







Οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος αναστήλωσαν τον εγκαταλελειμμένο οικισμό, που αποτελούνταν από σπίτια χτισμένα με πέτρες και χώμα, διατηρώντας αναλλοίωτο τον αρχικό του χαρακτήρα.

Πετρόχτιστα κρεβάτια, βράχοι που ξεπροβάλλουν από παντού μέσα στα σπιτάκια, οροφές με δοκάρια, καλάμια και χώμα για μόνωση, συνθέτουν το σκηνικό που μοιάζει πραγματικά βγαλμένο από άλλη εποχή. Τα σπιτάκια είναι ουσιαστικά χτισμένα το ένα πάνω στο άλλο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις η οροφή του ενός είναι και... βεράντα του άλλου. Ενα λιθόστρωτο μονοπάτι γεμάτο κληματαριές, ελιές και λουλούδια ενώνει μεταξύ τους τα 10 σπιτάκια, δίνοντας την αίσθηση στους επισκέπτες ότι μένουν σε ένα παραδοσιακό χωριό της νοτιοανατολικής Κρήτης.

Και το εσωτερικό, όμως, των σπιτιών, έχει δημιουργεί με σεβασμό στην παράδοση: Η διακόσμησή τους στηρίζεται σε σοφράδες, παλιές κασέλες, πινακωτές, παλιά υφαντά και μπακίρια.





Λάμπες παραφίνης και κεριά

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τον χώρο υποδοχής, ηλεκτρικό δεν υπάρχει σε κανένα από τα σπιτάκια. Ο κύριος φωτισμός των σπιτιών γίνεται με λάμπες παραφίνης και κεριά, ενώ δεν υπάρχουν πρίζες. Οι χοντροί πετρόχτιστοι τοίχοι λύνουν το θέμα της θέρμανσης και της δροσιάς τον χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα, αφού και στις δύο εποχές λόγω του πάχους τους η θερμοκρασία διατηρείται σε ιδανικά επίπεδα.






Εχει ηλεκτρικό με φωτοβολταϊκά

Οσον αφορά το ενεργειακό η γενικότερη λειτουργία του ξενώνα στηρίζεται αποκλειστικά σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Το φωτοβολταϊκό σύστημα που είναι εγκαταστημένο εκεί, μάλιστα, έχει κερδίσει το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο για την Ελλάδα και χάρη σε αυτό το σύστημα λειτουργούν τα φώτα του κήπου, τα φώτα για διάβασμα πάνω από τα διπλά κρεβάτια, το φως στα μπάνια, και τα ψυγεία στις κουζίνες των σπιτιών. Στο χώρο υποδοχής μπορούν οι επισκέπτες να φορτίζουν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, ενώ εκεί υπάρχει και μια βιβλιοθήκη αλλά και ίντερνετ.

Ο οικισμός βρίσκεται φωλιασμένος σε ένα καταπράσινο φαράγγι και απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από τον Μακρύ Γιαλό.















Φωτογραφίες: asprospotamos.gr


Diy κάθετοι κήποι από ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών Posted on 02/2013 by Colorman






Η έλλειψη χώρου είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να έχει κάποιος έναν κήπο. Με λίγη όμως φαντασία και ικανότητα μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα δικά μας φυτά ακόμη και αν δεν υπάρχει χώρος. Δεν παίρνει πολύ για να ξεκινήσει ένα μικρός κήπος στο σπίτι. Μια καλή ιδέα είναι η ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών για να δημιουργήσετε ένα κάθετο κήπο. Οι κάθετοι κήποι χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο, λόγω του περιορισμένου χώρου και η έλλειψη άμεσης πρόσβασης στο ισόγειο κυρίως στις πολυκατοικίες, ως εκ τούτου, αυτή η εναλλακτική λύση είναι πολύ αποτελεσματική για σας προσκαλούμε να δείτε κάποιες ιδέες για το πώς να φτιάξετε το δικό σας σπίτι κάθετο κήπο με ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών.




Images via: Pinterest

http://www.texnotropieskaidiakosmisi.com/