Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σπιτικά Raffaello.





Νόστιμη και εύκολη συνταγή.

Γίνονται πολύ γρήγορα, μόλις παγώσουν διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Εγώ τα κάνω το απόγευμα και όλο το βράδυ μένουν στο ψυγείο και

έτσι την επόμενη μέρα είναι έτοιμα.











Τι χρειαζόμαστε:

150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. άχνη
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
300 γραμ. ινδοκάρυδο
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 σταγόνες ρούμι

Για την Γέμιση
καθαρισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα

Για την Επικάλυψη
ινδοκάρυδο

Πώς το κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπέν μαρί τη λευκή κουβερτούρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη για λίγο, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη λευκή κουβερτούρα, το χυμό απο το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το ρούμι και τέλος το ινδοκάρυδο. Τα ανακατέυουμε με το χέρι μας ή με μία κουτάλα, μέχρι το ινδοκάρυδο να πάει όλο στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο.
Παίρνουμε το μείγμα μας απο το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλίτσες στρογγυλές, τοποθετόντας μέσα τους ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο.
Πασπαλίζουμε τα Raffaello με ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ ή τάπερ, ότι έχουμε.
Αφήνουμε τα Raffaello μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 7 ώρες.
Τα Raffaello μπορούμε να τα συντηρήσουμε σε σακουλάκια μέσα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματιού.Καλή Επιτυχία


https://www.sintagespareas.gr

Φωλιά παρμεζάνας






Τι χρειαζόμαστε:

250γρ τριμμένη παρμεζάνα

Πώς το κάνουμε:



1) Α' τρόπος: στο φούρνο. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψάκι. 
Βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε σχήμα κυκλικό.



2) Φροντίστε να μην υπάρχουν κενά στον κύκλο που θα φτιάξετε.



3) Βάλτε το ταψάκι στο φούρνο και αφήστε για λίγη ώρα, μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα.



4) Αφήστε τη λίγη ώρα στο ταψάκι να κρυώσει ελαφρώς.
 Μετά πάρτε τη λαδόκολλα και μεταφέρτε την λιωμένη παρμεζάνα σε αναποδογυρισμένο μπολ.



5) Διαλέξτε μπολ ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να δώσετε στη φωλιά. 
Αφήστε τη πάνω στο μπολ μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.



6) Β' τρόπος: στο τηγάνι. Βάλτε την τριμμένη παρμεζάνα σε τηγανάκι με 
τη διάμετρο που επιθυμείτε



7) Βάλτε στο μάτι το τηγανάκι μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα.




8) Αφήστε μέχρι να κρυώσει λιγάκι. Βγάλτε την παρμεζάνα από το τηγάνι με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και τοποθετήστε πάνω στο αναποδογυρισμένο μπολ. Αφήστε να κρυώσει εκεί και να σφίξει.



9) Όταν κρυώσει η φωλιά, βάλτε τη σε πιάτο και τοποθετήστε μέσα τη σαλάτα σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Υπάρχει και τρίτος τρόπος. Βάλτε την παρμεζάνα σε λαδόκολλα όπως στον πρώτο τρόπο και μετά βάλτε σε φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να λιώσει.

Μπορείτε να φτιάξετε μικρότερους κύκλους παρμεζάνας και να κάνετε έτσι ατομικές φωλιές

.https://www.sintagespareas.gr

Τρουφάκια με Καρότο , αμύγδαλο , Ινδική Καρύδα , Ιδανικά όχι μόνο για τη Σαρακοστή





ΥΛΙΚΑ

1 κιλό  καρότα
1/ 2  κιλό  Ινδική καρύδα  ( λίγη για τη γέμιση ,την υπόλοιπη για γαρνίρισμα  )
1 / 2 κιλό  ζάχαρη , ξύσμα λεμονιού ,
ψιλικομμένο αμύγδαλο
2 βανίλιες , λικέρ της προτίμησής σας
  Για τη διακόσμηση :
κουβερτούρα  , αμύγδαλα φιλέ , ή ότι άλλο σας αρέσει . 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα καρότα  σε  νερό ,  να μαλακώσουν
Οταν κρυώσουν  τα  στίβουμε  να φύγει το πολύ νερό  και τα  βάζουμε στο μπλέντερ ( ελαφρώς )
Σε  λεκανίτσα , βάζουμε όλα τα υλικά , Ινδική καρύδα  ( λίγη για τη γέμιση ,την υπόλοιπη για γαρνίρισμα  ) ,  ζάχαρη , ψιλοτριμμένο  αμύγδαλο ή   καρύδι ) ξύσμα λεμονιού , βανίλιες και βουτώντας τα χέρια μας στο λικέρ ,  τα πλάθουμε σε  μέγεθος καρυδιού ,  σε σχήμα στρογγιλό  ή κώνους .
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολα  στην κατάψυξη να παγώσουν  . .
Τα στολίζουμε ή με το υπόλοιπο   ινδοκάρυδο . ή με   κουβερτούρα ,ή  τρούφα,ή με αμύγδαλο φιλέ
Τα  βαζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και  τα τοποθετουμε σε διακοσμητικές  θηκες ,για το σερβίρισμα .
Τα διατηρούμε στο ψυγείο , γιατι ξεπαγώνουν ευκολα .
Αντί καρότου μια φίλη κρατά στην κατάψυξη  όμορφες φλούδες μανταρινιού και τις λυώνει στο μίξερ ,πλάθωντας με τα ίδια υλικά .

( εγώ  τα   γαρνίρω  και με γλάσσο Βανίλιας -υποβρύχιου - .
Βάζω τη βανίλια ή τη μαστίχα  σε μπώλ με λίγο άρωμα βανίλιας και ελάχιστο νερό  ή στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί ,προσπαθώντας   να πετύχω ένα γλάσσο μαλακό και πηχτό συνάμα .)

Καλή σας επιτυχία .

Τι είναι το τυρί


Τι είναι το τυρί
Το τυρί ή ο τυρός στην Αρχαία διάλεκτο, μπορεί να προέρχεται από το ρήμα "τορέω", που σημαίνει διατρυπώ, τρυπώ και επομένως μπορεί να αναφέρεται στις τρύπες του προϊόντος. Ίσως όμως και να προέρχεται από το ρήμα τορεύω, που σημαίνει καλουπώνω επειδή μερικά τυριά απαιτούν καλούπια. Η λέξη πάντως φαίνεται να είναι ινδοευρωπαϊκή.
Ο Όμηρος αναφέρεται στο τυρί στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια και μάλιστα στον "αίγιον τυρόν", δηλαδή το κατσικίσιο τυρί. Όμως εκτός της ετυμολογίας, ας δούμε  και επί της ουσίας τι είναι το τυρί. "Τυρί είναι το προϊόν που προέρχεται από τη συγκέντρωση με κάποια μέθοδο των στερεών του γάλακτος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να διατηρηθεί μέσα στο χρόνο χωρίς να χάσει κανένα από τα θρεπτικά του συστατικά."

Είναι γεγονός ότι το γάλα αποτελεί την πρώτη τροφή των νεογνών, των θηλαστικών, τροφή ισορροπημένη, νόστιμη, θρεπτική. Έχει πρωτεΐνες, λίπος, νερό, βιταμίνες (τις λεγόμενες λιποδιαλυτές Α,Β, Ε, D), ιχνοστοιχεία, σάκχαρα και αλάτι. Ότι δηλαδή χρειάζεται ένας οργανισμός για να τραφεί και να κατακτήσει τη ζωή. Ένα ελάττωμα έχει μόνον, η ζωή του είναι πολύ μικρή. Ακόμη και με τις πιο άριστες συνθήκες συντήρησης η ζωή του είναι μόλις λίγων ημερών.

Γι΄αυτό το λόγο ο άνθρωπος επινόησε διάφορες μεθόδους και του έδωσε δομή. Το συμπύκνωσε, το ζύμωσε και το έκανε τυρί, γιαούρτι, βούτυρο, ξινόγαλο. Μ’ αυτόν τον τρόπο διατηρείται καλύτερα μέσα στον χρόνο, νοστιμεύει, γίνεται πιο εύπεπτο και μεταφέρεται ευκολότερα.

http://www.gourmed.gr/

Αυτές Eίναι οι 6 Πιο Επικίνδυνες Τοξίνες στις Επεξεργασμένες Τροφές


Να είστε προσεκτικοί με κάθε τι που τρώτε. Είναι πιθανό να επιβαρύνετε καθημερινά τον οργανισμό σας με ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία σας. Πρόκειται κυρίως για ουσίες που υπάρχουν στις συσκευασίες των επεξεργασμένων τροφών.

Σε καμία περίπτωση μια κονσέρβα, ή ένα κουτί δημητριακά δεν ενέχει κάποιον άμεσο κίνδυνο για την υγεία σας. Αλλά επειδή η σύγχρονη διατροφή μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από επεξεργασμένες τροφές, είναι αυτή η αυξημένη κατανάλωση τέτοιων ουσιών που λειτουργεί συσσωρευτικά και μπορεί να σας δημιουργήσει διάφορα προβλήματα.

Δείτε εκείνες τις τοξίνες σε επεξεργασμένες τροφές, που θεωρούνται πιο επικίνδυνες για την υγεία σας.

Υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού

Βρίσκεται σε διάφορα γλυκά, όπως αναψυκτικά και επιδόρπια. Χρησιμοποιείται, επίσης, κατά κόρον σε προϊόντα fast food. Οι πιθανές επιδράσεις του σιροπιού καλαμποκιού είναι η παχυσαρκία, η αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη, η αύξηση του κοιλιακού λίπους και οι καρδιακές παθήσεις.

Trans-λιπαρά οξέα

Ονομάζονται και υδρογονωμένα ή μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά. Βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα μπισκότα και τα κατεψυγμένα τρόφιμα. Οι πιθανές επιπτώσεις των trans λιπαρών είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Τεχνητές ουσίες για ενίσχυση της γεύσης

Υπάρχουν σε όλα τα γλυκά, τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τα μπισκότα και τα έτοιμα φαγητά. Οι ουσίες αυτές είναι αρκετά επιβλαβείς για την υγεία σας. Υπάρχουν περισσότερα από 100 πρόσθετα και διάφορα χημικά μέσα σε αυτή την ομάδα ουσιών που έχουν ως στόχο να “ενισχύσουν τη γεύση της τροφής”. Οι πιθανές επιπτώσεις αυτών των τεχνητών αρωμάτων και ουσιών είναι οι αλλεργίες και ορισμένες αντιδράσεις στην συμπεριφορά του ατόμου, όπως η υπερκινητικότητα.

Όξινο γλουταμινικό νάτριο

Επίσης γνωστό και ως MSG (Mono-Sodium Glutamate), βρίσκεται σε πολλά αλμυρά τρόφιμα, όπως οι τηγανητές πατάτες και το ψωμί, επειδή είναι αυτό που χρησιμοποιείται αντί του κοινού αλατιού (χλωριούχο νάτριο). Οι πιθανές επιπτώσεις από το όξινο γλουταμινικό νάτριο είναι:

-Πόνος στο στήθος
-Ταχυπαλμία
-Πονοκέφαλος
-Υπερδιέγερση της γεύσης (η οποία προκαλεί μια αίσθηση ότι θέλετε να φάτε περισσότερο)
-Τάση να βάζετε τελικά περισσότερο αλάτι στο φαγητό σας

Τεχνητές χρωστικές ουσίες

Μαζί με τους ενισχυτές γεύσεις, υπάρχουν και χρωστικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως καραμέλες, μπισκότα και γλυκά. Οι πιθανές επιπτώσεις από τις τεχνητές χρωστικές ουσίες είναι οι αλλεργίες, η ρινική συμφόρηση, η υπερκινητικότητα (ειδικά στα παιδιά) και οι σοβαρές ψυχικές ασθένειες στα βρέφη, όπως η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD).

Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Διαφορετικά είδη μπορούν να βρεθούν σε αυτή την ομάδα:

-Ασπαρτάμη
-Σουκραλόζη
-Ακεσουλφάμη καλίου
-Σακχαρίνη

Φώτο Ρεπορτάζ Ρεπόρτερ Nionios

Αναρτήθηκε από www.lefkaslive.blogspot.com στις 10:19 π.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Ετικέτες Νέα, Ρεπορτάζ, Υγείας

Μεσογειακή Διατροφή και Αντιγήρανση


Μεσογειακή Διατροφή και Αντιγήρανση
Ακολουθούμε την Μεσογειακή διατροφή για να έχουμε καλή υγεία και δέρμα που λάμπει όπως η Μαρία Κάλλας που ήταν λάτρης της Μεσογείου και της διατροφής της.
Έτσι λοιπόν καλό είναι να τρώμε  λιπαρά σπανίως και σε ειδικές περιστάσεις όπως σε αυτή την φωτογρταφία η Diva της Ελλάδας, Μαρία Κάλλας, με την Ιταλίδα Giulietta Simionato και την Graziella Sciutti.

Η πλούσια σε πολυακόρεστα Μεσογειακή Διατροφή, βρήκε επιτέλους τη θέση της στη διεθνή κουζίνα.  Το ελαιόλαδο, που αποτελεί τη βάση της, είναι πλέον γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στις καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά και για την αντιοξειδωτική του δράση γενικότερα στον οργανισμό.
Σήμερα θα ήθελα να σταθώ για λίγο στον τρόπο που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο κατά το μαγείρεμα.
Για να διατηρεί όλες του τις ιδιότητες θα πρέπει να καταναλώνεται ωμό, ενώ όταν μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο να το ζεσταίνουμε σε θερμοκρασίες άνω των 180 ο C. Δεν ενδείκνυται λοιπόν για τηγάνισμα και σωτάρισμα.

Το Λάδι
Η συμβουλή είναι να προστίθεται προς το τέλος μαγειρέματος και η θερμοκρασία να είναι πάντα χαμηλή.  Μετά τους 180 C διασπάται και όχι μόνο χάνει όλες του τις ιδιότητες αλλά και μετατρέπεται σε αρωματικούς πολυκλινικούς υδρογονάνθρακες, ουσίες ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον οργανισμό. Η μεσογειακή διατροφή επίσης περιλαμβάνει πολλά λαχανικά, όσπρια και φρούτα.  Όλες τις εποχές μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι μας ωμές ή βραστές σαλάτες, πηγές μεταλλικών αλάτων, βιταμινών καθώς και φλαβονών, ουσίες εντελώς απαραίτητες για την καθημερινή ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Τα Όσπρια
Τα όσπρια εκτός απο τους υδατάνθρακες, πηγή ενέργειας, μας προσφέρουν και φυτικές πρωτεΐνες σχεδόν ίσης θρεπτικής αξίας με τις ζωικές. Τα φρούτα, πλούσια σε βιταμίνες και φλαβίνες μπορούν να αποτελέσουν ευχάριστα και ιδιαίτερα υγιεινά snacks.  H συμβουλή μου: να μην καταναλώνονται μετά τα γεύματα, αλλά ενδιάμεσα, με απόσταση κάποιων ωρών απο αυτά.

Κρέας - Ψάρι
Οι ζωικές πρωτεΐνες, ψάρια, πουλερικά, κρέατα δεν έχουν τυχαία αυτή τη σειρά προτεραιότητας. Συμφωνούν με την συχνότητα με την οποία πρέπει να καταναλώνονται σε με αντιγηραντική διατροφή. Τα ψάρια της Μεσογείου θεωρούνται νοστιμότερα από εκείνα των βορείων θαλασσών και των ωκεανών.  Μπορούν λοιπόν να αποτελέσουν ευχάριστα πιάτα, συνοδευόμενα πάντα από αρκετά λαχανικά, είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά, υποστηρικτές του καρδιαγγειακού μας, αλλά και ρυθμιστές των αποθεμάτων λίπους του οργανισμού γενικότερα.  ‘Ισως το πλουσιότερο ψάρι σε πολυακόρεστα και το οποίο θεωρείται ο Βασιλιάς για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες, είναι η σαρδέλα.  Τα πουλερικά και τα κρεατικά δεν εξαιρούνται απο την Μεσογειακή κουζίνα, δεν αποτελούν όμως τη βάση της.
Η συμβουλή μας είναι να συνδυάζονται τα λαχανικά με τις ζωικές πρωτεΐνες ώστε να υπάρχει πάντα ένα σωστό ισοζύγιο στον οργανισμό.

Είμαστε ότι τρώμε, αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Όσες λιγότερες τοξίνες καταναλώνουμε, τόσο καλύτερα ζούμε. Ας μη το ξεχνάμε και εγκαταλείπουμε τη Μεσογειακή μας διατροφή προς χάριν των βορειοευρωπαϊκών ή αμερικανικών διατροφικών συνθηκών.  
 http://www.gourmed.gr/

Παγωμένο Τσάι Ιβίσκου με Ροδάκινο και Δυόσμο


Ότι πρέπει για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Αυτό το αναζωογονητικό ποτό θα σας ταξιδέψει σε  δροσερές εξωτικές παραλίες.
Εχει παρατηρηθεί ότι ξεδιψούν καλύτερα τα ποτά που έχουν υπόξινη και όχι γλυκειά γεύση. Το κατακόκκινο τσάι, πίνεται ζεστό, αλλά και παγωμένο, με ή χωρίς ζάχαρη ή άλλα αρωματικά, και είναι πολύ αγαπητό στην Αίγυπτο, όπου το λένε karkady.  Οι Ελληνες της Αίγυπτου το γνωρίζουν καλά, και όσοι έχουν ταξιδέψει στη γοητευτική αυτή χώρα φέρνουν συχνά μαζί τους σακούλες με το ασυνήθιστο τσάι. Ετσι το γνώρισα κι εγώ, όταν η φίλη μου η Μαρία Καλτσά μου το έφερε δώρο, επειδή «μου αρέσουν τα περίεργα», όπως είπε.

Συστατικά:

  • 2/3 φλιτζανιού ξερό τσάι ιβίσκου ή karkady (δείτε σημείωση)
  • 1-1/2 λίτρο νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο, χωρίς χλώριο
  • 2 φλιτζάνια χυμό ροδάκινου
  • 2-3 κουταλάκια γλυκού ξυσμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 2-4 κουταλιές σούπας σιρόπι από πορτοκάλι ή νεράντζι γλυκό ή
  • 3-5 κουταλιές μέλι ή ζάχαρη (ανάλογα με το γούστο σας)
  • 6-8 λεπτές φέτες λεμόνι
  • 6-8 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
  • παγάκια και παγωμένη σόδα (προαιρετικά)
  • Τζίν ή Βότκα (προαιρετικά)
     

Οδηγίες:

Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει.
Μόλις πάρει βράση ρίξτε μέσα το αποξηραμένο τσάι ιβίσκου, ανακατώστε και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
Αφήστε να μείνει μισή ώρα για να γίνει το τσάι.
Σουρώστε σε κανάτα ή μπουκάλι, σκεπάστε και αφήστε το ποτό να κρυώσει τελείως.
Διατηρήστε το στο ψυγείο.
Οταν πρόκειται να το σερβίρετε ανακατώστε το κρύο τσάι ιβίσκου με το χυμό του ροδάκινου και το φρέσκο τζίντζερ, αν το χρησιμοποιείτε.
Βάλτε όσο σιρόπι ή ζάχαρη θέλετε, ανάλογα με το γούστο σας, και σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια. 
Προσθέστε ένα φετάκι λεμόνι και ένα κλωνάρι δυόσμο στο κάθε ποτήρι  και συμπληρώστε με παγάκια και λίγη παγωμένη σόδα, αν θέλετε.
 Το ίδιο δροσιστικό ποτό γίνεται και κοκτέιλ, αν του προσθέσετε τζίν ή βότκα.

http://www.gourmed.gr/
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα βρείτε ξερό τσάι ιβίσκου στο ELIXIR (Ευριπίδου 41, τηλ. 210- 32 15 141) και σε άλλα καλά μαγαζιά που πουλάνε βότανα και καρυκεύματα.

Λικέρ σταφύλι ροζακί







Το τέλος του καλοκαιριού ​κι η αρχή του φθινοπώρου έρχεται με τα γλυκά σταφύλια της ποικιλίας "ροζακί". Είναι ο πιο κατάλληλος καρπός για να φτιάξουμε ένα λικέρ που θα μας συνοδεύσει τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Συστατικά:

750 gr ρώγες από σταφύλι ροζακί
3 νεροπότηρα τσίπουρο

Για το σιρόπι
1 kg ζάχαρη
750 γρ νερό



Οδηγίες:
1η συνταγή
Με τις φλούδες από τα σταφύλια ροζακί φτιάχνουμε λικέρ, ως εξής: αναμιγνύουμε τις φλούδες από 750 g ρώγες με 3 νεροπότηρα τσίπουρο. Κλείνουμε αεροστεγώς και αφήνουμε το μίγμα για ένα μήνα περίπου. Στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα σιρόπι ως εξής: αναμιγνύουμε 1kg ζάχαρη με 750g νερό. Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά, το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τις φλούδες από το τσίπουρο, προσθέτουμε το σιρόπι στο τσίπουρο και εμφιαλώνουμε το λικέρ.

2η συνταγή
Σε ένα γυάλινο μπουκάλι ρίχνουμε έναν όγκο σιρόπι από το γλυκό σταφύλι και έναν όγκο κονιάκ. Προσθέτουμε ένα κομματάκι χιώτικης μαστίχας, κλείνουμε αεροστεγώς και μετά από 15 ημέρες αφαιρούμε τη μαστίχα.

http://www.gourmed.gr/

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΜΕ ΥΓΡΗ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ)


ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σεπτεμβρίου 24, 2015 - Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σουφλέ Σοκολάτας (με υγρή, απολαυστική γέμιση)
0 (0 votes)
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΜΕ ΥΓΡΗ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ)







Τι χρειαζόμαστε:

200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε ώστε να δέσουν καλά όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, βουτηρώνουμε και αλευρώνουμε (ελαφρά) τη φόρμα για κέικ, ή τα ατομικά φορμάκια (αυτό εξαρτάται από δική σας επιλογή).
Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα/τα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τέλος, βγάζουμε τη φόρμα/τα φορμάκια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
Απολαύστε!

Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά προτιμώ την κουβερτούρα Παυλίδης.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μην γυρίσετε τη φόρμα ανάποδα, ή βγάλετε τα σουφλέ από τα φορμάκια τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το σχήμα τους.
Τα κομμάτια σερβίρονται ζεστά. Μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα ή κάποιο σιρόπι.
Αν θέλετε, αποθηκεύετε το γλυκό στο ψυγείο σας. Καλή απόλαυση!


http://frappetime.gr/

Ρολό από ξερά σύκα και αμύγδαλα



Το ρολό με τα ξερά σύκα είναι ένα αριστο συνοδευτικό για κατσικίσια τυριά.

Συστατικά:


1 κιλό ξερά σύκα

200 γρ ολόκληρα αμύγδαλα χωρίς φλοιό καβουρδισμένα
4 κουταλιές σούπας Μαυροδάφνη Πατρών
1 κουταλάκι του τσαγιού ανάμεικτο κανέλα μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:


Καθαρίζουμε τα σύκα από τα σκληρά κοτσάνια τους και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ.
Τα ψιλοκόβουμε και βάζουμε το μείγμα σε μία λεκάνη.
Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα το μπράντι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα μας στα δύο.
Απλώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε επάνω την μία ποσότητα και φτιάχνουμε έναν κύλινδρο που τον πλάθουμε αρκετά ώστε να γίνει πολύ λείος.
Κάνουμε το ίδιο με την δεύτερη ποσότητα και τα βάζουμε στο ψυγείο.

​   Πηγαίνει υπέροχα με μαλακά κατσικίσια τυριά αλλά κάνει καλή παρέα σε γραβιέρες !!!
http://www.gourmed.gr/