Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Βελούδινη Καροτόσουπα με τζίντζερ και γιαούρτι







Αυτή η καροτόσουπα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της και το σπιρτόζικο τελείωμα της που οφείλεται στο τζίντζερ.

Συστατικά:


600 γρ καρότα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κότας
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
1/2 κούπα λάδι
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό


Οδηγίες:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μέτρια κομμάτι

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε
 ρίχνοντας με την σειρά το πράσο, τα ξερά

 κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες,
τα κολοκυθάκια και τα καρότα.


Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε
τον ζωμό και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να

μαλακώσουν τα λαχανικά μας.


Κατεβάζουμε από την φωτιά για λίγο και πολτοποιούμε
με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μία

κρέμα βελουτέ.


Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το γιαούρτ
 και ανακατεύουμε ελαφρά.


Σερβίρουμε την σούπα αχνιστή με κρουτόν
που έχουμε φτιάξει με σταρένιο ψωμί.

http://www.gourmed.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου