Ότι πρέπει για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Αυτό το αναζωογονητικό ποτό θα σας ταξιδέψει σε δροσερές εξωτικές παραλίες.
Εχει παρατηρηθεί ότι ξεδιψούν καλύτερα τα ποτά που έχουν υπόξινη και όχι γλυκειά γεύση. Το κατακόκκινο τσάι, πίνεται ζεστό, αλλά και παγωμένο, με ή χωρίς ζάχαρη ή άλλα αρωματικά, και είναι πολύ αγαπητό στην Αίγυπτο, όπου το λένε karkady. Οι Ελληνες της Αίγυπτου το γνωρίζουν καλά, και όσοι έχουν ταξιδέψει στη γοητευτική αυτή χώρα φέρνουν συχνά μαζί τους σακούλες με το ασυνήθιστο τσάι. Ετσι το γνώρισα κι εγώ, όταν η φίλη μου η Μαρία Καλτσά μου το έφερε δώρο, επειδή «μου αρέσουν τα περίεργα», όπως είπε.
Συστατικά:
- 2/3 φλιτζανιού ξερό τσάι ιβίσκου ή karkady (δείτε σημείωση)
- 1-1/2 λίτρο νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο, χωρίς χλώριο
- 2 φλιτζάνια χυμό ροδάκινου
- 2-3 κουταλάκια γλυκού ξυσμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)
- 2-4 κουταλιές σούπας σιρόπι από πορτοκάλι ή νεράντζι γλυκό ή
- 3-5 κουταλιές μέλι ή ζάχαρη (ανάλογα με το γούστο σας)
- 6-8 λεπτές φέτες λεμόνι
- 6-8 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
- παγάκια και παγωμένη σόδα (προαιρετικά)
- Τζίν ή Βότκα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει.
Μόλις πάρει βράση ρίξτε μέσα το αποξηραμένο τσάι ιβίσκου, ανακατώστε και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήστε να μείνει μισή ώρα για να γίνει το τσάι.
Σουρώστε σε κανάτα ή μπουκάλι, σκεπάστε και αφήστε το ποτό να κρυώσει τελείως.
Διατηρήστε το στο ψυγείο.
Οταν πρόκειται να το σερβίρετε ανακατώστε το κρύο τσάι ιβίσκου με το χυμό του ροδάκινου και το φρέσκο τζίντζερ, αν το χρησιμοποιείτε.
Βάλτε όσο σιρόπι ή ζάχαρη θέλετε, ανάλογα με το γούστο σας, και σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια.
Προσθέστε ένα φετάκι λεμόνι και ένα κλωνάρι δυόσμο στο κάθε ποτήρι και συμπληρώστε με παγάκια και λίγη παγωμένη σόδα, αν θέλετε.
http://www.gourmed.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου