Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τρουφάκια με Καρότο , αμύγδαλο , Ινδική Καρύδα , Ιδανικά όχι μόνο για τη Σαρακοστή





ΥΛΙΚΑ

1 κιλό  καρότα
1/ 2  κιλό  Ινδική καρύδα  ( λίγη για τη γέμιση ,την υπόλοιπη για γαρνίρισμα  )
1 / 2 κιλό  ζάχαρη , ξύσμα λεμονιού ,
ψιλικομμένο αμύγδαλο
2 βανίλιες , λικέρ της προτίμησής σας
  Για τη διακόσμηση :
κουβερτούρα  , αμύγδαλα φιλέ , ή ότι άλλο σας αρέσει . 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα καρότα  σε  νερό ,  να μαλακώσουν
Οταν κρυώσουν  τα  στίβουμε  να φύγει το πολύ νερό  και τα  βάζουμε στο μπλέντερ ( ελαφρώς )
Σε  λεκανίτσα , βάζουμε όλα τα υλικά , Ινδική καρύδα  ( λίγη για τη γέμιση ,την υπόλοιπη για γαρνίρισμα  ) ,  ζάχαρη , ψιλοτριμμένο  αμύγδαλο ή   καρύδι ) ξύσμα λεμονιού , βανίλιες και βουτώντας τα χέρια μας στο λικέρ ,  τα πλάθουμε σε  μέγεθος καρυδιού ,  σε σχήμα στρογγιλό  ή κώνους .
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολα  στην κατάψυξη να παγώσουν  . .
Τα στολίζουμε ή με το υπόλοιπο   ινδοκάρυδο . ή με   κουβερτούρα ,ή  τρούφα,ή με αμύγδαλο φιλέ
Τα  βαζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και  τα τοποθετουμε σε διακοσμητικές  θηκες ,για το σερβίρισμα .
Τα διατηρούμε στο ψυγείο , γιατι ξεπαγώνουν ευκολα .
Αντί καρότου μια φίλη κρατά στην κατάψυξη  όμορφες φλούδες μανταρινιού και τις λυώνει στο μίξερ ,πλάθωντας με τα ίδια υλικά .

( εγώ  τα   γαρνίρω  και με γλάσσο Βανίλιας -υποβρύχιου - .
Βάζω τη βανίλια ή τη μαστίχα  σε μπώλ με λίγο άρωμα βανίλιας και ελάχιστο νερό  ή στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί ,προσπαθώντας   να πετύχω ένα γλάσσο μαλακό και πηχτό συνάμα .)

Καλή σας επιτυχία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου