ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρότα
1/ 2 κιλό Ινδική καρύδα ( λίγη για τη γέμιση ,την υπόλοιπη για γαρνίρισμα )
1 / 2 κιλό ζάχαρη , ξύσμα λεμονιού ,
ψιλικομμένο αμύγδαλο
2 βανίλιες , λικέρ της προτίμησής σας
Για τη διακόσμηση :
κουβερτούρα , αμύγδαλα φιλέ , ή ότι άλλο σας αρέσει .
1 / 2 κιλό ζάχαρη , ξύσμα λεμονιού ,
ψιλικομμένο αμύγδαλο
2 βανίλιες , λικέρ της προτίμησής σας
Για τη διακόσμηση :
κουβερτούρα , αμύγδαλα φιλέ , ή ότι άλλο σας αρέσει .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα καρότα σε νερό , να μαλακώσουν
Οταν κρυώσουν τα στίβουμε να φύγει το πολύ νερό και τα βάζουμε στο μπλέντερ ( ελαφρώς )
Σε λεκανίτσα , βάζουμε όλα τα υλικά , Ινδική καρύδα ( λίγη για τη γέμιση ,την υπόλοιπη για γαρνίρισμα ) , ζάχαρη , ψιλοτριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ) ξύσμα λεμονιού , βανίλιες και βουτώντας τα χέρια μας στο λικέρ , τα πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού , σε σχήμα στρογγιλό ή κώνους .
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολα στην κατάψυξη να παγώσουν . .
Σε λεκανίτσα , βάζουμε όλα τα υλικά , Ινδική καρύδα ( λίγη για τη γέμιση ,την υπόλοιπη για γαρνίρισμα ) , ζάχαρη , ψιλοτριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ) ξύσμα λεμονιού , βανίλιες και βουτώντας τα χέρια μας στο λικέρ , τα πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού , σε σχήμα στρογγιλό ή κώνους .
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολα στην κατάψυξη να παγώσουν . .
Τα στολίζουμε ή με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο . ή με κουβερτούρα ,ή τρούφα,ή με αμύγδαλο φιλέ
Τα βαζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και τα τοποθετουμε σε διακοσμητικές θηκες ,για το σερβίρισμα .
Τα βαζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και τα τοποθετουμε σε διακοσμητικές θηκες ,για το σερβίρισμα .
Τα διατηρούμε στο ψυγείο , γιατι ξεπαγώνουν ευκολα .
Αντί καρότου μια φίλη κρατά στην κατάψυξη όμορφες φλούδες μανταρινιού και τις λυώνει στο μίξερ ,πλάθωντας με τα ίδια υλικά .
Αντί καρότου μια φίλη κρατά στην κατάψυξη όμορφες φλούδες μανταρινιού και τις λυώνει στο μίξερ ,πλάθωντας με τα ίδια υλικά .
( εγώ τα γαρνίρω και με γλάσσο Βανίλιας -υποβρύχιου - .
Βάζω τη βανίλια ή τη μαστίχα σε μπώλ με λίγο άρωμα βανίλιας και ελάχιστο νερό ή στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί ,προσπαθώντας να πετύχω ένα γλάσσο μαλακό και πηχτό συνάμα .)
Καλή σας επιτυχία .
Βάζω τη βανίλια ή τη μαστίχα σε μπώλ με λίγο άρωμα βανίλιας και ελάχιστο νερό ή στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί ,προσπαθώντας να πετύχω ένα γλάσσο μαλακό και πηχτό συνάμα .)
Καλή σας επιτυχία .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου