Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά




Πολύ νόστιμοι κουραμπιέδες με πολύ λίγα υλικά που τρώγονται και σαν μπισκοτάκια αν δεν τους βάλετε άχνη.
Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά

600 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρδισμένα στο φούρνο για 10΄ και χοντροκομμένα στο multi
  • ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό

  1. Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε καλά στο μίξερ για να αφρατέψει.
  2. Σιγά σιγά αρχίζετε να ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με το bakin και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.
  3. Προσθέτετε το αμύγδαλο χοντροκομμένο και το αλεύρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή κάπως.
  4. Ψήνετε στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  5. Αφήνετε να κρυώσουν για 5΄ και τα βρέχετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με άχνη
  6. Ρίχνετε άχνη σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα και τους τοποθετείτε σε σειρές και στρώσεις
  7. Αν θέλετε βουτάμε κάποιους απ' αυτούς σε λευκή ή μαύρη κουβερτούρα και τους στρώνετε σε αλουμινόχαρτο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.


Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-grigoroi-eikoloi-xoris-ayga.html#ixzz3v62rxOmL


http://www.sintagespareas.gr/

κουραμπιέδες λαδιού με αλυσίβα


 Τα Υλικά     μας  

   Image result for φωτο κουραμπιεδες        

1/2 κούπα ελαιόλαδο 
1/2 κούπα Φυτίνη
2 πιατάκια γλυκού ζάχαρη άχνη 
1 ποτήρι κρασιού  ούζο ,Ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια 
σόδα ½ κουταλάκι   μπαικιν ½  κουταλάκι
1 φλυτζ.καφέ αλυσίβα ,
λίγη μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε ) 
1 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα  και κοπανισμένα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει 
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια 
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα  .

Εκτέλεση Image result for φωτο κουραμπιεδες

Δουλεύουμε το λάδι , το φυτίνη  και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε  σιγά σιγά τα λοιπά υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή ,να πλάθεται
Πλάθουμε σε  σχέδια (  στρογγυλά  ή μισοφέγγαρο) τοποθετώντας , ένα γαρύφαλλο σε κάθε κουραμπιέ 
 Ψήνουμε  στους 180-200 βαθμούς ,για 20 λεπτά  
 Μόλις βγουν πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ,( αν μας αρέσει βρέχουμε με ροδόνερο )         
 Την άλλη μέρα πασπαλίζουμε , αν θέλουμε , εκ νέου και σερβίρουμε σε πιατέλα  

Καλή σας επιτυχία


 Image result for φωτο κουραμπιεδες

Κουραμπιέδες με ούζο


Περιγραφή

Εύκολη, γρήγορη και προπάντων πεντανόστιμο αποτέλεσμα θα με θυμηθείτε!!!






Τι χρειαζόμαστε:

2 φλυτζάνια βούτυρο
1/2 φλυντζάνι άχνη
1 φλυντζάνι αμύγδαλα
5 φλυντζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ κοφτό
2 βανίλιες άρωμα
λίγο ούζο 1/4 ποτ. κρασιού

Πώς το κάνουμε:
Το βούτυρο που βάζω είναι 1/2 φυτίνη και 1/2 φρέσκο.
Το έχω βγάλει ήδη και έχοντας πάρει θερμοκρασία δωματίου το χτυπάω πρώτα με την άχνη.
Μετά προσθέτω το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το ούζο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτω τα αμύγδαλα τα οποία τα έχω ασπρίσει,κόψει ανάλογα το μέγεθος που θέλω και καβουρδίσει.
Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 160ο-180ο Κελσίου για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο τους βάζω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζω με άχνη.

Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες με ούζο http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-me-ouzo.html#ixzz3voEGM9EM



Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 160ο-180ο Κελσίου για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο τους βάζω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζω με άχνη.


Λίγα μυστικά ακόμα



Με το φρέσκο βούτυρο είναι πολύ πιο νόστιμοι,βέβαια κάποιοι δεν το θέλουν καθόλου οπότε μπορούν να το αντικαταστήσουν με φυτίνη μόνο.Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά-σιγά.Εγώ κρατάω λίγο, ψήνω 2-3 για να δοκιμάσω και αν θρυμματίζονται εύκολα προσθέτω το υπόλοιπο.Τέλος ανάλογα με την ποσότητα που θες ρυθμίζεις και το μέγεθος της κούπας, εγώ βάζω συνήθως τις μεγάλες κούπες που πίνουμε τον Νες-Καφέ.



Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες με ούζο http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-me-ouzo.html#ixzz3voD9NnEH

Μελομακάρονα Υπέροχα και απλά ( μαμάς )



τα Υλικά μας




9 ποτήρια αλεύρι , 3 Ποτήρια λάδι


1 Ποτήρι Ζάχαρη  ,  1/2 χυμό πορτοκάλι με 1 κουταλάκι σόδα


Ξύσμα Πορτοκαλιού , 1/2 ποτηράκι κονιάκ  1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα ,


1 φακελλάκι baking powder ,λίγο αλάτι

Όταν φτιάχνετε μελομακαράνονα, μην ρίξετε από την αρχή όλο το αλεύρι γιατί μπορεί να σας βγει σφιχτή η ζύμη. Προτιμήστε να το ρίχνετε λίγο λίγο για να έχετε καλύτερο έλεγχο.


Για το Σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη ,3 ποτήρια νερό , 1 ποτήρι μέλι

Για το γαρνίρισμα 

1/2 κιλό αμύδαλα 'η καρύδια ψιλοκοπανισμένα
1 κ.γ. κανέλα 1 κ.σ. ζάχαρη





Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking powder

και τα κανελλογαρύφαλλα

Κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε

το λάδι ,τη ζάχαρη ,το κονιάκ και τη σόδα ,διαλυμένη στην πορτοκαλάδα

Τα δουλεύουμε και ζυμώνουμε με το χέρι .

Η ζύμη να είναι μαλακή .και  την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα

ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20- 25 ΄

Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει,βουτάμε ια λίγο τα μελομακάρονα τα τοποθετούμε σε πιατέλλα.

Γαρνίρουμε με μείγμα από αμύγδαλα (κοπανισμένα ) ζάχαρη και κανέλλα

καλή σας Επιτυχία

                   Image result for φωτο μελομακαρονα

                                              Image result for φωτο μελομακαρονα

Κουραμπιέδες υπέροχοι της Θείας μου

 Τα Υλικά     μας  

   Image result for φωτο κουραμπιεδες        

1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος  
4 κ.σ.  Φυτίνη
1 φλυτζάνι  ζάχαρη άχνη 
4 κρόκους αυγών  ,
2 φλυτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα  και κοπανισμένα

1 ποτήρι κρασιού  ούζο , 1 βανίλια 
1 κουταλάκι  μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε ) 
σόδα 1 ½ κουταλάκι στρωτό 

αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει 
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια 
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα  .

Εκτέλεση Image result for φωτο κουραμπιεδες

Δουλεύουμε το βούτυρο γάλακτος ,το φυτίνη  και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε  σιγά σιγά τα λοιπά υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή ,να πλάθεται
Πλάθουμε σε  σχέδια (  στρογγυλά  ή μισοφέγγαρο) τοποθετώντας , ένα γαρύφαλλο σε κάθε κουραμπιέ 
Ψήνουμε  στους 180-200 βαθμούς ,για 20 λεπτά  
Μόλις βγουν πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ,( αν μας αρέσει βρέχουμε με ροδόνερο )         
Την άλλη μέρα πασπαλίζουμε , αν θέλουμε , εκ νέου και σερβίρουμε σε πιατέλα  

Καλή σας επιτυχίαImage result for φωτο κουραμπιεδες