Τα Υλικά μας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα Φυτίνη
1/2 κούπα Φυτίνη
2 πιατάκια γλυκού ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι κρασιού ούζο ,Ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
σόδα ½ κουταλάκι μπαικιν
½ κουταλάκι
1 φλυτζ.καφέ αλυσίβα ,
λίγη μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε )
1 φλυτζ.καφέ αλυσίβα ,
λίγη μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε )
1 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα .
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το λάδι , το φυτίνη και τη ζάχαρη μέχρι να
ασπρίσουν
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λοιπά υλικά μέχρι να έχουμε μια
ζύμη μαλακή ,να πλάθεται
Πλάθουμε σε σχέδια ( στρογγυλά ή μισοφέγγαρο) τοποθετώντας , ένα γαρύφαλλο σε κάθε κουραμπιέ
Ψήνουμε
στους 180-200 βαθμούς ,για 20 λεπτά
Μόλις
βγουν πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ,( αν μας αρέσει βρέχουμε με ροδόνερο )
Την άλλη μέρα πασπαλίζουμε , αν θέλουμε , εκ
νέου και σερβίρουμε σε πιατέλα
Καλή σας επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου