Τα Υλικά μας
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
4 κ.σ. Φυτίνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
4 κρόκους αυγών ,
2 φλυτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
4 κ.σ. Φυτίνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
4 κρόκους αυγών ,
2 φλυτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
1 ποτήρι κρασιού ούζο , 1 βανίλια
1 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε )
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα .
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο γάλακτος ,το φυτίνη και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λοιπά υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή ,να πλάθεται
Πλάθουμε σε σχέδια ( στρογγυλά ή μισοφέγγαρο) τοποθετώντας , ένα γαρύφαλλο σε κάθε κουραμπιέ
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ,για 20 λεπτά
Μόλις βγουν πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ,( αν μας αρέσει βρέχουμε με ροδόνερο )
Την άλλη μέρα πασπαλίζουμε , αν θέλουμε , εκ νέου και σερβίρουμε σε πιατέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου