Πολύ νόστιμοι κουραμπιέδες με πολύ λίγα υλικά που τρώγονται και σαν μπισκοτάκια αν δεν τους βάλετε άχνη.
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρδισμένα στο φούρνο για 10΄ και χοντροκομμένα στο multi
- ανθόνερο ή ροδόνερο
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε καλά στο μίξερ για να αφρατέψει.- Σιγά σιγά αρχίζετε να ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με το bakin και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.
- Προσθέτετε το αμύγδαλο χοντροκομμένο και το αλεύρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή κάπως.
- Ψήνετε στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν
- Αφήνετε να κρυώσουν για 5΄ και τα βρέχετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με άχνη
- Ρίχνετε άχνη σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα και τους τοποθετείτε σε σειρές και στρώσεις
- Αν θέλετε βουτάμε κάποιους απ' αυτούς σε λευκή ή μαύρη κουβερτούρα και τους στρώνετε σε αλουμινόχαρτο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-grigoroi-eikoloi-xoris-ayga.html#ixzz3v62rxOmL
http://www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου