Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Κουραμπιέδες της τεμπέλας…




Θα σου δείξω τους Κουραμπιέδες της τεμπέλας και θα σου εξηγήσω γιατί τους ονόμασα έτσι!
Πανεύκολοι, με τρία μόνο υλικά και σε συνολικό χρόνο γύρω στα 30 λεπτά! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Είναι γεγονός ότι συνήθως προτιμώ τις συνταγές που θέλουν λίγα υλικά και λίγο χρόνο. Αν κάνεις μια βόλτα στην σχετική κατηγορία θα δεις ότι πάντα σου προτείνω πράγματα σχετικά εύκολα!
ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ!




Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πάμε τώρα να δούμε τους κουραμπιέδες της τεμπέλας… Τους ονόμασα λοιπόν έτσι διότι φέτος λόγω τραγικής έλλειψης χρόνου είπα να δοκιμάσω το έτοιμο μείγμα για κουραμπιέδες από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου! Ναι καλά διάβασες! Σε πληροφορώ ότι η γεύση τους ήταν εξαίσια!




Η συνταγή είναι η εξής (3 υλικά:βούτυρο – νερό – μείγμα για κουραμπιέδες): Χτυπάς 90 γραμμάρια βούτυρο στο μίξερ σου για 2-3 λεπτά. Προσθέτεις μετά 65 γραμμάρια νερό και συνεχίζει το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα. Μετά ρίχνεις σιγά σιγά το μείγμα μέσα στο μίξερ και κατεβάζεις πολύ τη ταχύτητα, ουσιαστικά να ανακατεύει όλα τα υλικά μαζί. Σταματάς το μίξερ και αφού βάλεις γάντια μιας χρήσης για να μη «ζεστάνεις» πολύ το βούτυρο, προσθέτεις αν θέλεις καβουρδισμένα, ολόκληρα ή τριμμένα αμύγδαλα και ξεκινάς να πλάθεις κουραμπιεδάκια. Εμείς αμυγδαλάκι δεν βάλαμε διότι στην μικρή μου δεν αρέσει και πολύ.

Η ζύμη του κουραμπιέ είναι σαν τριμμένο μπισκότο, μη φοβηθείς, δεν έχεις κάνει κάτι λάθος! Δες εδώ περίπου την εικόνα του! Η μικρή μου βοηθός Κωνσταντίνα ανέλαβε το έργο της διαμόρφωσης… αστεράκια για φέτος!





Τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 10-11 λεπτά, όχι παραπάνω! Τα αφήνεις να κρυώσουν λίγο στη λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρεις σε πιατέλα που έχεις στρώσει με ζάχαρη άχνη τον πάτο της. Το συγκεκριμένο μείγμα που έχει βάρος 500 γραμμάρια βγάζει δύο λαμαρίνες.



Μετά ξεκινά η διασκεδαστική διαδικασία του πασπαλίσματος … που σημαίνει ότι αχνίζει ο τόπος γενικότερα…

Στολίζουμε, καμαρώνουμε και απολαμβάνουμε…





Να σου πω ότι φτιάξαμε και λίγα μπισκοτάκια για να τα χρησιμοποιήσω στις κούπες με το ζεστό καφέ ή την σοκολάτα!!! Τέλεια ιδέα; Το σχετικό cookie cutter το είχα αγοράσει πέρσι από το ικέα για τα 3D μπισκότα μας!
ΔΕΣ ΕΔΩ!
3D Μπισκότα gingerbread!









Αυτά για φέτος ήταν τα δικά μας κουραμπιεδάκια και τα χαρήκαμε ως διαδικασία! Τελικά από το να μη φτιάξουμε τίποτα, καταφέραμε να φτιάξουμε αυτά και όλη η μυρωδιά του φρεσκοψημένου κουραμπιέ «γέμισε» ο σπιτικό μας!


Καλές Γιορτές να έχουμε!
www.mommyjammi.gτ


 Βασιλόπιτα της πολυάσχολης με 4 μόνο υλικά!





Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος αλλά δεν θέλεις να αγοράσεις έτοιμη βασιλόπιτα αλλά να την φτιάξεις εσύ ντε και καλά… Βασιλόπιτα της πολυάσχολης με 4 μόνο υλικά!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μετά τους Κουραμπιέδες της Τεμπέλας έρχεται και η Βασιλόπιτα της πολυάσχολης με 4 μόνο υλικά! Δεν χρησιμοποίησα ξανά τον χαρακτηρισμό «τεμπέλα» διότι λέγε-λέγε θα το οικειοποιηθούμε στο τέλος και δεν κάνει…

Κάθε χρόνο φτιάχνω τη δική μου Βασιλόπιτα ρίξε μια ματιά και στην περσινή μου:

Βασιλόπιτα και…Καλή μας Χρονιά!



Η φετινή λοιπόν, για το 2017, μου βγήκε πιο απλή αφού χρησιμοποίησα μια συνταγή για κέικ με 4 μόνο υλικά.

ΥΛΙΚΑ:


1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
3 βανίλιες και λίγο ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα και προσθέτουμε σιγά-σιγά και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι έχοντας χαμηλώσει αρκετά τις στροφές στο μιξερ μας (αν χρησιμοποιούμε μίξερ).

Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βέβαια εδώ ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός, ανάλογα με τον φούρνο σας.



Φόρμα με αποσπώμενο πάτο.



Η μικρή βοηθός βουτά στο ζαχαρούχο το δαχτυλάκι της… όχι ότι δεν το έκανα και εγώ…



ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:

Χρησιμοποίησα ένα μεγάλο κουπ κατ σε σχήμα καρδιάς αφού το κάλυψα με αλουμινόχαρτο ώστε να πασπαλίσω όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας με ζάχαρη άχνη και να σχηματίσω μια καρδιά. Κορδελίτσα γύρω – γύρω, σοκολατένια αστεράκια και διακοσμητικά αγιοβασιλάκια. Τέλος το έτος με ένα μεταλλικό διακοσμητικό!



Ακόμα και η διακόσμηση φέτος ήταν fast forward! Παρόλα αυτά όμως, κατάφερα και την έφτιαξα! Το θεωρώ γούρι, να φτιάχνει η κάθε νοικοκυρά στο σπιτικό της, την δική της βασιλόπιτα!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ!

Επέλεξα φέτος το σχήμα της καρδιάς να διακοσμεί την Βασιλόπιτα μας καθότι πιστεύω πως λείπει η αγάπη και εύχομαι το 2017 να έρθει μπόλικη σε όλους τους ανθρώπους!



http://www.mommyjammi.gr

Φτιάξε ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό με φωτισμό!
8 COMMENTS 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016




Στολίστε μια γωνιά του σπιτιού σας, με μία μαγική κατασκευή! Φτιάξε ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό με φωτισμό!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Παίρνουμε ένα κομμάτι λευκή μελαμίνη στη διάσταση και με χρώμα στα σόκορα (τα γύρω γύρω) που επιθυμούμε. Στη δική μας περίπτωση φτιάξαμε την μελαμίνη από ένα ράφι το οποίο το κόψαμε ώστε να έχει πλάτος 26 εκ. και μήκος 11 εκ. για να ταιριάξει με το εκτυπώσιμο που θα δώσουμε παρακάτω.






Επίσης στη δική μας περίπτωση κολλήσαμε και καφέ ταινία μελαμίνης στα σόκορα. Η διαδικασία αυτή είναι πιο χρονοβόρα και μπορείτε να την παραλείψετε τελείως αν η μελαμίνη σας έχει την μια μεγάλη πλευρά επενδεδυμένη. Εμείς το κάναμε σε όλες τις πλευρές για αντίθεση και λίγο πιο ζεστό look, αλλά για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς το κουτί που θα φτιάξουμε παρακάτω.




Αν τελικά επιλέξετε αυτό το βήμα μπορείτε να το κάνετε με 2 τρόπους. Εμείς επιλέξαμε τον δύσκολο, όπου κολλήσαμε την ταινία με ξυλόκολλα και την σταθεροποιήσαμε με σφιγκτήρες ξύλου.





Ο εύκολος τρόπος είναι να κολλήσετε την ταινία χρησιμοποιώντας ένα απλό σίδερο ρούχων σε χαμηλή θερμοκρασία, πιέζοντας ελαφρά σε 2-3 περάσματα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προσέξετε η ταινία μελαμίνης που θα αγοράσετε να έχει ενσωματωμένη κόλλα.

Στο τέλος κόβουμε ό,τι περισσεύει με ένα κοπίδι και η βάση είναι έτοιμη!



Το εκτυπώσιμο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και εδώ.

Είναι μια παραλλαγή του θέματος που βρήκαμε εδώ.

Θα χρειαστείτε 4 κόλλες Α4. Η δικιά μας εκτύπωση έγινε σε πλήρες πλάτος χαρτιού Α4, με κανονικό ύψος. Χρησιμοποιήστε όσο πιο χοντρό χαρτόνι αντέχει ο εκτυπωτής σας.

Το πιο δύσκολο κομμάτι μετά την εκτύπωση είναι σίγουρα το κόψιμο των παραθύρων. Με ένα κοπίδι κόβουμε προσεκτικά τα παράθυρα μόνο στις 2 από τις 4 εκτυπώσεις. Αυτό το κάνουμε για να δώσουμε την εντύπωση του βάθους στην κατασκευή μας.



Διπλώνουμε το κενό κάτω από τα σπιτάκια ώστε να φτιάξουμε μια επιφάνεια για να κολλήσουν καλά. Το κομμάτι με τα κομμένα παράθυρα προς τα μέσα και το άλλο προς τα έξω. Μετά κολλάμε τα 2 κομμάτια μεταξύ τους.




Κολλάμε τα 2 μέρη της κατασκευής επάνω στη βάση, με το πίσω μέρος να είναι ελαφρώς προς τα αριστερά. Εσείς το βάζετε όπως σας αρέσει. Όταν στεγνώσει βάζουμε και βαμβάκι γύρω γύρω για το «χιονισμένο» τοπίο.



Για το φόντο χρησιμοποιήσαμε ένα απλό κουτί από παπούτσια. Όσο πιο ψηλό τόσο το καλύτερο, αλλά το φάρδος καλό είναι να μην ξεφεύγει πολύ από αυτό της βάσης. Όπως είχαμε κάνει και στη κατασκευή με τη νεράιδα -ΕΔΩ- βάφουμε το εσωτερικό μαύρο με ένα σπρέι ματ και στη συνέχεια με ένα λευκό ή ασημί μαρκαδόρο ζωγραφίζουμε και τα αστέρια. Το φόντο μας είναι έτοιμο!







Για τον φωτισμό επιλέξαμε τις led μπάρες από τα ΙΚΕΑ, αλλά μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε led strips.



Ανοίγουμε 2 μικρές τρύπες για να μπουν τα καλώδια των led. Δεξιά ή αριστερά δεν έχει σημασία, επιλέξτε αναλόγως που θα τοποθετήσετε την κατασκευή στο σπίτι.





Βάζουμε τα φώτα ανάμεσα στα δύο σπιτάκια και η κατασκευή μας είναι έτοιμη!







Δείτε το και live με τις αλλαγές των χρωμάτων… πραγματικά μαγικό…

http://www.mommyjammi.gr

Entertv: Χριστόψωμο από τον Χρήστο Βέργαδο Β'