Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Κλασσικά κουλουράκια αμμωνίας. Αφράτα και ταυτόχρονα τραγανά. Δεν πρέπει να λείπουν από τις πασχαλινές μας δημιουργίες.





200 γρ. βούτυρο γάλακτος πρόβειο, λιωμένο
50 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
15 γρ. αμμωνία
3 βανίλιες
130 γρ. γάλα
1 κιλό αλεύρι μαλακό
2 κρόκους αυγών, χτυπημένους με λίγο νερό για το άλειμμα Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.


Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη μαργαρίνη, τα αυγά και τις βανίλιες και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει να να φουσκώσει το μείγμα.
Βάζω το γάλα σε ένα μεγάλο ποτήρι, σταματάω το μίξερ και κρατάω το ποτήρι επάνω από τον κάδο του μίξερ. Ρίχνω στο ποτήρι την αμμωνία και με ένα κουτάλι ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Αυτό το κάνω, γιατί μόλις ρίξω την αμμωνία, αρχίζει το γάλα να φουσκώνει και να αφρίσει, και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί.
Αδειάζω το γάλα στο μείγμα του μίξερ και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Τέλος, προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά μαλακή και απαλή. Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα μας δημιουργήσει την εντύπωση ότι θέλει κι άλλο αλεύρι, αλλά δεν προσθέτουμε άλλο. Σκεπάζω τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνω να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Κόβω μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθω κουλουράκια στο σχήμα που μου αρέσει. Τα αραδιάζω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό.
Ψήνω τα κουλουράκια σε δόσεις για 15-18 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

https://dinanikolaou.gr/?p=3363

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια



Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο ή φυτίνη
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται! Συνήθως τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι από τα πρώτα πράγματα που φτιάχνουμε.. Πάμε να δούμε μία εξαιρετική συνταγή για αφράτα και γευστικά πασχαλινά κουλουράκια!

Χτυπάμε το βούτυρο ή τη φυτίνη με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.

Χτυπήστε τα περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

Μην ξεχάσετε να τα αλείψετε με ένα αυγό για να αποκτήσουν ωραίο ροδαλό χρώμα!

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

https://www.news.gr/gefseis/glyka/article/216194/afrata-pashalina-koyloyrakia.html

Πάστα φλώρα νηστίσιμη



Από τις πρώτες συνταγές που αγάπησα στις Συνταγές της παρέας και την φτιάχνω συχνά-πυκνά! Έχουμε και βιντεάκι! https://www.youtube.com/watch?v=1MuwAdFpga0

Ναυσικά

Υλικά
8 μερίδες

1 φλ. καλαμποκέλαιο
1/3 φλ. χυμό πορτοκάλι
3 κ.σ. κονιάκ
1/3 φλ. ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
3 1/2 φλ. αλεύρι φαρινάπ
1 βάζο μικρό μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Οδηγίες
40'

Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν χτυπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 28 εκ.

Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι από πάνω το στολίζουμε με λωρίδες ή με σχέδια με κουπάτ που κόψαμε από την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτό φύλλο.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα στους 170 για περίπου μισή ώρα.

https://cookpad.com/gr/sintages/4039997-pasta-phlora-nistisimi

Μίνι Λαζάνια Φούρνου Με Κόκκινη Σάλτσα Και Τυριά






Λαζάνια muffin με γέμιση ντομάτας με λουκάνικο και λιωμένα τυριά...

Συστατικά

1 κ. σούπας ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 λουκάνικα χωρίς το φλοιό
2½ φλ. ντοματοπελτέ
1 κ. σούπας βασιλικός ξηρός
1 πρέζα μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
24 λαζάνια λαζάνια
1 φλ. μοτσαρέλα
1¼ φλ. ρικότα

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρά τις θήκες ενός ταψιού για muffin (12 θήκες).


Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περρίπου πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για ένα ακόμη λεπτό.
Ρίξε το τα λουκάνικα (είτε ψιλοκομμένα, είτε χωρίς το φλοιό τους) και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε την ντομάτα, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και το βασιλικό, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα λαζάνια για τρία με τέσσερα λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
Βάλε ένα λαζάνι στην κάθε βάση για muffin και από πάνω μια κουταλιά από τη σάλτσα, δύο κουταλάκια ρικότα και ένα κουταλάκι μοτσαρέλα.
Έπειτα βάλε άλλο ένα λαζάνι στην κάθε βάση και επανάλαβε τις υπόλοιπες δόσεις υλικών.
Ψήσε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.
tlife.gr

http://syntages-matigr.blogspot.gr/2018/03/blog-post_23.html#

Μανιτάρια Σνίτσελ


Μανιτάρια Σνίτσελ




Τα μανιτάρια είναι τόσο νόστιμα και οι επιλογές τρόπου μαγειρέματος άπειρες. Όπως και να τα μαγειρέψεις δεν σε απογοητεύουν ποτέ. Η συνταγή αυτή λοιπόν είναι πανεύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη!



Υλικά:

1 Κεσεδάκι Μανιτάρια Πλευρώτους

Τριμμένη φρυγανιά από Κρητικό Παξιμάδι

Για τη μαρινάδα:
4 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. βαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτάμε τα μανιτάρια και τα πασαλείφουμε καλά με το μείγμα και μετά καλά στην φρυγανιά από κρητικό παξιμάδι.
Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθούν ελαφρώς.

Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι.



Καλή όρεξη!

* Τα μανιτάρια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν άμεσα τα υγρά για αυτό δεν χρειάζονται πλύσιμο και κυρίως καθόλου στίψιμο. Τα σκουπίζουμε αν θέλουμε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας ή πετσέτα.