Από τις πρώτες συνταγές που αγάπησα στις Συνταγές της παρέας και την φτιάχνω συχνά-πυκνά! Έχουμε και βιντεάκι! https://www.youtube.com/watch?v=1MuwAdFpga0
Ναυσικά
Υλικά
8 μερίδες
1 φλ. καλαμποκέλαιο
1/3 φλ. χυμό πορτοκάλι
3 κ.σ. κονιάκ
1/3 φλ. ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
3 1/2 φλ. αλεύρι φαρινάπ
1 βάζο μικρό μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Οδηγίες
40'
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν χτυπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 28 εκ.
Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι από πάνω το στολίζουμε με λωρίδες ή με σχέδια με κουπάτ που κόψαμε από την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτό φύλλο.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα στους 170 για περίπου μισή ώρα.
https://cookpad.com/gr/sintages/4039997-pasta-phlora-nistisimi
Υλικά
8 μερίδες
1 φλ. καλαμποκέλαιο
1/3 φλ. χυμό πορτοκάλι
3 κ.σ. κονιάκ
1/3 φλ. ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
3 1/2 φλ. αλεύρι φαρινάπ
1 βάζο μικρό μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Οδηγίες
40'
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν χτυπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 28 εκ.
Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι από πάνω το στολίζουμε με λωρίδες ή με σχέδια με κουπάτ που κόψαμε από την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτό φύλλο.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα στους 170 για περίπου μισή ώρα.
https://cookpad.com/gr/sintages/4039997-pasta-phlora-nistisimi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου