Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Το σπίτι που μυρίζει φύση



18 Φεβρουαρίου 2016

http://www.klik.gr/gr/el/cave/








Εκεί που τα ξωτικά θα πλήρωναν να μείνουν.

Aν είσαι λάτρης της φύσης και της απομόνωσης, αν τους γείτονές σου θέλεις να τους βλέπεις μόνο όταν έχεις όρεξη και όχι όποτε τολμήσεις να βγεις στο μπαλκόνι, αν έχεις μέσα σου λίγο από ξωτικό και στις τσέπες σου έχουν ξεχαστεί αρκετά από αυτά τα μωβ χαρτονομίσματα που θέλουν να αποσύρουν, τότε υπάρχει κάτι που φτιάχτηκε μόνο για ‘σένα.









Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και ήδη μια σειρά από επίδοξους αγοραστές ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν για χάρη του. Το “Shining ” βρίσκεται στο Ashland του Oregon, έχει εμβαδό 800 τετραγωνικών και γύρω του απλώνεται ένα οικόπεδο 2500 στρεμμάτων. Αυτό δεν είναι ένα απλό ράντσο, το λες και βουνό ολόκληρο! Περπατώντας μέσα στα όριά του μπορείς να συναντήσεις γεράκια, αετούς, ελάφια και ταράνδους τα οποία αν βαριέσαι το περπάτημα, μπορείς να τα παρατηρείς μέσα από την άνεση της πισίνας σου, τοποθετημένη μέσα σε γυάλινο κτίριο θερμαινόμενο από τον ήλιο.Επειδή όμως η πισίνα είναι από τα τελευταία που θα σε ενδιαφέρουν στο ράντσο, ας δούμε λίγο που θα κατοικείς.









Εμπνευσμένο από την παράδοση του τόπου και τη φύση, η κύρια κατοικία κάνει από την πρώτη ματιά εντύπωση. Μια συμμαχία ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος, ανταλλαγή και μοίρασμα στοιχείων με το κοινό όφελος και τη συνύπαρξη σαν παρονομαστή. Ξύλο, πέτρα, μάρμαρο, γυαλί. Οι τοίχοι περιορίζονται στους απολύτως απαραίτητους δίνοντας τη θέση τους σε μεγάλα τζάμια για να μη νοιώσεις ποτέ ότι «πνίγεσαι».









Το εξωτερικό τοπίο μεταφέρεται και συνεχίζεται σε κάθε χώρο του σπιτιού. Από τις κολώνες / δέντρα της εισόδου και τη βαριά, ξύλινη, σκαλιστή δίφυλλη πόρτα της εισόδου, μέχρι το εντυπωσιακό φουαγιέ που σαν ορμητικό ποτάμι σε μεταφέρει στα ενδότερα και τις γρανιτένιες επιφάνειες που κοσμούν τους διάφορους χώρους, σε κάνουν να μπερδεύεις το μέσα με το έξω αντικρούοντας το, συχνά, κιτς με την αρμονία. Από την άλλη, μην ξεχνάς, στο Oregonβρίσκεται.





Τα 8 εκατομμύρια ευρώ τώρα, που θα χρειαστεί να σου περισσεύουν αν θέλεις να μπεις στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών είναι σίγουρα πολλά, σκέψου όμως πόσα πράγματα θα μπορείς να «παρατήσεις» στο οικόπεδό σου ή τι θα μπορούσες να βρεις σκάβοντας σε τέτοια έκταση. Oregon λέμε…

Τρόπος για να κρεμάσετε τις κορνίζες και να πρωτοτυπήσετε ! Περισσότερα: http://www.tospitakimou.gr/diakosmisi-spitiou/diakosmisi-toixou/2014-02-09-19-48-02.html#ixzz4HIUKYjU1 Follow us: tospitakimougr on Facebook



    Published in Διακόσμηση τοίχου

    19Jan
    2013

    Πρωτότυπος τρόπος διακόσμησης σπιτιού με κορνίζες ! Δείτε τη διαδικασία !

    Διακόσμηση με κορνίζες

    Φτάνει πια με τα καρφάκια στους τοίχους ! Βρήκαμε μια πολύ όμορφη ιδέα διακόσμησης και σας την παρουσιάζουμε.

    Διαλέγετε ένα όμορφο κουρτινόξυλο, είτε ξύλινο είτε μεταλλικό και το βιδώνουμε στο σαλόνι μας. Κατά προτίμηση πάνω από ένα τραπεζάκι όπως δείχνει η φωτογραφία.

    Επιλέγουμε μια κορδέλα στο χρώμα της επιλογής μας και δένουμε τη μια άκρη γύρω από το κουρτινόξυλο. Την άλλη την προσαρμόζουμε πίσω από την κάθε κορνίζα είτε με κόλλα, είτε με βέλκρο (σκρατς). Εάν χρησιμοποιήσετε βέλκρο, θα πρέπει να ράψετε το τετράγωνο κομμάτι πάνω στην κορδέλα, ενώ το άλλο κομμάτι να το κολλήσετε πάνω στην κορνίζα.


    Προσέχουμε να κολλήσουμε την κορδέλα ακριβώς στο κέντρο της κορνίζας, ώστε να μη γέρνει !

    Καλή επιτυχία !

    Πηγή : diyhomedecorpins

    Περισσότερα: http://www.tospitakimou.gr/diakosmisi-spitiou/diakosmisi-toixou/2014-02-09-19-48-02.html#ixzz4HIUWnqvS
    Follow us: tospitakimougr on Facebook

ΣΠΊΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΉΚΕΣ ΑΠΌ ΠΑΛΈΤΕΣ




Το I-BeamDesign σπίτι από παλέτες

Το καταφύγιο αυτό είχε σχεδιαστεί για τους πρόσφυγες στο Κοσσυφοπέδιο, το 2006. Τώρα έχει αναπτυχθεί από την i-beam για χρήση σαν μια ανέξοδη και αποτελεσματική χαμηλού κόστους λύση για στέγαση, όχι μόνο για άτομα που μετακινήθηκαν από φυσικές καταστροφές, αλλά ακόμη σαν μία λύση για μια προσιτή οικονομικά προκατασκευασμένη κατοικία.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε μια προσπάθεια ανακούφισης από καταστροφές,, πολλές από τις παλέτες θα φτάσουν σαν μέρος της μεταφοράς της τροφής και των υλικών, οπότε τα βασικά υλικά υπάρχουν ήδη εκεί.
Τα καταφύγια μπορεί να οικοδομηθούν με το χέρι σε ποσοστό 500-600 παλετών ανά ημέρα. Ένα μεταβατικό καταφύγιο διαστάσεων 10’ x 20’ θα έπαιρνε 80 παλέτες για την κατασκευή με κόστος περίπου 500 δολάρια.
Το πρωτότυπο χτίστηκε για τους βασιλικούς κήπους του πρίγκιπα Charles σε σύμπραξη με την IBM, την Financial Times, και τα Earth awards. – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. 2010




Πως ένα σεμεδάκι της πεθεράς μπορεί να διακοσμήσει πανέμορφα τη συρταριέρα σου



Published in Do it yourself (DIY)

15Nov
2014

Είναι γνωστό ότι αρκετά συρτάρια στο σπίτι μας είναι γεμάτα με σεμεδάκια της πεθεράς μας αλλά και της μανούλας μας. Ας μην τους χαλάσουμε λοιπόν το χατίρι ...!


Ας τους δώσουμε την ικανοποίηση που δικαιούνται. Να δούνε δηλαδή τα σεμεδάκια τους να "εκτείθονται" στο σπίτι μας και να συμβάλλουν στη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Αυτό το ίντερνετ δίνει πολλές ιδέες. Σήμερα βρήκαμε μια ομολογουμένως πανέμορφη διακόσμηση συρταριέρας με σεμεδάκι, με μια εξής διαφορά : δεν υπάρχει απλωμένο σεμεδάκι πάνω της...!

Μιλάμε για μια επικίνδυνη DIY κατασκευή, αφού όταν οι πρώην ιδιοκτήτριες τα αντικρύσουν ή δε θα σας μιλάνε λόγω νεύρων, ή θα έχουν λυποθυμήσει.

Θα χρειαστείτε :

- ένα σεμεδάκι με μήκος τουλάχιστον όσο το μήκος της συρταριέρας

- σπρέυ στο χρώμα που θέλετε να βάψετε τη συρταριέρα σας

- εφημερίδες για να απλώσετε στο πάτωμα, κάτω από τη συρταριέρα

- κολλητική χαρτοταινία

Διαδικασία :

1. Τοποθετήστε τη συρταριέρα πάνω στις εφημερίδες

2. Στερεώστε το σεμεδάκι με χαρτοταινία στη συρταριέρα

3. Ψεκάστε με το σπρέυ από απόσταση 20-30 εκατοστών για να μη δημιουργηθούν σταγονίδια

4. Αφήστε να στεγνώσει καλά

5. Αφαιρέστε το σεμεδάκι

Φωτο-οδηγός









Πηγή : amazinginteriordesign


http://www.tospitakimou.gr/d
Περισσότερα: http://www.tospitakimou.gr/do-it-yourself-diy/semedaki-petheras-diakosmisi-spitiou-syrtariera.html#ixzz4HIQN7bok
Follow us: tospitakimougr on Facebook

Τα γλυκά του γάμου

καλοκαίρι ! 
ώρα για αγάπες λουλούδια ,γάμους και βαπτίσια ! 
Οι  ¨ομορφες  χαρές της ζωής .!
Λάμπουν τα πρόσωπα όλων  !
είτε  στο χωριό , είτε στο νησί ,είτε στο  glamour  της δημοσιότητας   
Ας τις απολαύσουμε με πλάι μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα με γλυκάκια απ τα χεράκια μας !
www.sintagespareas.gr
Τα γλυκά αυτά ήταν τα κεράσματα που πρόσφερα στους καλεσμένους μου στο γλέντι του γάμου μου. Γίνονται πανεύκολα και είναι πολύ οικονομικά. Η γεύση τους θυμίζει τα σοκολατάκια raffaello.




1 συσκευασία βανίλια (υποβρύχιο) 500 gr
600 gr ινδοκάρυδο (για τη γέμιση και για διακόσμηση)
250 gr αμύγδαλο αποφλοιωμένο
1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
Στα γρήγορα

Ειδικές περιστάσεις: Του γάμου
Φτιάχνει: 20-25 κομμάτια


Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη βανίλια μαζί με το γάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και κρατάμε περίπου 20 από αυτά για διακόσμηση, ενώ τα υπόλοιπα τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ να μη λιώσουν αλλά να είναι χονδροκομμένα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της βανίλιας και του γάλακτος.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ινδοκάρυδο τόσο ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Προσοχή! Όσο κρυώνει το μείγμα τόσο θα σκληραίνει γι΄αυτό δεν πρέπει να ρίξουμε εξ αρχής μεγάλη ποσότητα ινδοκάρυδου.
Αφού κρυώσει, πλάθουμε μπαλάκια σαν τρουφάκια και τα περνάμε από το υπόλοιπο ινδοκάρυδο, ενώ στο τέλος βάζουμε από πάνω και από ένα αμύγδαλο για διακόσμηση.
Βάζουμε τα γλυκά σε μικρά ατομικά χαρτάκια και σερβίρουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά για να γίνουν νηστίσιμα τα γλυκά μας αντικαθιστούμε το γάλα με νερό. Η διαφορά στη γεύση είναι μηδαμινή, το μόνο που αλλάζει είναι η υφή τους μιας και με το γάλα είναι πιο παχύρευστα.

Αν μας γίνουν πολύ σφιχτά προσθέτουμε απλώς λίγο γάλα και ξαναπλάθουμε.

Ένας πολύ ωραίος τρόπος παρουσίασης είναι τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη στολισμένα με κορδέλες και μικρά λουλούδια.www.sintagespareas.gr