Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Τα γλυκά του γάμου

καλοκαίρι ! 
ώρα για αγάπες λουλούδια ,γάμους και βαπτίσια ! 
Οι  ¨ομορφες  χαρές της ζωής .!
Λάμπουν τα πρόσωπα όλων  !
είτε  στο χωριό , είτε στο νησί ,είτε στο  glamour  της δημοσιότητας   
Ας τις απολαύσουμε με πλάι μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα με γλυκάκια απ τα χεράκια μας !
www.sintagespareas.gr
Τα γλυκά αυτά ήταν τα κεράσματα που πρόσφερα στους καλεσμένους μου στο γλέντι του γάμου μου. Γίνονται πανεύκολα και είναι πολύ οικονομικά. Η γεύση τους θυμίζει τα σοκολατάκια raffaello.




1 συσκευασία βανίλια (υποβρύχιο) 500 gr
600 gr ινδοκάρυδο (για τη γέμιση και για διακόσμηση)
250 gr αμύγδαλο αποφλοιωμένο
1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
Στα γρήγορα

Ειδικές περιστάσεις: Του γάμου
Φτιάχνει: 20-25 κομμάτια


Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη βανίλια μαζί με το γάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και κρατάμε περίπου 20 από αυτά για διακόσμηση, ενώ τα υπόλοιπα τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ να μη λιώσουν αλλά να είναι χονδροκομμένα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της βανίλιας και του γάλακτος.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ινδοκάρυδο τόσο ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Προσοχή! Όσο κρυώνει το μείγμα τόσο θα σκληραίνει γι΄αυτό δεν πρέπει να ρίξουμε εξ αρχής μεγάλη ποσότητα ινδοκάρυδου.
Αφού κρυώσει, πλάθουμε μπαλάκια σαν τρουφάκια και τα περνάμε από το υπόλοιπο ινδοκάρυδο, ενώ στο τέλος βάζουμε από πάνω και από ένα αμύγδαλο για διακόσμηση.
Βάζουμε τα γλυκά σε μικρά ατομικά χαρτάκια και σερβίρουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά για να γίνουν νηστίσιμα τα γλυκά μας αντικαθιστούμε το γάλα με νερό. Η διαφορά στη γεύση είναι μηδαμινή, το μόνο που αλλάζει είναι η υφή τους μιας και με το γάλα είναι πιο παχύρευστα.

Αν μας γίνουν πολύ σφιχτά προσθέτουμε απλώς λίγο γάλα και ξαναπλάθουμε.

Ένας πολύ ωραίος τρόπος παρουσίασης είναι τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη στολισμένα με κορδέλες και μικρά λουλούδια.www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου