Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Το σπίτι που μυρίζει φύση



18 Φεβρουαρίου 2016

http://www.klik.gr/gr/el/cave/








Εκεί που τα ξωτικά θα πλήρωναν να μείνουν.

Aν είσαι λάτρης της φύσης και της απομόνωσης, αν τους γείτονές σου θέλεις να τους βλέπεις μόνο όταν έχεις όρεξη και όχι όποτε τολμήσεις να βγεις στο μπαλκόνι, αν έχεις μέσα σου λίγο από ξωτικό και στις τσέπες σου έχουν ξεχαστεί αρκετά από αυτά τα μωβ χαρτονομίσματα που θέλουν να αποσύρουν, τότε υπάρχει κάτι που φτιάχτηκε μόνο για ‘σένα.









Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και ήδη μια σειρά από επίδοξους αγοραστές ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν για χάρη του. Το “Shining ” βρίσκεται στο Ashland του Oregon, έχει εμβαδό 800 τετραγωνικών και γύρω του απλώνεται ένα οικόπεδο 2500 στρεμμάτων. Αυτό δεν είναι ένα απλό ράντσο, το λες και βουνό ολόκληρο! Περπατώντας μέσα στα όριά του μπορείς να συναντήσεις γεράκια, αετούς, ελάφια και ταράνδους τα οποία αν βαριέσαι το περπάτημα, μπορείς να τα παρατηρείς μέσα από την άνεση της πισίνας σου, τοποθετημένη μέσα σε γυάλινο κτίριο θερμαινόμενο από τον ήλιο.Επειδή όμως η πισίνα είναι από τα τελευταία που θα σε ενδιαφέρουν στο ράντσο, ας δούμε λίγο που θα κατοικείς.









Εμπνευσμένο από την παράδοση του τόπου και τη φύση, η κύρια κατοικία κάνει από την πρώτη ματιά εντύπωση. Μια συμμαχία ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος, ανταλλαγή και μοίρασμα στοιχείων με το κοινό όφελος και τη συνύπαρξη σαν παρονομαστή. Ξύλο, πέτρα, μάρμαρο, γυαλί. Οι τοίχοι περιορίζονται στους απολύτως απαραίτητους δίνοντας τη θέση τους σε μεγάλα τζάμια για να μη νοιώσεις ποτέ ότι «πνίγεσαι».









Το εξωτερικό τοπίο μεταφέρεται και συνεχίζεται σε κάθε χώρο του σπιτιού. Από τις κολώνες / δέντρα της εισόδου και τη βαριά, ξύλινη, σκαλιστή δίφυλλη πόρτα της εισόδου, μέχρι το εντυπωσιακό φουαγιέ που σαν ορμητικό ποτάμι σε μεταφέρει στα ενδότερα και τις γρανιτένιες επιφάνειες που κοσμούν τους διάφορους χώρους, σε κάνουν να μπερδεύεις το μέσα με το έξω αντικρούοντας το, συχνά, κιτς με την αρμονία. Από την άλλη, μην ξεχνάς, στο Oregonβρίσκεται.





Τα 8 εκατομμύρια ευρώ τώρα, που θα χρειαστεί να σου περισσεύουν αν θέλεις να μπεις στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών είναι σίγουρα πολλά, σκέψου όμως πόσα πράγματα θα μπορείς να «παρατήσεις» στο οικόπεδό σου ή τι θα μπορούσες να βρεις σκάβοντας σε τέτοια έκταση. Oregon λέμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου