Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κέικ πατάτας


mamagogo, 22.09.16

Κέικ με τις αγαπημένες όλων μας πατατούλες, εύκολο στην παρασκευή, ιδανικό για το πρωϊνό σας αλλά και για ελαφρύ βραδινό δείπνο.



3 αυγά, 250 γραμ. γιαούρτι  ,250 ml ηλιέλαιο
200 ml γάλα  ,  1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 μεσαίες πατάτες , 150 γραμ. τριμμένο κίτρινο τυρί
250 γραμ. φέτα , 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
500 γραμ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
αλάτι , πιπέρι , πάπρικα γλυκιά , σουσάμι για πασπάλισμα

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τις πατάτες και τη φέτα.
Αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε κι αυτό.
Τέλος προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους (όσο ένα ζάρι) και τη φέτα τριμμένη με τα χέρια μας.
Ανακατεύουμε με την σπάτουλα και αδειάζουμε σε ταψί 28 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε περίπου για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς. Καλή σας όρεξη.


Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα μαϊντανό

https://www.sintagespareas.gr